Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Miért vonzódunk az idősebb férfiakhoz? A válasz a génjeinkben van

Miért vonzódunk az idősebb férfiakhoz? A válasz a génjeinkben van
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek június 25-én véget ér egy 15 éve tartó átok: minden arannyá válik, amihez hozzáérnek

Egy nagyon hosszú és nehéz időszakot zárhatnak végre le a következő csillagjegyek, az életükbe pedig végre megérkezik a boldogság!

Divat

Napfény áztatta bohém sikk: Ezzel az 5 nyári alapdarabbal lesz teljes a kapszulagardróbod!

Promóciók

Ezzel a trükkel otthonoról is elérheted a botox hatást

Olvasd el!

Napi horoszkóp június 25.: a Rákok zsúfolt napra számíthatnak, a Mérlegeknek érdemes a siker érdekében rugalmasabban gondolkodniuk

A csillagok a mai napra is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Napi horoszkóp június 24.: az Oroszlánok jóhiszeműségüknek fizethetik meg az árát, a Skorpióknak fontos döntést kell hozniuk

A hét első napjára is izgalmakat ígérnek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 alkalom, amikor egy világsztárt letartóztattak - FOTÓK

A sztárok szinte minden mozdulatát fotósok és kamerák hada követi. Sőt, ma már a rajongók mobiljai elől sem menekülhetnek.

Olvasd el!

A várandós Hailey Bieber meztelenruhája felszántotta az internetet - FOTÓ

Justin Bieber felesége határozottan nem fél attól, hogy szembemenjen a társadalom elvárásaival a kismamák öltözködését illetően.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek sok idő után megoldódnak a pénzügyi gondjai: igazi gazdagság vár rájuk!

Ha megtalálod a csillagjegyed a listánkon, akkor igazán szerencsésnek tarthatod magad, mert fantasztikus időszak áll előtted, ahol többé nem kell aggódnod az anyagiak miatt!

Facebook
Twitter
Pinterest
Tapasztalat, anyagi stabilitás, megbízhatóság – akár ez is állhatna egy idősebb férfi társkereső profilján. Szinte az egész világon tendencia, hogy a fiatalabb nők, idősebb férfiak mellett teszik le a voksukat, és ennek most már tudományos magyarázata is van!

Amikor az életünk párját keressük, sokan azt gondoljuk, hogy egy idősebb férfi jobb választás, mint egy fiatalabb. Egy friss kutatás rávilágított arra, hogy ennek több oka is van: a választ az evolúciós biológia adja meg.

Az evolúciós biológia is az idősebb férfiak mellett szól

Természetesen, mindig vannak kivételek, és van, aki inkább a fiatalabbakhoz vonzódik, de a skóciai Dundee Egyetem kutatása szerint a nők túlnyomó többsége idősebb férfival randizna. A 2000 brit nő bevonásával készült tanulmány rámutat az okokra is: az idősebb férfiak általában anyagilag stabilabbak, több párkapcsolati tapasztalattal rendelkeznek, és jobban tudnak gondoskodni a partnerükről. De az idősebb férfi-fiatalabb nő felállásnak megvan a maga evolúciós háttere is – itt kapcsolódik be a képbe az evolúciós biológia.

Az evolúciós biológia többek között a természetes szelekció, a genetikai mutációk folyamatával foglalkozik, ami segíthet megérteni, miként változik a populáció az idő során, és magyarázatot adhat a körülöttünk látható mintákra. Az evolúciós biológia azt is vizsgálja, hogy mennyire életképes az egyed, mennyire tud alkalmazkodni, túlélni és utódot nemzeni. Nem meglepő módon azok az egyedek, amelyek jó fizikai kondícióban vannak, nagyobb eséllyel maradnak életben és szaporodnak – ez pedig azt is jelenti, hogy a következő generációk mindig jobban és jobban tudnak majd alkalmazkodni a környezetükhöz.

Az evolúciós biológiában fontos fogalom a szexuális szelekció is. A szexuális szelekció olyan folyamat, amely során bizonyos tulajdonságokkal rendelkező egyedek nagyobb eséllyel párosodnak és hoznak létre utódokat, mint azok, akik nem rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal. A nagy agancsokkal rendelkező szarvasok például nagyobb eséllyel párosodnak, mint azok, akiknek kisebb agancsuk van.

De hogy néz ki mindez az embereknél? A nők egy jelentős része azért vonzódik az idősebb férfiakhoz, mert stabilabbnak, erősebbnek és megbízhatóbbnak tűnnek a fiatalabb férfiakhoz képest. Ez azért van, mert az evolúció során az idősebb férfiak túlélési aránya nagyobb volt, így több utódjuk is lett, mint a fiatalabbaknak – gondolj csak bele, a harcokba, háborúkba nem az időseket vitték, sőt az őskorban sem az idősek mentek levadászni a mamutot.

Számít a társadalmi státusz is

A társadalmi státusz is fontos tényező az evolúciós biológiában, hiszen befolyásolhatja, hogy ki, mennyire fér hozzá az erőforrásokhoz. Ennek eredményeként az evolúció során azok, akik magas státusszal rendelkeztek, nagyobb eséllyel maradtak életben, és hoztak világra utódokat. Természetesen, ez ma is igaz: aki jó családba születik, vagy maga küzdi fel magát egy magasabb pozícióba, több lehetőséggel tud élni az életében, mint az, aki társadalmi ranglétra alsóbb fokain helyezkedik el.

A társadalmi státuszt sok minden befolyásolhatja, a magasságtól, testalkattól kezdve az intelligencián át a kreativitásig. Függetlenül attól, ki, hogyan éri el a magasabb társadalmi státuszt - saját erőből, vagy megörökli a családja révén -, annak jelentős hatása lehet a sikerére az evolúciós folyamatban.

Ezek alapján kijelenthetjük tehát, hogy az, hogy valaki az idősebb férfiakat részesíti előnyben, nem feltétlen jelenti azt, hogy Ödipusz-komplexusa van, és azt sem, hogy kifejezetten anyagi előnyökre hajt (persze, kizárni sem lehet). A genetikai örökségünk is lehet annak az oka, hogy a családalapítást nem a fiatalabb férfiakkal tervezzük.

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 5 kép

5 érzelem, amit a leggyakrabban összekeverünk a szerelemmel

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Divat

Napfény áztatta bohém sikk: Ezzel az 5 nyári alapdarabbal lesz teljes a kapszulagardróbod!

Promóciók

Ezzel a trükkel otthonoról is elérheted a botox hatást

Kép

A rajongók szerint ők a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság legstílusosabban öltöző focistái

A szurkolók egy része egy egészen más oldaláról közelíti meg a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságot. Te mit gondolsz? Szerinted melyik focista a legstílusosabb?

Kép

A 90-es évek bob frizurái hivatalosan is visszatértek: elhoztuk azokat a fazonokat, amiket érdemes kipróbálni idén nyáron

Imádtad Jennifer Aniston, Winona Ryder, Drew Barrymore vagy Victoria Beckham stílusát a 90-es évekből? Akkor biztosan örülni fogsz, ha azt mondjuk, a frizurájuk visszatért a divatba!

Kép

4 csillagjegy, akinek sok idő után megoldódnak a pénzügyi gondjai: igazi gazdagság vár rájuk!

Ha megtalálod a csillagjegyed a listánkon, akkor igazán szerencsésnek tarthatod magad, mert fantasztikus időszak áll előtted, ahol többé nem kell aggódnod az anyagiak miatt!

Kép

Alig takarta valami a testét: ilyen kihívó darabot talán még sosem viselt Katy Perry

Az tuti, hogy az énekesnő minden tekintetet magára vonzott a kifutón.

Kép

5 gyönyörű kempinghely Magyarországon, ahol megéri sátrazni

A kempingezés hangulatát semmi más nem tudja helyettesíteni!