Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

"Majdnem biztos vagyok benne, hogy ott kaptuk el" - 6 híres ember, akik oltás mellett lettek COVID-osak

"Majdnem biztos vagyok benne, hogy ott kaptuk el" - 6 híres ember, akik oltás mellett lettek COVID-osak

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Közösségi oldalaikon meséltek arról, mit tapasztaltak.

A vakcinák megjelenése idején már jelezték szakértők, hogy az oltottak is ugyanúgy elkaphatják a COVID-ot, mint bárki más. A különbség, hogy nekik vélhetően sokkal enyhébb tüneteket okoz a betegség, sőt, ennek kapcsán sokan akár észre sem veszik, hogy megfertőződtek. A delta variáns viszont némileg változtatott a képleten: ez a vírustörzs sokkal gyorsabban fertőz, és komolyabb tüneteket okoz. Szakértők szerencsére megállapították, hogy az oltások (kisebb mértékben ugyan, de) továbbra is biztonságot nyújtanak a COVID-dal szemben. A deltáról ebben a cikkben több infót is olvashatsz:

Az utóbbi időben talán te is hallottál már azokról az esetekről, amikor valaki oltás mellett kapja el a delta variánst. Ezt külföldi oldalakon breakthrough COVID-nak hívják, és a New York Times-ban megjelent adatok alapján (amit 6 amerikai államban készítettek) minden ötödik új fertőzött ebbe a kategóriába tartozik. Ekkor jelentette be a CDC, hogy valószínűleg szükséges lehet egy harmadik, megerősítő oltás is a biztosabb védelem érdekében.

És hogy lehet, hogy valaki oltás ellenére is elkapja a COVID valamelyik variánsát? Szakértők szerint nincs olyan, hogy 100%-os biztonságot nyújt egy vakcina, akárcsak például az influenza elleni oltás esetében: van, akit megvéd a szezonban, van, aki mégis megfertőződik. Hozzátették, hogy erre maximálisan számítottak is a koronavírusnál, és az oltásokkal a cél az volt, hogy enyhítsék a tüneteket.

Az elmúlt hetekben több híresség is mesélt arról közösségi oldalán, hogy megfertőződtek a vírussal az oltás mellett, általánosságban pedig mindenki a delta variánst kapta el. Ők bejegyzéseikkel is próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos az oltás, a maximális biztonság, és sajnos még nincs vége a pandémiának.

Róluk a galériában olvashatsz!

Galéria / 6 kép

6 híres ember, akik elkapták a breakthrough covidot - azaz oltás mellett fertőződtek meg

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Ezért tesz rosszat a bőrödnek, ha mindennap zuhanyzol

Mindennap zuhanyzol és szerinted ez teljesen rendben van, sőt, másoktól is elvárható? Van egy rossz hírünk!

Kép

Az ókori görög és római nők élete egyáltalán nem olyan volt, mint a filmekben

Talán mégsem volt olyan jó buli ókori görög vagy római nőnek lenni, nem?

Kép

A vasárnapi alvásnak fontosabb szerepe van, mint gondolnád

Szinte utálod a vasárnapot, annyira nyomaszt, hogy másnap már hétfő? Itt a megoldás!

Kép

Miért telik gyorsabban az idő, ahogy öregszünk? Tudományos válasz van rá!

Gyerekként olyan, mintha egy év egy évezred lenne, majd felnövünk és hirtelen elkezd rohanni az idő. Mi erre a tudományos magyarázat? Most megtudhatod!