Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A TikTok trend, ami segít, hogy szerencsés legyél: tényleg működik?

A TikTok trend, ami segít, hogy szerencsés legyél: tényleg működik?

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Most utánajártunk a dolognak!

Ha aktív felhasználó vagy TikTokon, akkor biztosan szembejött már veled az úgynevezett Lucky Girl Syndrome, vagyis szerencsés lány trend, ami igazi hódító útra indult az elmúlt időszakban. A trend úgy indult, hogy egy @skzzolno nevű TikTok-felhasználó megosztott egy videót saját magáról és egy barátjáról, amint az autójukban ülnek, tésztát esznek és egy kísérletről beszélnek, amit a főiskola alatt végeztek.

Persze nem kell jósnak lenni, hogy a két fiatal természetesen a szerencsés lány szindrómáról beszél, ami elmondásuk szerint az ő életüket bizony teljesen megváltoztatta.

A szerencse gyors manifesztálása manapság népszerűbb, mint valaha, hiszen az emberek mindig is keresték a gyors módszereket arra, hogy javítsanak az életükön. Az új év beköszöntével ráadásul a manifesztáció is csúcson van, hiszen az újévi fogadalom alapvetően olyan, mint egy manifesztálás vagy egy cél kitűzése, amit valamikor ebben az évben akarsz elérni. Ha fogékony vagy az ilyen és ehhez hasonló dolgokra, akkor mindenképpen érdemes szemügyre venned 2023 eddigi legnépszerűbb TikTok trendjét, aminek hatására rád találhat a szerencse!

De mi az a szerencsés lány szindróma?

Ezt ki más is magyarázhatná el jobban, mint egy jóllét mentor és vérbeli TikToker @jodie.melissa:

„A szerencsés lány szindróma alapvetően azt jelenti, hogy egy olyan gondolkodásmódba kerülsz, aminek következtében elhiszed, hogy tényleg szerencsés vagy. Ez egy manifesztációs hack, amit bárki kipróbálhat, a legtöbb ember pedig, aki így tett, hasznosnak találta. Persze a szerencsés lány szindróma gyakorlásához nem elég csak azt mondani, hogy szerencsés vagy, tényleg be kell vállalni a megerősítéseket és maximálisan hinni benne”.

Egy másik TikToker, @ms.adisa teljesen elmélyült a szerencsés lány szindróma mögötti gondolkodásmódban és erre jutott:

„A tudatalattid szó szerint egy célorientált mechanizmus, aminek az egyetlen célja, hogy elérje azt, amit tudatosan kitűztél neki!"

Ez azt jelenti, hogy ha minden nap azt mondod magadnak, hogy szerencsés vagy, akkor a tudatalattid segít elérni ezt a célt azáltal, hogy az okosabb és jobb döntések irányába terel téged.

Mit mond a pszichológus?

Dr. Amanda Cassil, klinikai pszichológus egy másik oldalról közelíti meg a témát:

„Fontos tisztázni, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a megerősítések megváltoztatják a valóságot, ám amit a kognitív viselkedéskutatásból tudunk, az az, hogy ha megváltoztatjuk azt, ahogyan gondolkodunk valamiről, az megváltoztatja az érzéseinket. Ezt nevezzük kognitív átfogalmazásnak, ami bizonyítottan segít a szorongás és a depresszió kezelésében."

Célok kitűzése? Naná!

Összességében a január a tökéletes időszak arra, hogy kísérletezzünk a szerencsés lány szindrómával, hiszen, ha már alapvetően kitűzöd a céljaidat az idei évre, akkor miért ne írhatnád fel erre a listára a szerencsét is?

Mutatunk pár példát a szerencsés lány szindróma gyakorlására:

  • „Nyerő szériában vagyok."
  • „Az univerzum a hátam mögött áll."
  • „Ez az én magasabb rendű érdekemet szolgálja."
  • „Teljes vagyok és elég."
  • „Megérdemlem az álmaimat, egyszerűen azért, mert létezem."

A TikToker @ms.adisa azt javasolja, hogy ezek közül egyet írj fel egy post-it cetlire és tedd a tükrödre, hogy minden reggel láthasd, amikor készülődsz. Ezeket a megerősítéseket jó, ha mindig elmondod magadnak, amikor valami jó történik, így tényleg belekerülsz abba a gondolkodásmódba, amikor elhiszed, hogy valóban szerencsés lány vagy. Ennek ellenére természetesen továbbra is aktívan meg kell dolgoznod a céljaidért, a szerencsés lány szindróma nem segít varázsütésre megnyerni a lottót, hiszen meg kell tenned az erőfeszítést, hogy legalább elmész és megveszed a szelvényt.

A szerencsés lány szindróma gyakorlása közben persze belefuthatsz olyan szerencsétlen helyzetekbe, amikor például elkap az eső vagy leöntöd kávéval a vadonatúj pulóveredet, de a trend gyakorlói szerint ezek azok a pillanatok, amelyek segítenek megérteni azt, hogy ezek az esetek a magasabb rendű jót" szolgálják. Ez egy jó alkalom arra, hogy megerősítsd magadban, hogy az univerzum fedez téged, és bár lehet, hogy nem a legjobb eredményt hozza, de valami jobb felé vezet.

Ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 szerencsehozó étel a világ minden tájáról

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.