Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

„Megismertem az érzést, amikor teljesen elfelejtem, hogy beteg vagyok”

„Megismertem az érzést, amikor teljesen elfelejtem, hogy beteg vagyok”
Facebook
Twitter
Pinterest
Eszternél 13 éves korában diagnosztizáltak vastagbélgyulladást. Akkor kezdte a nyolcadik osztályt, betegségéről csak az osztályfőnöke tudott, senki másnak nem beszélt róla.

Egészen az első Bátor Táboros nyár végéig, amikor élményekkel és önbizalommal feltöltődve már bátran mesélt betegségről, félelmekről, érzésekről: „A tőlem megszokott határozatlanságom ellenére nagyon gyorsan igent mondtam, mikor az orvosom megkérdezte, hogy lenne-e kedvem a Bátor Táborhoz. Nem ismertem ott senkit, mégse fogott el semmiféle rossz érzés, mikor a szüleim "magamra hagytak", talán azért, mert tudtam, hogy nem vagyok magamra hagyva. Megnyugtató volt a környezet, mindenki mosolygott, nem hagyták, hogy bárki egyedül legyen.

Kép

A táborokban a szakértők és az önkéntesek egyre népesebb lelkes csapata dolgozik azon, hogy a kis betegek biztonsággal nézhessenek szembe állapotuk kihívásaival, az íjászkodástól kezdve a lovagláson át a magaskötél-pályáig valós élményeket szerezhessenek és hogy újra, igazán önfeledt gyerekek lehessenek. Esztertől az egyik esti foglalkozáson azt kérték, írjon levelet magának arra az esetre, ha valaha szomorú lenne: „Muszáj volt elővennem azt az oldalamat, ami szeret engem. Ez volt az egyik legmeghatározóbb lépcsőfoka az önbizalomhiány elleni harcomnak. Pozitív dolgokat írni MAGAMRÓL! Előtte ezt el sem tudtam volna képzelni.”

Kép

Két táborból két színes karkötőt hozott magával, amiket a mai napig a csuklóján visel. „Már sokan megkérdezték, hogy tulajdonképpen miért hordom ezt a két karkötőt, amit a táborok végén kaptam emlékül. Mennyit ad a mindennapjaimhoz a sárga és lila karkötő? Ha egy dolgot kellene kiemelnem, akkor az az a gondolat lenne, hogy „igen, én is értékes vagyok”. Eszembe jut, hogy beteg vagyok, de már nem annyira, mint a karkötők előtt. Szerencsés vagyok. Megismertem egy közösséget, ahol nem vagyok más, ahol nem kell magyarázkodni, hogy milyen problémám van. Megismertem az érzést, hogy milyen az, amikor teljesen elfelejtem, hogy beteg vagyok, és azt gondolom, hogy végső soron ez a dolog lényege.”

Kép

Az adó 1% felajánlásával Ön is sokat tehet azért, hogy évente közel 1000 táborozó és 1500 GO! kórházi programban résztvevő beteg gyerek élményekkel és önbizalommal feltöltődve indíthassa újra a gyerekkorát. A Bátor Tábor Alapítvány adószáma: 18107913-1-41.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok
Kép

A nyár legmenőbb kiegészítője: 5 négyszögletes napszemüveg, ami feldobja a szetted

Újabb napszemüvegfazon hódítja meg a divatőrültek szívét.

Kép

A blogger, aki 20 kiló pluszsúllyal másolja híres emberek öltözködését, és ez jól áll neki

Blogot vezet, könyvet ír, van egy saját kozmetikai cége és több százezer nőt inspirál a közösségi médián. Az amerikai Katie Sturino bebizonyította, hogy plus size nőknek is van helye a divatvilágban. Az Éva magazin írása.

Kép

Hétvégi olvasnivaló: 3 e-könyv újdonság, ami kiszakít a mindennapokból!

Akár a komolyabb, akár a könnyedebb olvasmányokat szereted, bőven vár rád kaland a könyvújdonságoknak köszönhetően.

Kép

10 olyan tulajdonság, amely a megjelenésedtől függetlenül vonzóvá tesz

Ricsi és én munkatársak voltunk Budapest egyik legismertebb szállodájában. Napi tizenkét órában, hetente öt napon át dolgoztunk együtt. Jól megértettük egymást, de nem vonzódtam hozzá, és soha nem gondoltam rá úgy, mint olyan emberre, akivel szívesen randiznék. Az Éva magazin írása.

Kép

A vörös rúzs viselésének 6 szabálya, amit muszáj tudnod

Egy csinos rúzs teljesen átalakítja az arcodat, és ha színválasztásról van szó, a vörös örök klasszikus marad. Mégis sokan elkövetnek vele néhány hibát, ami a teljes összképet tönkreteheti!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem