Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Miért vonzódunk az idősebb férfiakhoz? A válasz a génjeinkben van

Miért vonzódunk az idősebb férfiakhoz? A válasz a génjeinkben van
A nap cikke

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 2.: az Ikrek rátermettségüket bizonyíthatják, a Mérlegek bizalmával visszaél egy bizonyos személy

A hét második felében is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A szakértők felfedik: ezt teszi az agyaddal, ha TV-n alszol (el)

Sokan azt gondolják, nem számít, megy-e a háttérben a TV éjszaka vagy sem, de igenis óriási hatással van az agyunkra.

Olvasd el!

Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint

Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.

Olvasd el!

Újabb sokk: Vilmos herceg elárulta, miért szakított Katalin hercegnével

A brit királyi családhoz közel álló fotós, Arthur Edwards elárulta, miért döntött úgy a trónörökös, hogy pontot tesz a kapcsolata végére szerelmével.

Facebook
Twitter
Pinterest
Tapasztalat, anyagi stabilitás, megbízhatóság – akár ez is állhatna egy idősebb férfi társkereső profilján. Szinte az egész világon tendencia, hogy a fiatalabb nők, idősebb férfiak mellett teszik le a voksukat, és ennek most már tudományos magyarázata is van!

Amikor az életünk párját keressük, sokan azt gondoljuk, hogy egy idősebb férfi jobb választás, mint egy fiatalabb. Egy friss kutatás rávilágított arra, hogy ennek több oka is van: a választ az evolúciós biológia adja meg.

Az evolúciós biológia is az idősebb férfiak mellett szól

Természetesen, mindig vannak kivételek, és van, aki inkább a fiatalabbakhoz vonzódik, de a skóciai Dundee Egyetem kutatása szerint a nők túlnyomó többsége idősebb férfival randizna. A 2000 brit nő bevonásával készült tanulmány rámutat az okokra is: az idősebb férfiak általában anyagilag stabilabbak, több párkapcsolati tapasztalattal rendelkeznek, és jobban tudnak gondoskodni a partnerükről. De az idősebb férfi-fiatalabb nő felállásnak megvan a maga evolúciós háttere is – itt kapcsolódik be a képbe az evolúciós biológia.

Az evolúciós biológia többek között a természetes szelekció, a genetikai mutációk folyamatával foglalkozik, ami segíthet megérteni, miként változik a populáció az idő során, és magyarázatot adhat a körülöttünk látható mintákra. Az evolúciós biológia azt is vizsgálja, hogy mennyire életképes az egyed, mennyire tud alkalmazkodni, túlélni és utódot nemzeni. Nem meglepő módon azok az egyedek, amelyek jó fizikai kondícióban vannak, nagyobb eséllyel maradnak életben és szaporodnak – ez pedig azt is jelenti, hogy a következő generációk mindig jobban és jobban tudnak majd alkalmazkodni a környezetükhöz.

Az evolúciós biológiában fontos fogalom a szexuális szelekció is. A szexuális szelekció olyan folyamat, amely során bizonyos tulajdonságokkal rendelkező egyedek nagyobb eséllyel párosodnak és hoznak létre utódokat, mint azok, akik nem rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal. A nagy agancsokkal rendelkező szarvasok például nagyobb eséllyel párosodnak, mint azok, akiknek kisebb agancsuk van.

De hogy néz ki mindez az embereknél? A nők egy jelentős része azért vonzódik az idősebb férfiakhoz, mert stabilabbnak, erősebbnek és megbízhatóbbnak tűnnek a fiatalabb férfiakhoz képest. Ez azért van, mert az evolúció során az idősebb férfiak túlélési aránya nagyobb volt, így több utódjuk is lett, mint a fiatalabbaknak – gondolj csak bele, a harcokba, háborúkba nem az időseket vitték, sőt az őskorban sem az idősek mentek levadászni a mamutot.

Számít a társadalmi státusz is

A társadalmi státusz is fontos tényező az evolúciós biológiában, hiszen befolyásolhatja, hogy ki, mennyire fér hozzá az erőforrásokhoz. Ennek eredményeként az evolúció során azok, akik magas státusszal rendelkeztek, nagyobb eséllyel maradtak életben, és hoztak világra utódokat. Természetesen, ez ma is igaz: aki jó családba születik, vagy maga küzdi fel magát egy magasabb pozícióba, több lehetőséggel tud élni az életében, mint az, aki társadalmi ranglétra alsóbb fokain helyezkedik el.

A társadalmi státuszt sok minden befolyásolhatja, a magasságtól, testalkattól kezdve az intelligencián át a kreativitásig. Függetlenül attól, ki, hogyan éri el a magasabb társadalmi státuszt - saját erőből, vagy megörökli a családja révén -, annak jelentős hatása lehet a sikerére az evolúciós folyamatban.

Ezek alapján kijelenthetjük tehát, hogy az, hogy valaki az idősebb férfiakat részesíti előnyben, nem feltétlen jelenti azt, hogy Ödipusz-komplexusa van, és azt sem, hogy kifejezetten anyagi előnyökre hajt (persze, kizárni sem lehet). A genetikai örökségünk is lehet annak az oka, hogy a családalapítást nem a fiatalabb férfiakkal tervezzük.

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 5 kép

5 érzelem, amit a leggyakrabban összekeverünk a szerelemmel

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

10 frizura, ami a legszebb nőket is elcsúfíthatja - 2024-ben ezek már teljesen elavultak!

Idén több kedvenc frizuratrendünk vált elavulttá, bár az is igaz, hogy a listán akad néhány előnytelen fazon is, amiért nem kár...

Kép

6 egykor imádott sztár a 2000-es évekből, aki nyom nélkül eltűnt

Ők volt a 2000-es évek legnagyobb hírességei. Hová tűnhettek?

Kép

5 trendi lapos talpú cipő, amire a sztárok lecserélték a magas sarkút

Ezeket a cipőtrendeket kedvelik a sztárok a tavaszi-nyári időszakban.

Kép

8 sztárpasi, akivel Selena Gomez randizott az elmúlt 15 évben

Nem Justin Bieber volt az egyetlen, aki elrabolta a szívét!

Kép

Valami újat néznél? Ezek az elmúlt 2 év legjobb romantikus vígjátékai

Ha ezúttal valami újdonságra vágysz, nem a klasszikusokra, ezek a romantikus vígjátékok tökéletesek lesznek!

Kép

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!