Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Hibás gondolati minták, amiket el kell engedned

Europress
Hibás gondolati minták, amiket el kell engedned
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ha sikerül, minden eddiginél boldogabb leszel!

1. „Mindent vagy semmit!”

A világ nem fekete-fehér. Még mielőtt legközelebb is belecsúsznál abba, hogy csak a szélsőséges eshetőségeket látod magad előtt, ints megálljt a képzeletednek! A megoldás ugyanis jó eséllyel a kettő között lehet.

2. Túlzott általánosítás

Kategóriákra és alaptételekre szükség van, de az, hogy „nem értek én ehhez”, vagy hogy „a családomban senki sem ért meg”, nem vezet sehova. Vedd észre: többnyire negatív meglátásokról van szó – pozitívat nem szokás így kiterjeszteni magadra vagy másokra.

3. Gondolatolvasás

„Igazából biztos azt gondolja, hogy…” Ugye, milyen ismerős ez a dolog? Még ha intuitív alkat vagy, akkor is érdemes néha megkérdezni a másikat, hogy mi zajlik a fejében. Főleg, ha valami fontosról van szó.

4. Vészforgatókönyvek

Semmi jó nem sülhet ki abból, ha eleve a legrosszabbat vizualizálod (lásd 1. pont)! Ezzel ugyanis nemcsak a végeredmény válik negatívvá a fejedben, hanem tudattalanul olyan lesz számodra az odáig vezető út…

5. Érzelmi érvelés

Az érzelmek fontosak és nagyszerűek, de egy „nem keresek másik munkát, mert nagyon félek váltani” megnyilvánulásnak semmi értelme. Ha tehát egy gyakorlati döntést kizárólag így tudsz alátámasztani, ott valami nem stimmel.


Neked melyiket kell a leginkább elengedned?

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!