Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„A leendő anyósom folyton lekövérez, megkérdeztem a terapeutám, mit tegyek”

„A leendő anyósom folyton lekövérez, megkérdeztem a terapeutám, mit tegyek”
Facebook
Twitter
Pinterest
Sok anyóssal nem könnyű, Emmának is meggyűlt a baja a sajátjával.

„Minden kapcsolatban eljön az ideje annak, hogy megismerkedj a párod családjával, így volt ez nálunk is. Sean ázsiai, mianmari származású, a szülei nagyjából 30 éve érkeztek az Egyesült Államokba, így aztán számos új szokással kellett ekkor megbarátkoznom. Volt köztük olyan, ami nagyon izgalmas és mókás volt, de olyan is, amit nem tudtam élvezni. A legrosszabb, hogy az anyósjelöltemnek van egy olyan rossz szokása, hogy azt gondolja, teljesen oké mások testére megjegyzéseket tenni.

Egy alkalommal azt kérdezte, sokat eszem-e, mert híztam, kövér vagyok. Egy másik alkalommal a hasam érdekelte, hangosan megkérdezte Sean-t, terhes vagyok-e. A párom mindkét esetben kiállt mellettem, de ettől függetlenül nagyon rosszul esett a dolog, még annak ellenére is, hogy nem vagyok túlsúlyos.

A legrosszabb akkor lett, amikor bemutattam az anyóst az 5 és 7 éves gyerekeimnek, akiknek azt találta mondani, nem olyan kövérek, mint a fotókon. Itt jelezném, teljesen egészséges, szép gyerekek. Miután elment, azonnal kerestem egy terapeutát, mert tanácsra volt szükségem, hogyan kezeljem ezt, az alábbi tanácsokat ő adta nekem!” – írta a PureWow magazin hasábjain Emma Singer.

Ezt kell tennem a terapeutám szerint

Mondd el egy barátnak

A pszichológus szerint, amikor Emma ilyen kommenteket kapott a testére, arra gondolhatott, hogy mi van, ha ő érzékeli rosszul és ez nem is bántó. Éppen ezért azt javasolta neki és azoknak, akik hasonló cipőben járnak, osszák meg az ilyen sztorikat barátokkal, akik meg tudják erősíteni őket abban, hogy ez nem fér bele, hogy neki van igaza.

Beszéld át alaposan a pároddal

A szakember szerint a baráttal folytatott beszélgetés után érdemes leülni a partnerrel, hiszen ő az, aki otthon van ebben a kultúrában, mindent tud róla, így talán fontos plusz információkkal, valamint megértéssel, empátiával szolgálhat.

Válassz stratégiát

Amikor legközelebb ilyen bántó megjegyzést tesz az anyós, vegyél egy nagy levegőt és gondold át, van-e értelme a veszekedésnek vagy érdemes elengedni a füled mellett a dolgot.

Kíméletesen vedd fel a kesztyűt

Ha bevállalod a konfliktust, törekedj arra, hogy ne légy támadó és agresszív, finoman, szeretettel jelezd a számára, hogy átlépett egy határt és ez nem oké neked.

Ezek a sztorik is sokkolóak:

Galéria / 10 kép

Nők felfedték a legelképesztőbb történeteket az anyósukról

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Sem a hideg, sem a meleg zuhany nem tesz jót a testednek: a helyes fürdés titka

Hallottál már a kontrasztos zuhanyzáról? Most mindent megtudhatsz róla!

Kép

Napi horoszkóp január 28.: a Bikákat váratlan fordulat bizonytalaníthatja el, a Szüzek két lábbal állnak a földön

A csillagok a hétvége első napjára is üzentek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A filmtörténet egyik legnagyobb csillaga volt, mégis fotósnak tartotta magát - érdekességek 4 ritkán látott fotó mentén Gina Lollobrigidáról

A 20. század díváiból Dunát lehetne rekeszteni, a január 16-án elhunyt isteni Lollo mégis egyedülálló volt köztük. Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

Nem mindennapi sztori: az édesanya, aki különböző napon, hónapban és évben szülte az ikreit

Hihetetlen történet került elő a 2022/2023-as szilveszterről. Igazi csoda!