Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Egy „szépkorú sztárocska” születésnapjára

Egy „szépkorú sztárocska” születésnapjára
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Iris Apfel stílusa ikonikus, bohém, maximalista, és persze lenyűgöző, minden túlzás nélkül. Vagy épp amiatt! Iris ugyanis nem fogja vissza magát, ha mintákról és színekről van szó, még így, 95 évesen sem. Ismerjük hát meg jobban ezt a csodát, aki magát vicceskedve csak egy „geriatric startlet”-nek tartja!

Egy ideje úgy érzem, itt az ideje, hogy meséljek nektek egy kicsit Iris-ról, hátha van olyan köztetek, aki még nem ismeri, vagy van, aki még többet tudna meg róla. Bár fantasztikus a stílusa, a hölgy nem stylist, ezt többször hangsúlyozta. Legalábbis nem a ruháké, ugyanis lakberendező és textiltervező – aki ráadásul évtizedekig dolgozott a Fehér Háznak is, 9 elnököt kiszolgálva. Persze előfordult, hogy textiltervezőként magának is készített darabokat, például csizmát, ruhát, de elsősorban nem ezzel foglalkozott.

Kép

Pályája elején egyébként még nagyon is a divatiparban képzelte el magát, aztán hamar rájött, hogy a magazinnál, ahova felvették, nincs túl nagy előrelépési lehetősége. Így hát egy jó kapcsolatokkal rendelkező asszonynál vállalt állást, aki azzal foglalkozott, hogy a II. Világháború alatt varázsolt ingatlanokat eladhatóvá. Iris miatta járta a bolhapiacokat és szeméttelepeket kincsek után kutatva – mivel másra nem igen volt pénz a dekoráláshoz és a kínálat sem volt túl kecsegtető – és gyorsan túlszárnyalta mesterét. A piacozást és kincskeresést egyébként annyira megszerette, hogy évtizedekig évi több alkalommal utazott Európába (például Párizsba) hogy szenvedélyének hódoljon.

Kép

Nem csak a bútorokat és apró csecsebecséket gyűjtötte mániákusan, imádta a régi textileket is, és folyamatosan kutatta a szebbnél szebb darabokat, amiket szálról szálra másoltak, hogy megőrizzék a letűnt idők szépségeit és új életre keltsék a gyönyörű darabokat. Egy fantasztikus kezdeményezés volt szerintem! Ez volt az Old World Weavers, amelyet férjével, Karl Apfellel alapítottak 1950-ben, és egészen 1992-ig vitték együtt, amikor is visszavonultak. New Yorki otthonában egyébként több helyen felbukkannak ezek a gyönyörű anyagok – nézzétek azt a hatalmas kabátkollekciót, Lányok!! ;)

Kép

És hogy jött a sztárság? Jogosan kérdezitek! ;) Úgy a 80-as évei derekán kezdték felkapni igazán Irist, mint stílusikont. 2005-ben nyílt meg Rara Avis, azaz ritka madár címmel egy kiállítás a ruháiból, amely remekül bemutatta, hogyan ötvözi mesteri érzékkel a bolhapiacon szerzett kincseit a legnagyobb tervezők darabjaival és a hagyományos etnomintás textilekkel. A több több elvet vallotta egész életében és micsoda harmóniában viszi mindezt véghez! Ez volt egyébként a Met (Metropolitan Museum of Art) első olyan kiállítása egy olyan, még élő hölgyről, aki nem tervező – és a show ennek ellenére több mint 150.000 látogatót hozott. Egy művészeti kritikus úgy fogalmazott róla: „Még mielőtt a multikulturális szó megszületett volna, Mrs. Apfel már viselte.”

Kép

A kiállítás sikere az egekbe röpítette Iris népszerűségét, és hamarosan megjelentek a fotói a Vogue Italia-ban (és szinte minden más divatmagazinban is), könyv készült, amely bemutatta ruhagyűjteményét, és modellnek állt egy Coach kampányhoz. És nem, itt nem volt megállás! ;) Jött még egy saját MAC paletta csupa életvidám színnel, egy Eyebobs szemüvegkollekció hatalmas keretekkel, egy saját, szintén nem túl minimalista kiegészítő kollekció az amerikai Home Shopping Networknél, majd tavaly egy reklámkampánya a Kate Spade márkával, csak hogy néhányat említsek.

Kép

És ha még mindig nem lenne elég Iris-ból, nézzétek meg a róla készült fantasztikus filmet, Édeseim! ;)

Kép
Miért mondj NEMET a kutyás társkeresőre

Óriási felháborodást váltott ki az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában bemutatkozó új kutyás „szolgáltatás”, mely érthetetlen és felfoghatatlan módon teljesen szembemegy a felelős kutyatartás alapvető szabályaival és elfogadott normáival.

Cseppet sem szokványos! Ez a nő a koszorúslányok helyett fiúkkal készített esküvői fotósorozatot

A cuki és megható esküvő előtti fotókért mindenki odavan. Rebeca Abrantes viszont kisebb problémával nézett szembe, amikor elkezdte szervezni a fotózást: nem voltak olyan barátnői, akik részt vettek volna rajta.

Amikor Kate Middleton még csak kísérletezett a ruhákkal – 20 fotó, ami akkor készült, amikor Katalin és Vilmos csak randizgattak!

Katalin hercegné stílusa most maga a tökély, ám volt idő, amikor ő sem mindig tudta, mi áll jól neki.

Szabad edzeni, ha megjön? Ez a fitneszes csaj tudja a választ!

Egy hónapban bizony van pár nap, amikor lehet, hogy még az edzés sem esik jól... Vajon ilyenkor szabad sportolni – vagy jobb a pihenés?

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító
A kereséshez kezdj el gépelni!