A nap cikke

Napi horoszkóp július 23.: a Szüzek végre kibontakoztathatják a tehetségüket, a Skorpiók a mai napot csak magukra szánhatják

A hét utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Még több olvasnivaló

Milyen fess 4 éves! György herceg szülinapi portréjától nem lehet nem elolvadni

9 életlecke, amiről sokan azt kívánják, bárcsak megtanulhatták volna korábban

10 dolog, amit csak azok érthetnek, akik világ életükben belenyúltak a frissen festett körömlakkjukba

Látnod kell: Ez 2017 kedvenc ruhája!

8 nő elárulja, hogy mi volt az a bók, ami megváltoztatta az életét

Egy kvíz igazi Disney-fanoknak: te mennyi mesét ismersz fel néhány emojiból?

Ezt a cuki átlátszó pántos cipőt te is imádni fogod!

Egy tini nyári tennivalólistájától azonnal nosztalgikus hangulatod lesz

"Ment már tönkre párkapcsolatom azért, mert a srác szégyellte, hogy kerekesszékes vagyok"- Váczi Anita paralimpikon

"Ment már tönkre párkapcsolatom azért, mert a srác szégyellte, hogy kerekesszékes vagyok"- Váczi Anita paralimpikon
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Váczi Anita egy autóbaleset után kényszerült kerekesszékbe, de bebizonyította, hogy kemény munkával bármit el lehet érni. Most pedig épp a riói paralimpiára készül, és minden vágya, hogy ledöntse a sztereotípiákat!

Váczi Anita egy igazi példakép: Kerekesszékesként egyedül neveli kisfiát, miközben a riói olimpiára készül parakajak számban. A Shape magazin legújabb lapszámában egy nagyobb interjút olvashatsz vele, és megtudhatod, hogyan éli mindennapjait, milyen egy parasportoló élete. Itt pedig olvasd el az általa írt sorokat arról, hogy miért olyan fontos, hogy megismerjék az emberek a történetét, hogy miért nem adta fel soha, és hogy például ment már tönkre párkapcsolata azért, mert szégyellte a férfi, hogy kerekesszékben ül:

„Remélem, ha többet lesznek szem előtt a mássággal élők, és betekintést nyernek az emberek az életükbe, akkor eltűnnek a kialakult sztereotípiák, és rádöbbennek arra, hogy ugyanolyan emberek ők is, csak sokkal több akadályt kell leküzdeniük nap mint nap. Azok az emberek, akik nem tudják, mennyi munka van egy parasportoló felkészülésében, könnyen ítélkeznek, nem tartják olyan színvonalasnak, nem ismerik el, de nagyot tévednek. Sőt! Nagyon kemény fizikai munka van a parasportolók felkeszülésében… Ugyanazokat a versenyfelkészítő edzéseket kell megcsinálnunk, plusz a mindennapos feladatainkat, kötelezettségeinket, munkánkat kell elvégezni, amiben sajnos sokszor ütközünk akadályokba. És még a mindennapos saját harcainkat is meg kell vívnunk. Minden panaszkodás nélkül, mosolyogva, mert mi választottuk ezt az utat. Azért, hogy értékesen éljük az életünket, és a lehető legtöbbet kihozzuk belőle az adott állapot ellenére is. Még mielőtt bárki azt gondolná, véletlenül sem megfelelési kényszerből vagy sikerhajhászásból! Az élet nem egy leányálom, a nehézségekkel, gondokkal együtt kell élni, kinek kevesebb, kinek több jut belőle, én az utóbbiak közé tartozom.

Azt nehezen éltem meg, amikor rádöbbentem, hogy szégyellnek az állapotom miatt… Egy kapcsolatomnak azért lett vége, mert nem akart felvállalni a srác. Mit szégyellt? A haverjai szerint ciki, vagy kínos, ha székes lány a barátnője?! Most komolyan?! Ennyire felszínes világban élünk? Amikor nem látnak minket, akkor jó vagyok, de ha már közönség van, akkor nem?! Szerintem sokkal inkább szégyellhető ez a viselkedés, mint egy testi hiányosság vagy hiba! Azért nekem is van büszkeségem, és inkább az ilyen titkos kapcsolatból nem kérek.

De nem bánom, ezektől lettem ilyen erős, és megtanultam a gondokat kezelni. Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de büszke vagyok a hozzáállásomra, tartásomra, kitartásomra és az akaraterőmre! Túl rövid az élet ahhoz, hogy kesergéssel, önsajnálattal töltsük, mikor annyi meg annyi gyönyörű dolog van a világon, és örömteli pillanat, amit meg kell élni!” - Váczi Anita

Ugye, már nem is kérdés, miért ő a Shape magazin legújabb címlapsztárja?

Szerinted fura? Sellőként éli életét a 20 éves lány

Egy kicsit túlzásba vitte a rajongást.

Két újabb szerelmespár a vizes VB-n: Fotók!

Ámor ott repked a medencék felett...

Egy falat Itália: kedvenc olasz helyeink a pesti belvárosban

Ha ti is odavagytok az olasz konyháért, akkor ez az ajánló most nektek szól!

Hűsítő nyári árral várunk! Több mint 40 % kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 1770 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!