A már említett ipari parkban nem igazán volt más lehetőségem, mint hogy folyton rendeljek magamnak valamit. Igaz, volt a cégnek egy kis konyhája, ahol az otthonról hozott ételeket is fel lehetett melegíteni, de mivel a többiek sem nagyon hordtak magukkal otthonról ételt, így én sem akartam kilógni a sorból. Így utólag nem is értem miért. Nagyjából 3 hónap alatt kipörgettem az összes rendelős éttermet, amely a kerületbe szállított, az ebédem pedig napjában véve átlagosan 1500 forintba került. Ez minimum 30 ezer egy hónapban, és hát elég hamar meg is lehetett unni az ételeket. Nem találtam gazdaságosnak és túlzottan egészségesnek sem a házhozszállítás egyetlen módját sem. A kollegáim sokszor rendeltek egy hétre előre, azok az ételek pedig cseppet sem voltak számomra bizalomgerjesztők, hogy finoman fogalmazzak. Szerencsére a cég egy idő után jobb helyre költözött, s ezzel együtt az étkezési szokásaink is megváltoztak a szervezetben.
6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat
Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.
10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást
Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.