Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Mitől lesz RÉMES a festett haj?

Mitől lesz RÉMES a festett haj?
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
Na, ez a nagy kérdés, Édeseim, igaz? Kezeket a magasba, akik festetnek vagy festenek! Ugye sokan vagytok? Ez a cikk nektek szól, és a hajkoronáknak, amik mostantól egészségesen csillogóak és gyönyörű színűek lesznek. Vagy legalábbis tegyünk meg érte mindent! ;)

Fizikai bántalmazás…

Tudom, senki nem szokta verni a haját, Édeseim!! ;) De rángatni a kefével, hajgumival, törölközővel, azt tutira, ugye? Ami fontos: mosás után elég áttörölni finom mozdulatokkal, egy nem durva kendővel, használjatok olyan spray-t vagy kondicionálót, ami segíti a fésülést, szerezzetek be egy hajkefét, ami a hajatokhoz illik és jól tudtok vele dolgozni, a lófaroknál, kontynál pedig kerüljétek a nagyon szorosra fogott változatot a mindennapokban. Ez eddig nem nehéz, igaz? ;)

gif

A hőpróba

Aminek folyton ki van téve a hajunk – szárításkor, vasaláskor, göndörítéskor és egyebek. Mit érdemes tenni? Mielőtt nekiesnétek a formázásnak, egy jóféle hővédő spray-vel vegyétek kezelésbe, és persze ne vigyétek túlzásba a folyamatokat, amik nagyon igénybe veszik a hajat. Hiszen itt a jó idő lassan, amikor magától is megszárad, vagy minimális előszárítással tök jó frizkókat lehet fonni, tekerni, amik kiengedés után szuper, természetes hatást nyújtanak. Kísérletezzetek!

gif

Ha meg akarod úszni a fodrászt…

10-12 hetente elnézni a fodrászhoz nem úri huncutság: segít frissen, épen tartani a hajvégeket, egész másnak érzed a frizurádat is, ráadásul gyorsabban is fog nőni, ha jól karban van tartva. Csak gondolj bele: a hajvégeid a legöregebb részei a hajadnak és sokszor ez a rész van kitéve a legnagyobb igénybevételnek – nem véletlen, hogy ezen a részen más a színe festés után. Ha van fodrász a környezetetekben, kérjétek meg, hogy nézzen rá, és szóljon, ha úgy látja esedékes a dolog – vagy gyertek el hozzám a Szalonba, szuper élmény lesz, megígérem, és akár még a színtípusodhoz illő hajszínt is segítünk megtalálni, hogy tökéletes legyen az összhang! ;)

gif

Sose kondizol…

Ez nem jó, még a hajnak se! ;) Keress egy olyan kondicionálót, ami a hajtípusodhoz illik, hidratál, és simábbá, fényesebbé teszi a hajadat – és persze ne felejtsd el használni. (Ha valaki, én tudom, milyen az, ha az ember folyton rohan.) Emellett a hajmaszkok is szuperek, úgyhogy néha azt is bevetheted. És hogy miért jó ez a macera? Mert minél erősebb, egészségesebb, hidratáltabb a hajad, annál szebb lesz, miután befested. Gondolj csak bele, milyen, mikor a száraz bőrödre, hidratálás nélkül próbálod felvinni az alapozót? Ha kicsit is száraz a bőröd, rémes lesz az összhatás – hát a hajadon pont ez zajlik le… Hidratálásra fel!!

gif

Nehéz hajstyling szerek

Előfordul ugye, hogy az ember védeni akarja a haját és a hajszínét, és mindenféle termékeket beszerez, például hajolajakat és szérumokat, amik tök jónak ígérkeznek. És egy csomó jó is! Viszont van néhány, ami sűrűbb szilikonokat rejt, ezek pedig felhalmozódhatnak a kutikulán, a haj külső rétegén. Ezután persze magába gyűjti a port és szennyeződést, amitől fakóbbnak tűnhet a haj. Mit lehet tenni, kérdezitek… Hát először is, nézzétek meg, milyen szilikont tartalmaz a termék! A cyclomethicone az egyik leggyakrabban használt szilikon, gyorsan elpárolog, és így is selymessé teszi a hajat, a dimethicone viszont, ami egy sokkal sűrűbb szilikon, csak a mosással távozik. És persze emellett még fontos azt is figyelni, hányféle maszkot, kondicionálót és hajvédőt és egyebet használsz, amiben szintén lehet szilikon. Szóval, ha túl nehéznek érzed a hajad, ha elvesztette a rugalmasságát és zsírosnak tűnik, tedd a következőt: válassz egy nem túl agresszív, felületaktív anyaggal rendelkező sampont (például Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate) és mosd át vele a hajad. Nem egy nagy kunszt, igaz? ;)

gif

Az UV-sugárzás

Hamarosan itt a nyár, a meleg, a napsugárzás ideje, ami tök szuper. De azért a hajunk ANNYIRA nem örül ennek. Mit tehetsz ellene? Egy jó szalmakalapnál nem lesz jobb társad! És amire különösen figyelj, hogy a hajvégeid ne legyenek sokat a tűző napon, mert ez a legérzékenyebb része a hajnak, ahogy az előbb már kitárgyaltuk, és hát jó dolog a színátmenet, de inkább mesterfodrász csinálja! ;)

gif

A VÍZ, a sötétből előbukkanó szörny, amire nem számítottál!

Ez a dolog leginkább azoknak érdekes, akiknek károsodott a hajvége – az előző pontok pedig épp arra szolgáltak, hogy ezt megelőzzük. De miért is? Talán nem is gondolnátok, de a víz fellazítja a haj rostjait, és így a vízzel oldódó festékrészecskék sokkal könnyebben kislisszolnak. És ha a kutikula igénybevételnek van kitéve – márpedig hogyne lenne, hiszen fested, keféled, szárítod, vasalod a hajad – akkor még nagyobb az esély a szökésre. Ezzel sajnos nem lehet sok mindent kezdeni, de ha szeretnéd mégis megelőzni ezt a folyamatot, akkor még szárazon befújhatod egy mosás előtti primerrel. Nem gondoltátok, hogy van ilyen? Itt egy kis teszt a legjobbakkal! ;)

gif

Márk napi tipp: És most, Édeseim, hogy ilyen szuper okosak lettetek, próbáljatok meg odafigyelni rá, hogy minél kevesebb macerának legyen kitéve a hajatok! Találjátok meg a kedvenc hajápolóitokat, és néha hagyjátok fellélegezni a fürtöket és tincseket! ;)

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

A szakértők elárulják, milyen vibrátort kéne beszerezned, ha még soha nem vettél

Magyarország első, kifejezetten nőknek szóló szexshopja, a Lib Women's store tulajdonosai, Jani-Téglásy Lili és Dobó Nagy Fanni segítenek neked elsőre jót választani!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!