Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Asszociációs személyiségteszt - Te mit látsz a rajzon? Ebből kiderül, hogy az átlagba tartozol-e, vagy különösen kreatív vagy

rajz,teszt
Facebook
Twitter
Pinterest
Vajon az alábbi 10 rajzon te is azt látod, amit a nagy átlag, vagy a színes képzelőerőd miatt több jelentéssel is fel tudod ruházni őket?

A 20. században két pszichológus, Ellis Paul Torrance és Joy Paul Guilford azt vizsgálták, különböző emberek milyen képzelőerővel rendelkeznek. Úgy vélték, egyes tesztek segítségével megállapítható az intelligencia és a kreativitás szintje is, méghozzá azáltal, hogy ki mit lát bizonyos képeken.

Az alábbi teszt is erre a formulára épült. Tíz rajzot láthatsz, neked pedig fel kell írnod egy papírra, szerinted pontosan mi szerepel rajtuk. Ezek után elolvashatod a hozzájuk tartozó leírást, amiből kiderül, hogy általános gondolkodással bírsz, vagy kimondottan kreatív vagy, aki többet lát másoknál. Egy jó tanács: ha a képet elnézve a válaszod túlságosan magától értetődő, érdemes egy picit elgondolkodni, mi rejtőzhet még a rajzokon! És könnyen lehet, hogy egy képnek több értelmes magyarázata is van.

Kép

1. A leggyakoribb válasz a kép láttán az, hogy ez egy pocsolyás útszakasz. De az igazán kreatív emberek szerint ez egy zsiráf nyaka a második emeleti ablakból nézve.

2. Sokan azt mondják, hogy valaki elrejtőzött valami mögé a képen. De sokkal kreatívabb válasz az, hogy egy fal mögött bújkál három őr a kutyáikkal.

3. Úgy néz ki, mint egy iránytű, de akinek a többiekétől eltérő gondolkodásmódja van, azt láthatja, hogy felülnézetből egy kismadár van a képen, aki épp kitátott csőrrel várja az anyukáját.

4. A többség egy gyertyát lát a képen, de ha jobban megnézed, akár egy bornyitó is lehet az, ami épp beleragadt a dugóba.

Mit veszel észre először a képen? Ez felfed rólad egy izgalmas részletet

Önismeret

Nem érdekel
Elolvasom

5. Szerinted ez csak egy lábnyom egy karikában? Mások úgy vélik, egy ejtőernyőst látunk alulnézetből, ahogy épp megérkezik a földre.

6. Sokak szerint ez egy autókerék. A kreatív válasz viszont az, hogy egy mexikói táncosnő, aki sombrerót visel, és épp táncol - felülnézetből.

7. Az átlagos kreativitással rendelkező emberek szerint ez egy félbevágott kolbász vagy egy cipősarok lenyomata. A szakértők szerint a sokszínűbb válasz az, hogy ez szemből nézve egy vonat, ami épp kijön egy alagútból.

8. A leggyakoribb válasz az, hogy egy férfi felsőteste van a képen, aki csokornyakkendőt visel. Sokkal kreatívabb személyiségre vall az, hogy a rajzon egy pincér van, akinek nyakkendőjét odacsukta a liftajtó.

9. Az autóimádók egy kilométerórát látnak; fizikusok szerint ez egy barométer. Az eltérő gondolkodásmóddal rendelkező emberek szerint viszont ez egy hóember, felülről nézve.

10. Első ránézésre ez semmi értelmesnek nem tűnik, sokan ezt is adják válaszként. De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy ez akár egy medve is lehetne, amint épp mászik le a fáról, és csak a mancsai látszanak?

Személyiségteszt - Hozzád milyen keresztnév passzolna igazán?

Életmód

Nem érdekel
Elolvasom

És mi van akkor, ha te a rajzokat elnézve több válasszal is elő tudtál rukkolni?

  • Ha egy-két lehetséges dolgot láttál a rajzokon, az azt jelenti, hogy kreatív vagy ugyan, de a válaszaid alapján a nagy átlagba tartozol. Persze az sem kizárt, hogy gyorsan átugrottad a tesztet, és ezért kaptad ezt eredményként!
  • Ha három-öt választ is ki tudtál találni egy rajz láttán, és ez nem is telt sok időbe számodra, az azt jelenti, hogy egyedi látásmóddal rendelkezel. Kreatív gondolkodásmódod van, és nagyon jól megoldod a problémákat!
  • Ha hat vagy annál több válaszod is volt, az azt jelenti, hogy semmi sem állhat az utadba. Nagyon kiemelkedő kreativitásod van, és téged nem lehet beskatulyázni. Gratulálunk!

Ha pedig szereted az asszociációs játékokat, mutatunk pár menő társasjátékot!

Galéria / 4 kép

A legjobb asszociációs társasjátékok – nekünk, nagy gyerekeknek

Megnézem a galériát

Brightside

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok
Kép

A nyár legmenőbb kiegészítője: 5 négyszögletes napszemüveg, ami feldobja a szetted

Újabb napszemüvegfazon hódítja meg a divatőrültek szívét.

Kép

A blogger, aki 20 kiló pluszsúllyal másolja híres emberek öltözködését, és ez jól áll neki

Blogot vezet, könyvet ír, van egy saját kozmetikai cége és több százezer nőt inspirál a közösségi médián. Az amerikai Katie Sturino bebizonyította, hogy plus size nőknek is van helye a divatvilágban. Az Éva magazin írása.

Kép

Hétvégi olvasnivaló: 3 e-könyv újdonság, ami kiszakít a mindennapokból!

Akár a komolyabb, akár a könnyedebb olvasmányokat szereted, bőven vár rád kaland a könyvújdonságoknak köszönhetően.

Kép

10 olyan tulajdonság, amely a megjelenésedtől függetlenül vonzóvá tesz

Ricsi és én munkatársak voltunk Budapest egyik legismertebb szállodájában. Napi tizenkét órában, hetente öt napon át dolgoztunk együtt. Jól megértettük egymást, de nem vonzódtam hozzá, és soha nem gondoltam rá úgy, mint olyan emberre, akivel szívesen randiznék. Az Éva magazin írása.

Kép

A vörös rúzs viselésének 6 szabálya, amit muszáj tudnod

Egy csinos rúzs teljesen átalakítja az arcodat, és ha színválasztásról van szó, a vörös örök klasszikus marad. Mégis sokan elkövetnek vele néhány hibát, ami a teljes összképet tönkreteheti!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem