Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Az igazság arról, amikor a csalódások után nehéz elhinni, hogy jó emberrel ismerkedtél meg

Az igazság arról, amikor a csalódások után nehéz elhinni, hogy jó emberrel ismerkedtél meg
A nap cikke

Napi horoszkóp május 2.: az Ikrek rátermettségüket bizonyíthatják, a Mérlegek bizalmával visszaél egy bizonyos személy

A hét második felében is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek teljesül a legnagyobb kívánsága a közeljövőben: egy őrangyal fogja őket ebben segíteni

Egy őrangyal fogja a szárnyai alá venni ezeket a csillagjegyeket, és segít nekik, hogy valóra váljon a legnagyobb kívánságuk!

Olvasd el!

Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint

Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.

Olvasd el!

A szakértők felfedik: ezt teszi az agyaddal, ha TV-n alszol (el)

Sokan azt gondolják, nem számít, megy-e a háttérben a TV éjszaka vagy sem, de igenis óriási hatással van az agyunkra.

Olvasd el!

Újabb sokk: Vilmos herceg elárulta, miért szakított Katalin hercegnével

A brit királyi családhoz közel álló fotós, Arthur Edwards elárulta, miért döntött úgy a trónörökös, hogy pontot tesz a kapcsolata végére szerelmével.

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Facebook
Twitter
Pinterest
Mindenki azt hangoztatja, hogy a bizalom a párkapcsolatok alapja, és enélkül hosszú távon lehetetlen életben tartani a szerelmet. De csak akkor értjük meg igazán, mennyire fontos is a másikba vetett hit, amikor ezt elveszítjük.

Kevesen beszélnek arról, hogy mi következik a bizalom elveszítése után. Vannak, akik egy megcsalást követően meg tudják rázni magukat, leülnek a pasijukkal, és megbeszélnek mindent. Aztán szépen, lassan haladva felépítik az egymásba vetett hitet, és erősebbek lesznek, mint valaha. Igen, ők azok, akikre irigykedve tekintünk mi, akik erre nem voltunk képesek. Mi, akik úgy döntöttünk, a kapcsolatunk nem elég erős ehhez, és ha eljátszották a bizalmunkat, lehet, hogy ismét megteszik majd. De mi történik akkor, ha ennyi csalódás ér minket, és ennek valaki más issza meg a levét?

Nagyon sokan járnak abban a cipőben, hogy csalódás éri őket, és ez mély sebet hagy a szívükben. Egy barátnőm, Andi már évek óta szingli, és egyre nehezebben veszi rá magát a randizásra. Nem csoda, hiszen legutolsó kapcsolatában megcsalták, és ezt sokáig tartott kihevernie. Persze ezt követően ismerkedett ő, eleinte még lelkesen, aztán már egyre kevésbé. Mert következett az újabb bukkanó: egy srác, aki igazából nem keresett komolyat, csak szórakozni szeretett volna.

Mire kiderült, már késő volt, mert Andi újabbat csalódott. Heteken át nem volt kedve kimozdulni, de a barátnők noszogatására regisztrált Tinderre, és egy távoli ismerőssel párok lettek. Beszélgetni kezdtek egymással, moziba mentek, étterembe, majd néhány héttel később először töltötték együtt az éjszakát... Úgy tűnt, hogy együtt vannak, de a pasi rövidesen mégis eltűnt. Se szó, se beszéd, de még egy Post It cetli se kapott, mint Carrie a Szex és New Yorkban. Csak úgy, magyarázat nélkül felszívódott a pasi.

Ennyi csalódás után hogy lehetne egyáltalán elhinni, hogy valakivel még működhet a dolog? Hogy tudnék megbízni bárkiben is?"

- kérdezte Andi, valószínűleg jogosan. Mert amikor egymás után nem tapasztalunk mást, csak csalódást és hazugságokat, a sok kicsi elkezd felhalmozódni bennünk. Eljutunk arra a pontra, hogy már nem is bízunk meg senkiben. Ez pedig akkor nagy gond, ha végre megismerkedünk egy igazán rendes sráccal, és egyszerűen nem tudjuk elhinni, hogy végre minden klappol. Tudom, mert én is jártam ebben a cipőben.

Kép
forrás: Getty Images

Mivel senki sem mutatkozik be úgy, hogy „Szia, Ádám vagyok, sokat hazudok, és nem erősségem a hűség”, így kezdetben néhány lépés távolságot megtartva közelítünk az új pasi felé. Ha valami szépet mond, el se merjük hinni, hiszen a sok negatív élmény után a kialakulóban lévő kapcsolat már túl jónak tűnik. A "probléma" ott kezdődik, amikor TÉNYLEG egy őszinte srácról van szó, aki sosem bántana meg, és nem is tette még senkivel. Ő az, aki megissza a levét a múltbéli csalódásainknak, mert bár nem csinált semmi rosszat, mégsem bízunk meg benne. Megégettük magunkat, és óvatosan megyünk a tűz közelébe.

A jó hír viszont, hogy türelemmel és őszinte kommunikációval épp ő lesz az, aki végül segít felülkerekedni a csalódásainkon, amire egyedül nem voltunk képesek. Mellette értjük meg azt, hogy miért nem működött korábban senki mással az, ami vele igen, és miért kellett ennyiszer csalódnunk.

Nekem az alábbiak segítettek kialakítani a bizalmat:

  • Mondd el a srácnak, hogy nem ő tehet a bizalomhiányodról, hanem a múltbeli élményeid. Fontos, hogy legalább körvonalazódjanak benne a korábbi csalódásaid, és az, hogy ezek hatnak ki a jelenlegi érzéseidre. Ha látja rajtad, hogy őszintén szeretnél ezen változtatni, már meg is tettétek az első lépést.
  • Ne kutass a Facebook profiljában, telefonjában, se a szobájában! Mert ha nem találsz semmit, a lelked akkor sem nyugszik meg, maximum ideiglenesen. Mindig vissza akarsz majd térni, hogy ismét megbizonyosodj a hűségéről, mígnem lebuksz előtte, és jogosan haragszik meg rád! Sőt, van, akinél ez szakítóok is.
  • Ne tartsd magadban az érzéseidet. A béke érdekében könnyebbnek tűnik csendben maradni, és eltitkolni, ha bizonytalanság támad benned, de ne tedd! Mert ami bántja a lelked, előbb-utóbb kitörik belőled, és sokkal nagyobbat robban. A higgadt, őszinte beszélgetéssel mindig többre mész.
  • Akkor bízunk meg leginkább a pasinkban, ha érezzük, hogy szeret minket. Ehhez szükséges, hogy ne otthon nézzétek a tévét minden nap, hanem közös programokat szervezzetek, és erősítsétek a köteléket. Ha jól érzitek magatokat, sok időt töltötök együtt, és kifejezitek az egymás iránti érzéseiteket, te is könnyebben elhiszed, hogy őszintén szeretnek téged!
  • Próbálj meg minél kevesebbet féltékenykedni. A bizalomhiány miatt hajlamosak vagyunk apróságokon is fenn akadni, és valljuk be, megsértődni ezeken. Mielőtt összevesznél vele ezért, számolj el magadban tízig, és gondold végig: tényleg jogosan tennéd szóvá a dolgot, vagy egy teljesen ártatlan témáról van szó?

A csalódások után nehéz ismét megbízni a másikban, de ha tényleg szeretnél változtatni rajta, együtt képesek lesztek rá!

Galéria / 5 kép

5 mondat, amit azelőtt mond valaki, hogy félrelépne

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Valami újat néznél? Ezek az elmúlt 2 év legjobb romantikus vígjátékai

Ha ezúttal valami újdonságra vágysz, nem a klasszikusokra, ezek a romantikus vígjátékok tökéletesek lesznek!

Kép

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Kép

7 színésznő, akivel senki nem akar többé együtt dolgozni Hollywoodban

Sokan meglepődnének, hogy a világ legelismertebb és legnépszerűbb női közül hánnyal nem szeretnek együtt dolgozni a szakmabeliek.

Kép

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Kép

Tovább dagad a botrány: Daniel Radcliffe keményen beszólt a Harry Potter írójának

Nem indul túl jól a nemzetközi Harry Potter nap, úgy tűnik, Daniel Radcliffe és J. K. Rowling között ugyanis továbbra is hűvös a viszony.