Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

"Hiányozott, hogy színpadon álljunk és együtt lélegezzünk a közönséggel" - interjú a Cloud 9+ zenekarral

Cloud9+

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
10 éve alakult a Cloud 9+, akik az elmúlt másfél évet igazi rémálomként élték meg. Azonban sem a pandémia sem pedig a zenei életükbe beállt szünet nem ejtett csorbát a sikerükön.

Idén nyáron igazi adrenalinlöketként élték meg a közönség pozitív energiáit, ami óriási erőt és motivációt adott számukra az új albumhoz és a lehengerlő koncertélményhez, amit a mai napig nyújtanak. A velük készült interjúban ezekről és persze a terveikről is beszélgettünk.

A magyar könnyű zenei élet egyik legnépszerűbb zenekara vagytok. Közel 10 éve léptetek először színre, azóta pedig a fesztiválok állandó fellépői vagytok. De repüljünk vissza 10 évet az időben és áruljátok el, mikor lett az álomból egyszer csak zenekar?

Egy közös koncerten ismertük meg egymást a srácokkal, de akkoriban mindannyian más zenekarban játszottunk. Nagyon egy hullámhosszon voltunk, arról nem beszélve, hogy mindannyian egy igazán ütős elektronikus zenét szerettünk volna játszani, így belevágtunk. Próba helyett rögtön stúdióba vonultunk és elkezdődött az, ami mára valóra vált álom lett.

A zenekar hangzásvilága kicsit sem mondható átlagosnak. Több stílus is keveredik a zenétekben. Pontosabban a rock és a hiphop műfajokat ötvöztétek, amely ma már a védjegyetekké vált. Sokan biztos azt mondanák, hogy merész egyszerre két ilyen erőteljes műfajhoz nyúlni, ti mégis megcsináltátok…

Minden albumunk kicsit más, de meg az albumokon belül is szeretünk új stílusokat kipróbálni ötvözni, szeretünk kísérletezni.

A szövegeiteket angol nyelven írjátok, holott a hazai rádiókról köztudott, hogy jobban szeretnek magyar nyelvű számokat népszerűsíteni. Ti viszont töretlenül úgy csináljátok, ahogy azt már az elejétől is elhatároztatátok. Nem vagytok az a „fejet hajtós” típusok?

Nem vagyunk azok. Voltak együttműködések magyar előadókkal magyarul és a most következő új albumon is lesznek magyar dalok, de azok se túlságosan „radióbarát” zenék. Csináljuk, amit szeretünk csinálni.

Minden zenekar életében vannak mélyebb, rosszabb időszakok. Az elmúlt egy év talán erre sokaknál még inkább ráerősített. Hogyan telt a pandémia és hogyan vészeltétek át?

Mindenki arra számított, hogy milyen egyszerű lesz zenét írni. Nekem nagyon nehéz volt például szöveget írni, mert semmi impulzus nem ért. Nagyon nagy mélypontokat éltem meg ezalatt az időszak alatt, de amint láttuk a fényt az alagút végén gőzerővel elkezdtük az új albumot. Nagyon hiányozott, hogy színpadon álljunk és együtt lélegezzünk a közönséggel.

2021 az egész zeneiparnak egyfajta újratervezés/újrakezdés éve. Nektek hogyan indult?

A Campus fesztiválon volt az első koncertünk és kicsit úgy álltunk a színpadon, mintha az első fellépésünk lett volna. Nagyon furcsa érzés volt több ezer embernek zenélni, úgy hogy előtte másfél évig csak otthon, egyedül magunknak játszottunk. Azóta beindultak a fesztiválok és pörgős lett a nyarunk.

Idén már több zenekar is újra átélhette, milyen színpadon, a közönség előtt. Ez a fajta szimbiózis zenekar és közönség között sokak szerint leírhatatlan, de ti ha meg akarnátok fogalmazni egy mondatban, akkor, hogyan írnátok le az első találkozást az elmúlt 1 év után?

Euforikus életérzés volt, pont olyan, amit a zenekar szeretne közvetíteni.

Nehezen mernek az emberek tervezni, de talán már nem lehetetlen. Mit terveztek a következő egy évben?

Szeretnénk kihozni az új albumunkat. Ez most prioritást élvez és minél több koncertet szeretnénk megélni és együtt ugrálni a közönségünkkel. Ha ez megvan mi mar boldogok vagyunk.

Íme a zenekar legfrissebb száma:

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Gyakran álmodod, hogy elkésel? Meghökkentő oka van!

Egy visszatérő álom többet elárul rólad, mint gondolnád!

Kép

7 film és sorozat, amiben csodásan választották ki a főszereplő fiatalabb énjét játszó színészt

Néha akkora csalódás, mennyire nem hasonlít a fiatalabb verzió az idősebbre, hogy szinte élvezhetetlen az adott jelenet. De nem ezekben az alkotásokban!

Kép

Híres magyar emberek, akik a külföldi élet mellett döntötték – az okot is elárulták

Az elmúlt években egyre több és több ember dönt úgy, hogy elhagyja az országot és külföldön próbál szerencsét.

Kép

A csalódás tényleg megölhet: az összetört szív szindróma veszélyesebb, mint gondolnád

Ha ért már csalódás, veszítettél el valakit, akit nagyon szerettél, akkor biztosan tudod, hogy nem véletlenül találták ki az összetörik a szív kifejezést.

Kép

8 híres ember, aki elmesélte, az élete egyáltalán nem olyan könnyű, mint egy tündérmese

Ha eddig vágytál hírnévre, most lehet, hogy majd meggondolod magad.