Ez történt a fitneszblogger testével, miután a kardiózást lecserélte súlyzós edzésre

Getty Images
Kerekes Vivien

Fotókon mutatta meg, mekkora a különbség a két mozgásforma között!

Nehéz megtalálni azt a mozgásformát, ami a legjobban passzol hozzánk, és ami képes minket motiválni hónapokkal később is. Arról nem is beszélve, hogy sokan tapasztalják, milyen az, amikor keményen edzenek hosszú időn át, de mégsincs látható eredménye a sportolásnak. Míg egyesek a diétára és a futásra esküsznek, addig mások szerint a legjobb formát a súlyzók emelésével érhetjük el.

Olvasd el ezt is!
Fogyj együtt a kutyáddal/macskáddal, hogy mindketten sokáig egészségesek maradjatok: 5 tipp

Természetesen mindenki magában dönti el, milyen sportot űz szívesen, melyiktől érzi magát a legjobban, és mitől látja magán a változást. Egy fiatal fitneszblogger, Rebecca Catherine Smith viszont kitűzte célként, hogy bebizonyítja az embereknek, a súlyemelés egyáltalán nem csak a férfiak sportja!

A lány megosztotta Instagramon saját tapasztalatait arról, milyen előnyei voltak annak, hogy a kardióról a súlyzós edzésre tért át. Első körben erősödtek az izmai, sikerült megszabadulnia bizonyos mértékű testzsírtól, és egészségesebb kapcsolata lett az ételekkel is. Szerinte utóbbi a legfontosabb, mert amikor valaki folyton kardiózik, megszállottjává válhat a kalóriaszámlálásnak. Így viszont sosincs bűntudata, még akkor sem, ha esetleg becsúszik egy kis nasizás valamikor.

Persze mindkét edzésformának megvannak az előnyei, és a fitneszblogger sem szeretné negatív színben feltüntetni a kardiózást, hiszen nagyon sok pozitívuma van ennek a mozgásformának. Erősíti a szívet és a tüdőt, ráadásul nagyon hatékony a fogyásban is. Mindössze az volt a célja, hogy bemutassa, a súlyemelésnek is vannak pozitív oldalai, és nem csak a férfiak számára.

Olvasd el ezt is!
Személyi edzőnk szerint ez a konditermi siker legnagyobb kulcsa

Ha ősszel nincs kedved kimozdulni a szabadba vagy az edzőterembe, akár otthon is bevetheted ezeket a tippeket!

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
Csak párc perc az edzés: 7 egyszerű otthoni gyakorlat, ami karbantartja a combot, hasat, popsit