Többféleképpen használható: nyers formában megtalálod a zöldségesnél júniustól szeptemberig, illetve fűszerként is találkozhatsz vele. Mindenesetre magas az A-, B- és C vitamin tartalma, és a vérnyomásra is kedvező hatással van. A zöldség és a fűszer is tartalmaz mangánt, ami védi a sejteket, hozzájárul a csontok fejlődéséhez, a vércukorszint szabályozásához és a sebgyógyuláshoz.
A zöldséget grillezve is fogyaszthatod, míg a fűszerrel megízesítheted a köreteket, a salátákat, a pirítóst és a különböző leveseket, tésztaételeket is. Bárhogyan is használod, az immunrendszered hálás lesz érte.
A 6 legjobb vitaminpáros, amik együtt a leghatékonyabbak: tökéletesen kiegészítik egymást!
Amennyiben nem napi 1 multivitamint szedsz, felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik vitamin mivel kompatibilis, mit mivel érdemes egyszerre bevenni. Egyszerre az összeset letudni ugyanis kényelmes megoldásnak tűnhet, de a szakértők nem minden esetben javasolják ezt. Most megmutatjuk, mik azok, amiket érdemes összepárosítani!
6 dolog, amire minden étkezőnek szüksége van
Nem számít, hogy a családi ebédek központja, vagy csupán akkor használod, amikor vendégek érkeznek hozzád. Az étkező berendezése kulcsfontosságú. Fusd végig az alábbi listát, és győződj meg arról, hogy valamennyi alapvető eleme megtalálható-e a tiédben is.