Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Milyen szerepet kap a modellek életében az Instagram?

Milyen szerepet kap a modellek életében az Instagram?
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Facebook
Twitter
Pinterest
Tény, hogy függőséget okozhat, de vajon miben lehet segítségedre?

A social media ezen felülete mondhatni egy 21. századi portfóliónak számít, amit bármikor elérhetsz online. Mivel a modellek manapság saját brandet építenek a nevükkel, arra törekednek, hogy ezt minél több követőhöz eljuttassák. Természetesen a még be nem futott modellek esetében is kardinális kérdés, hiszen a casting directorok, kliensek, fotósok és ügynökségek is szabadon le tudják csekkolni őket bármikor, amit gyakran meg is tesznek. Ha tetszik, ha nem, a követők száma ma fontosabb mint valaha, például egy magazin főszerkesztője vagy egy divatház kreatív igazgatója valószínűleg olyan modellt fog kiválasztani, aki több követővel rendelkezik. Magyarul ha biztos követőtábborral rendelkezik a lány, amit gyakran már a castingon leellenőriznek, kétségük sem lehet afelől, hogy többen érdeklődnek utána, vagyis nagyobb számban kerül eladásra a termék.

Kép

Természetesen ez a hullám az ügynökségek életére is kihat, a legtöbben, ahogy mi is, stratégiát dolgoznak ki arra, hogy egyedi módon hódítsák meg a közösségi médiát. Sokan előszeretettel repostolják a modelljeik képeit és telenyomják hashtaggel, mi például nagyon szeretjük a Story funkción és takeovereken keresztül bemutatni őket. A nagyobb divatvárosok és világhírű modellek esetében pedig már alapvető, hogy külön csapat dolgozik a social media felületeken.

Szintén megfigyelhető, hogy egyre több külföldi ügynökség oldalán látni a modellek Instagram feedjét a modellkönyvük mellé illesztve, sőt külön kategória létezik “Influencers” néven. Ebbe a kategóriába a több százezer követővel rendelkező Instagram guruk kerülnek, akik szó szerint befolyásolják a követőtábor mindennapjait. Az alábbi képeken például Lilla olasz modellkönyvét és a Fashion Management Influencereként Victoria követőinek számát láthatod:

Kép
Kép

Olyannyira ebbe az irányba halad a divatszakma, hogy amellett, hogy rengeteg social media által inspirált divatanyag készül, a márkák egyre több telefontokot gyártanak, amiket például a kifutókon is bemutatnak, miközben a modellek végig szelfizik, vagy liveozzák a showt. A legnagyobb magazinok például rendszeresen készítenek cikkeket arról, hogy kiket követtek legtöbben az adott divathéten, a legfontosabb modellekkel foglalkozó oldal, a Models.com pedig egyenesen listát vezet arról, hogy jelenleg kik a világelsők, ha az összes social media (Instagram, Facebook, Twitter) számait fésüljük össze.
Jelenleg Kendall Jenner vezet 125 682 615-el, őt követi másodikként Cara Delevingne 56 760 784 követővel.

Kép

Mivel valóban egy nyitott könyvről beszélünk, nagyon meg kell válogatnia egy modellnek, hogy milyen tartalmat tölt fel. Mi azt tanácsoljuk, hogy ne vedd véresen komolyan, ne gondold, hogy életed minden percét meg kell osztanod. Inkább mérlegeld, hogy mi az, ami a személyiségedet tükrözi, amire igazán büszke vagy és amit a céljaid érdekében biztosan meg akarsz osztani az egész világgal – ezeket a képeket fogják legjobban értékelni a követők is. Amit mi szívesen látunk a modelljeink feedjében, azok az aktuális munkák és azok készületei, plusz a napi élményeik például divat, család, egészség, hobbi, kultúra, fitnesz és étkezés témakörében. Görgesd végig például Axente Vanessa Instagramját, aki mindig remek példát mutat a kezdő modelleknek:

A feedből mindenki számára kiderül, hogy hogyan nézel ki és viselkedsz a hétköznapokban, milyen dolgok iránt érdeklődsz és kikkel veszed magad körül. Egy profi ügynökség manapság külön tájékoztatást ad a “használatáról”, ám előfordulhat, hogy megkéri a modellt olyan fotók etávolítására, amik nem tesznek jót a karrierjének vagy követővesztéssel járhatnak. Az igazán magas követőszámmal rendelkező modellek például igenis felelősek azért, hogy pozitív üzenetet közvetítsenek és fel lehessen rájuk nézni valamiért. Mi kifejezetten nem szeretjük látni, ha valakinek botrányos, állandóan bulizós, folyton mesztelenkedős képei vannak vagy ha árad belőle a negatívitás és folyton panaszkodik.

Kép

És hogy szerintünk mire a legjobb az Instagram? Arra, hogy felfedezzünk téged is! Ha szeretnéd, hogy észrevegyünk Instagramon, vagy csak érdekel, hogy éppen mi történik modelljeinkkel, kövess minket: @attractivemodels és #attractivemodels! Jó tanács: nagyban megkönnyíti a dolgunkat, ha nincsenek a képeid szétfilterezve és engedik láttatni, hogy milyen vagy valójában.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép

A csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Kép

10 forró fotó, amit Jake Gyllenhaal barátnője sosem akarná, hogy láss

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!