Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Milyen szerepet kap a modellek életében az Instagram?

Milyen szerepet kap a modellek életében az Instagram?
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
Tény, hogy függőséget okozhat, de vajon miben lehet segítségedre?

A social media ezen felülete mondhatni egy 21. századi portfóliónak számít, amit bármikor elérhetsz online. Mivel a modellek manapság saját brandet építenek a nevükkel, arra törekednek, hogy ezt minél több követőhöz eljuttassák. Természetesen a még be nem futott modellek esetében is kardinális kérdés, hiszen a casting directorok, kliensek, fotósok és ügynökségek is szabadon le tudják csekkolni őket bármikor, amit gyakran meg is tesznek. Ha tetszik, ha nem, a követők száma ma fontosabb mint valaha, például egy magazin főszerkesztője vagy egy divatház kreatív igazgatója valószínűleg olyan modellt fog kiválasztani, aki több követővel rendelkezik. Magyarul ha biztos követőtábborral rendelkezik a lány, amit gyakran már a castingon leellenőriznek, kétségük sem lehet afelől, hogy többen érdeklődnek utána, vagyis nagyobb számban kerül eladásra a termék.

Kép

Természetesen ez a hullám az ügynökségek életére is kihat, a legtöbben, ahogy mi is, stratégiát dolgoznak ki arra, hogy egyedi módon hódítsák meg a közösségi médiát. Sokan előszeretettel repostolják a modelljeik képeit és telenyomják hashtaggel, mi például nagyon szeretjük a Story funkción és takeovereken keresztül bemutatni őket. A nagyobb divatvárosok és világhírű modellek esetében pedig már alapvető, hogy külön csapat dolgozik a social media felületeken.

Szintén megfigyelhető, hogy egyre több külföldi ügynökség oldalán látni a modellek Instagram feedjét a modellkönyvük mellé illesztve, sőt külön kategória létezik “Influencers” néven. Ebbe a kategóriába a több százezer követővel rendelkező Instagram guruk kerülnek, akik szó szerint befolyásolják a követőtábor mindennapjait. Az alábbi képeken például Lilla olasz modellkönyvét és a Fashion Management Influencereként Victoria követőinek számát láthatod:

Kép
Kép

Olyannyira ebbe az irányba halad a divatszakma, hogy amellett, hogy rengeteg social media által inspirált divatanyag készül, a márkák egyre több telefontokot gyártanak, amiket például a kifutókon is bemutatnak, miközben a modellek végig szelfizik, vagy liveozzák a showt. A legnagyobb magazinok például rendszeresen készítenek cikkeket arról, hogy kiket követtek legtöbben az adott divathéten, a legfontosabb modellekkel foglalkozó oldal, a Models.com pedig egyenesen listát vezet arról, hogy jelenleg kik a világelsők, ha az összes social media (Instagram, Facebook, Twitter) számait fésüljük össze.
Jelenleg Kendall Jenner vezet 125 682 615-el, őt követi másodikként Cara Delevingne 56 760 784 követővel.

Kép

Mivel valóban egy nyitott könyvről beszélünk, nagyon meg kell válogatnia egy modellnek, hogy milyen tartalmat tölt fel. Mi azt tanácsoljuk, hogy ne vedd véresen komolyan, ne gondold, hogy életed minden percét meg kell osztanod. Inkább mérlegeld, hogy mi az, ami a személyiségedet tükrözi, amire igazán büszke vagy és amit a céljaid érdekében biztosan meg akarsz osztani az egész világgal – ezeket a képeket fogják legjobban értékelni a követők is. Amit mi szívesen látunk a modelljeink feedjében, azok az aktuális munkák és azok készületei, plusz a napi élményeik például divat, család, egészség, hobbi, kultúra, fitnesz és étkezés témakörében. Görgesd végig például Axente Vanessa Instagramját, aki mindig remek példát mutat a kezdő modelleknek:

A feedből mindenki számára kiderül, hogy hogyan nézel ki és viselkedsz a hétköznapokban, milyen dolgok iránt érdeklődsz és kikkel veszed magad körül. Egy profi ügynökség manapság külön tájékoztatást ad a “használatáról”, ám előfordulhat, hogy megkéri a modellt olyan fotók etávolítására, amik nem tesznek jót a karrierjének vagy követővesztéssel járhatnak. Az igazán magas követőszámmal rendelkező modellek például igenis felelősek azért, hogy pozitív üzenetet közvetítsenek és fel lehessen rájuk nézni valamiért. Mi kifejezetten nem szeretjük látni, ha valakinek botrányos, állandóan bulizós, folyton mesztelenkedős képei vannak vagy ha árad belőle a negatívitás és folyton panaszkodik.

Kép

És hogy szerintünk mire a legjobb az Instagram? Arra, hogy felfedezzünk téged is! Ha szeretnéd, hogy észrevegyünk Instagramon, vagy csak érdekel, hogy éppen mi történik modelljeinkkel, kövess minket: @attractivemodels és #attractivemodels! Jó tanács: nagyban megkönnyíti a dolgunkat, ha nincsenek a képeid szétfilterezve és engedik láttatni, hogy milyen vagy valójában.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Tele van a fiók páratlan zoknikkal? Ezekre használhatod őket!

Ne dobd ki a párját vesztett zoknikat, hiszen többféleképpen is újrahasznosíthatod őket otthon.

Kép

A szakértők elárulják, milyen vibrátort kéne beszerezned, ha még soha nem vettél

Magyarország első, kifejezetten nőknek szóló szexshopja, a Lib Women's store tulajdonosai, Jani-Téglásy Lili és Dobó Nagy Fanni segítenek neked elsőre jót választani!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.