Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Plus size modellek a kifutókon – és ez szuper!

Plus size modellek a kifutókon – és ez szuper!
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Facebook
Twitter
Pinterest
Azt elárulom nektek, Édeseim, hogy nem túl gyakran látni plus size modelleket suhanni a nagy divathetek kifutóin. Persze néha becsempésznek egyet-egyet a kisebb tervezők, de most valami fantasztikus történt New Yorkban!

Christian Siriano legújabb, 2017 tavasz-nyári kollekciójának bemutatóján ugyanis nem egy, hanem öt teltebb alkattal rendelkező modell vonult a többiekkel, mind különleges szépségek. Az ismert tervező korábban is nagy visszhangot váltott ki azzal a felvetésével, hogy színesebbé kellene tenni a divatot és többféle testalkatra tervezni, hogy mindenki találjon számára előnyös ruhákat. (Azt gondoljátok, pfff, nem olyan nagy cucc, csak jól körül kell nézni. Pedig igenis nagy feladat, de később erre még visszatérek.)

Siriano összesen 450 modellt nézett meg a castingon, és már akkor tudta, hogy szeretne plus size modelleket is látni a kifutón. Végül Georgia Pratt, Precious Lee, Marquita Pring, Alessandra Garcia és Sabina Karlsson lettek a kiválasztottak, akik mind a designer Capri szigetének laza sikkje által ihletett darabjait viselhették. Nézzétek, az idei őszi divathéten ilyen színesen vonultak a lányok, karcsúbbak és teltebbek:

Kép

A tervező egyébként azt nyilatkozta, hogy nem volt teljesen szándékos a plus size modellek alkalmazása – többször mesélte, hogy az anyukája 44-46-os méretet hord, a húga pedig 34-est, úgyhogy számára az a természetes, hogyha a teljes skálát lefedi. Siriano volt egyébként az, aki ruhát tervezett Leslie Jones-nak a Szellemirtók premierjére, mikor a színésznő csalódottan kiírta Twitterre, hogy nem talált tervezőt, aki elvállalta volna a feladatot. Korábban egyébként öltöztette Christina Hendricks-et és Jennifer Hudsont is, és mind nagyon csinosak voltak, nézzétek! ;)

Kép

Tim Gunn, az egyik legnépszerűbb amerikai stylist pedig épp a New York-i divathét előtt publikált egy esszét a Washington Postban arról, hogy mennyire kirekesztőek a márkák a teltebb alkatú nőkkel, főleg 12-es méret felett, ami nálunk L-esnek felel meg. Kiemelt egy pár márkát, hogy mennyire jó, hogy foglalkoznak a nagyobb méretekkel is és növelik a kínálatot (bár elenyészően kevesen vannak), de aztán elmarasztalta a Project Runway show-t, amiben mentorként szerepel sok-sok éve, hogy közel sem foglalkoznak eleget a nem modell alkatú hölgyekkel, azaz bárkivel 36, max. 38-os méret fölött. Minden évadban van egy feladata a tervezőknek, amiben „igazi nőknek” kell ruhát tervezniük (szerintem minden nő igazi nő, szóval elég rémes egy címadás), a résztvevő tervezők mindig hőzöngenek. Pedig a való életben ritka, hogy 180 centis szupermodelleket kell öltöztetni, főként nem is rájuk készülnek a ruhák. Egyébként az előző évadban pont egy plus size hölgy nyert a műsorban, talán nem véletlenül, méghozzá plus size ruhákkal, erről is írtam nektek korábban! ;)

Kép

Siriano mellett egyébként meg kell említenünk még egy pár tervezőt, akik szintén gazdagították a kollekciójukat plus size darabokkal. Ilyen volt a népszerű és laza J. Crew, Tracy Reese, a Chromat vagy a Byron Lars BSM. Az utóbbi brand esetében azt a szuper üzenetet mondták be a show előtt hangosbemondón, hogy „Minden a pozitív testszemléletről szól... ez nem egy plus size párbeszéd, ez egy női párbeszéd.”

Kép

És hogy nekem erről az egészről mi a véleményem? Hogy a tökéletes ruhát megtalálni nehéz. És nem csak telt lányoknak, hölgyeknek, de mindenkinek, higgyétek el – rengeteg nővel találkozom nap, mint nap, akik ezzel a problémával küzdenek a méretskála teljes hosszán.

És ha a ruhagyártók szerint nem a te alakod a tökéletes, és szinte csak olyan ruhákat készítenek, amik nem mutatják a legjobb formájukban az idomaidat, akkor még nehezebb. Én is rengeteget vásárolok teltebb hölgyekkel, adok tanácsot vagy várom őket átalakításra a Szalonban, és tudom, hogy nekik extrán nehéz a kínálatból friss, modern, csinos, jó anyagú, alkatnak megfelelő szetteket összeállítani. Szóval remélem, hogy hamarosan eljön az idő, mikor a legnépszerűbb üzletek is olyan kollekciókat állítanak össze, amikből a plus size alkatúak is szívesen válogatnak. ;)

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép

A csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Kép

10 forró fotó, amit Jake Gyllenhaal barátnője sosem akarná, hogy láss

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!