Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Titokzatos új bolygó lehet a naprendszerünkben

Europress
Titokzatos új bolygó lehet a naprendszerünkben
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Eddig nyolcról tudtunk, de most fény derült a kilencedikre.

Az egyelőre „Planet X”, vagyis „X bolygó” névre hallgató égitest a naprendszerünk határánál lehet, mérete pedig nagyjából a Neptunuszénak felel meg. Érdekessége, hogy hatalmas és elnyújtott ellipszis alakú pályája miatt 10-20 ezer év alatt kerüli meg a Napot – valószínűleg ez az oka annak, hogy még senki sem látta.

Kép

Kézzelfogható bizonyíték híján még csak hipotézis, hogy az X bolygó létezik. De nem akárkik feltételezik: a tudósok a The Astronomical Journal hasábjain támasztották alá egy összetett matematikai modellel, hogy valahol ott van. Naptól való távolsága a Föld értékének legalább kétszáz-, legfeljebb ezerkétszázszorosa.

Nem ez az első eset, hogy felmerül egy új planéta felfedezésének lehetősége. 1905-ben például Percival Lovell robbantott ki vitát, miszerint a Neptunuszon túl is van bolygó. Olyannyira jó nyomon járt, hogy ez vezetett a jelenlegi utolsóként ismert Plútó megismeréséhez.

Ha azt mondom, hogy bizonyítékunk van az X bolygó létezésére, szinte az összes csillagász azt fogja válaszolni: már megint ez az őrültség? De ez most más. Most igazunk van!

- összegezte a helyzetet a tanulmány szerzője, Mike Brown a Science folyóiratnak.

Várjuk a feljeményeket!

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!