Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

4 hasznos infó, ha új a piercinged vagy a tetoválásod

4 hasznos infó, ha új a piercinged vagy a tetoválásod
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Vedd komolyan, hiszen az egészségedről van szó!

1. A gyógyulás egy folyamat

A kezdeti bőrpír és duzzanat, majd a viszketés és a hámlás a gyógyulás természetes velejárója. Legyél türelmes, mert néhány napot biztosan igénybe vesz!

Ez idő alatt a szalonban kapott utasítások betartása mellett érdemes elkerülnöd a fokozott izzadással járó megerőltető mozgást is, mert az megnövelné a fertőzés kialakulásának veszélyét. A gyógyulást rendszeres gyulladáscsökkentő krémekkel tudod elősegíteni.

2. A fertőzés jelei

Amennyiben a következőket tapasztalod, fordulj bőrgyógyászhoz!

  • Erős fájdalom.
  • Súlyos bőrpír.
  • Nagyobb, fájdalmas duzzanat.
  • Gennyezés, folyadékgyülem.
  • Hólyagosodás.
Olvasd el ezt is!

3. Friss piercing tisztán tartása

Az első 2-4 hétben fokozottan ügyelned kell, hogy a környező bőrfelület mindig tiszta legyen. Alapos kézmosás után alkohollal fertőtlenítsd, és mozdítsd meg a szalonban kapott utasítások szerint! (A fülbevalót például napi 1-2x kell megforgatni.)

4. Új tetoválás ápolása

Az első 1-3 napban mérettől és területtől függően 2-6 óránként cseréld a fóliát (hacsak eltérő instrukciót nem kaptál), majd kímélő szappanos vízzel tisztítsd meg a tetoválás felületét! A fölösleges tinta távozása ilyenkor normális.

A szárítás ne a törölköződdel történjen, mert az elhalt hámsejteket és kórokozókat tartalmaz – használj inkább papírtörlőt! Ezután vékonyan kend be gyulladáscsökkentő (pl. panthenolt tartalmazó) krémmel, és jöhet ismét a fólia. A fóliázási időszak után még a bőrtípusodtól függően napi 2-3x érdemes krémezned.


Neked van már tetkód vagy testékszered?

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!