Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Furcsa oka van, hogy egyre több nő készít látványos sminket szülés előtt

Furcsa oka van, hogy egyre több nő készít látványos sminket szülés előtt

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Lehet, hogy szokatlanul hangzik, de a TikTok felhasználók megőrülnek ezért az új trendért!

Azt feltételeznénk, hogy amikor valaki éppen életet készül adni egy másik emberi lénynek, az utolsó gondolat, ami megfordul a fejében, hogy teljes harci díszben tegye mindezt. De akár hiszed, akár nem, a látványos smink és tökéletes frizura egyre gyakoribb jelenség a szülészeten. És köszönhetően a legsokszínűbb platformnak, a TikToknak, ez a trend a közösségi médiában is hatalmas népszerűségnek örvend jelenleg.

Smink a szülőszobán: miről is van szó pontosan?

Bár teljesen új koncepciónak tűnhet, a szülés előtti sminkelés egyáltalán nem az. Az 1950-es években és az 1960-as évek elején a háziasszonyi kultúra arra ösztönözte a nőket, hogy minden élethelyzetben tökéletesnek tűnjenek. A modern időkben pedig a hírességekről és a királyi családokról is megszokhattuk, hogy gyakran osztanak meg a világgal szülés közben és közvetlenül a szülés után készült fotókat. A Jamie Makeup alapítója Jamie Greenberg 2016-ban egy teljes YouTube-oktatóanyagot készített a szülőszobán viselhető legjobb sminkekről. Ártalmatlannak tűnhet, mégis egy olyan témáról beszélünk, ami összességében nagyon szélsőséges érzéseket váltott ki az emberekből. Az első kérdés, ami sokakban felmerül az, hogy valóban a megjelenésünkre kell összepontosítanunk egy ilyen fizikailag és érzelmileg intenzív időszakban? Mások azonban úgy gondolják, hogy a sminkelés beépítése a szülésélménybe hatalmas erőt adhat egy nő számára és a hangulatát is feldobhatja.

Mára az „I Did My Makeup Before Birthing My Baby” című TikTok videót közel 13 millióan tekintették meg, és ez csak egy a több ezer videó közül, amelyben azt láthatjuk, hogy az anyukák néhány perccel a szülés előtt a kórházi ágyukban sminkelnek. Liesel Teen szülésznő, a Mommy Labor Nurse online szülésoktató oldal alapítója szerint a kismamák 30-40 százaléka sminkben érkezik a szülészetre vagy sminkel a szülészeten.

De miért?

Miért tesznek extra erőfeszítést a megjelenésükért az egyik legintenzívebb fizikai élmény során? Az egyik ok bizony a szülés dokumentálása. Úgy tűnik, hogy a modern ember nem menekülhet a fényképezőgép lencséje elől, még a szülőszobában sem. Lauren Demosthenes, okleveles szülész, nőgyógyász és a Babyscripts (virtuális egészségügyi platform szülők számára) igazgatója azt tapasztalta, hogy a szülés fotózása mára annyira népszerű, hogy egyesek profi fotósokat kérnek, hogy dokumentálják a történéseket. Ezeket a képeket pedig természetesen megmutatják a családtagoknak, barátoknak, sok esetben még az idegeneknek is az interneten, így tehát érthető, hogy miért szeretne mindenki a lehető legjobban kinézni a fotókon. És itt jön képbe ismét a közösségi média hatása. A szakértők ugyanis egyetértenek abban, hogy a közösségi média hatására erősödött fel ismét ez az 50-es 60-as években is tomboló trend.

Más oka is lehet!

A fotók készítésén túl más oka is lehet, ha valaki a sminkelés mellett dönt. Pszichológiai és érzelmi szinten a szülés során viselt smink egyesek számára az öngondoskodás egyik formája lehet. A sminkelés vagy akár egy olyan egyszerű dolog is, mint a zuhanyozás, feldobhatja a kismama hangulatát a vajúdás korai óráiban. Szülés során sok nő kiszolgáltatottnak érezheti magát, néhány kutatás viszont alátámasztja, hogy a sminkelés növelheti az önbizalmat és elősegítheti a komfortérzet kialakulását még egy olyan szokatlan kórházi környezetben is,a hol a szülés történik. A sminkelés olyan egyszerű cselekedet, amely valóban növeli a kismama mentális erejét és önbizalmát, hogy átvészelje ezeket a nehéz órákat.

Összefoglalva:

A lényeg, hogy mindenki tegye azt, amit jónak érez. Ne kritizáljunk senkit azért, mert látványos sminkben és tökéletes frizurával szeretne szülni, de azért se, ha nincsenek ilyen szándékai. A legfontosabb, hogy mindenki a lehető legkényelmesebben érezze magát a bőrében a vajúdás során, akár csillámos sminkben, akár mackónadrágban.

Olvastad már?

Galéria / 7 kép

7 sztáranyuka, akik őszintén beszéltek szülés utáni alakjukról

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.