Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

A legjobb nasi tippjeim (bűntudat nélkül)

A legjobb nasi tippjeim (bűntudat nélkül)
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Tudom, Édeseim, a nassolás és bűntudat úgy járnak kéz a kézben, mint a shopping körút és az üres pénztárca. Vagy a bűntudat. Na, de a lényeg, hogy 2016-ra eljutottunk odáig, hogy az ember nem csak a chips és a gumicukor kínálatból válogathat, ha sorozatfüggőségének készül hódolni. Elmondom, miket készítsetek be a tökéletes tévézési élvezethez! ;)

Popcorn

Indítsunk egy örök kedvenccel – és egy kis csavarral! Van egy tuti tippem, amivel állítólag zseniális: nemes élesztőpehely. Ha még sose próbáltátok, itt az ideje. Ez tulajdonképpen egy inaktivált élesztő pehely vagy néha porított formában, aminek sós-sajtos-diós íze van. Ergo tökéletes a popcornhoz, ergo be kell szerezni a boltban! ;) És ha már megvan – ezt például sokan ajánlják – öntetekhez, szószokhoz is próbáljátok ki. Az elkészítés egyébként egyszerű: hevítsetek egy lábosban egy kanálnyi kókuszolajat (vagy épp napraforgót, ha nincs más), tedd nagy lángra, és ha felolvadt az olaj és eloszlott az edény alján, egyenletesen, egy rétegben öntsd bele a kukoricát az edénybe. Fedd le a tetejét, és ha elkezdtek pattogni, rázogasd meg kicsit az edényt időnként, hogy az aljára kerüljenek a ki nem pattogott szemek. Ha kész, rögtön mehet egy edénybe, kerüljön rá az élesztő, ha nem bírod ki, egy picike sót adj hozzá, rázd meg jól lefedve, és voilá, kész is vagy! ;)

Kép

Sült cukkini chips paprikával és tengeri sóval

A paprika jót tesz az emésztésnek és közben csökkenti az étvágyat és a vérnyomást. Igazi főnyeremény!! Vágj egy cukkinit vékony szeletekre, locsold meg egy kevés jó minőségű olívaolajjal, tengeri sóval és borssal, keverd össze, majd szórd meg egy kis fűszerpaprikával. ha megvagy, dobd be az egészet a sütőbe 230 fokra 25-30 percre és mehet a nasi!

Kép

Magmix házilag

Ha csomagban veszed, tutira nem fogod megállni, hogy a végére érj, úgyhogy inkább csináld magad! ;) A ropogtatáshoz kelleni fog egy (női ;) marék mandula, dió, tökmag, és szárított áfonya. Az áfonya amúgy is szuper dolog, nőknek pedig nagyon egészséges! Ha innál hozzá valamit, a mandulatej tökéletes lesz.

Kép

Ananász lime lével és tengeri sóval

Az édes és a sós keveréke sokszor ijesztő lehet, de nem kell félni a szokatlantól - én például imádom a csokitortát sós karamell öntettel. Szóval ha szereted az ananászt, így tudod felturbózni, ha megkínálod egy kis tengeri sóval és lime lével kockázás után.

gif

Zöldségcsíkok mártogatóssal

Elmondom az én egyik kedvenc receptemet, de persze bármi mással is készíthetitek, ha ahhoz van kedvetek! Szóval fogok egy kis tálat, egy pohár joghurtot, 5 dkg krémes sajtot (én kéksajtot használtam), frissen reszelt vagy préselt fokhagymát, egy pici sót, borsot, olívaolajat – összekeverem, és már csak annyi van hátra, hogy míg összeérnek az ízek, felvágom csíkokra a zöldséget. Mondjuk répát, uborkát, zellerszárat, vagy bármit, amihez kedvetek van, a legtöbb zöldség nyersen is finom! ;)

Kép

Eper vagy sárgadinnye balzsamecettel (vagy krémmel)

Igazából nem is kell többet mondanom erről az ínyencségről, a neve mindent elárul. Ezeknek még ugyan nincs itt a szezonja, de álmodozni azért lehet! ;) Mindkettő olyan bonyolult, hogy feldarabolod olyan méretre, ami könnyen falatozható, meglocsolod balzsamecettel, és indulhat a falatozgatás. Azért ha a dinnye mellé becsúszik egy pár vékony szelet olasz sonka, az sem árt! ;)

Kép

Alma ropogtatós

Először is, cipelj haza 2-3 csinos Granny Smith almát a boltból vagy a piacról – ez egy elengedhetetlen lépés. ;) Tekerd a sütőt 140 fokra, és az 1-2 mm vastagra vágott almaszeleteket helyezd szépen egy sütőpapírra a tepsiben. Hintsd meg finoman fahéjjal, és indulhat a sütés!! 45 perc – 1 óra kell neki, félidőnél fordítsd meg, és néha nézz rá – ha egy szelet elkezdett barnulni, kapd ki gyorsan! ;) Ha nincs kedved ezzel foglalkozni vegyetek gyümölcs aszalványokat, amit szintén jól lehet rágcsálni, ha valami édesre vágytok!

Kép

Gránátalma mag és pisztácia

A rostokban gazdag és különleges gránátalma magokat (amik egyébként magas C-vitamin tartalommal is büszkélkedhetnek) eszegessétek sózatlan pisztáciával. Imádom, és akár edzés előtt is felturbózhatjátok magatokat ezzel a kombóval! ;)

gif

Sült csirkemell avokádóval

Ha a pulykát jobban szeretitek, azzal is készíthetitek, ráadásul nagyon egyszerű! Vékony, hosszú szeleteket kell vágni a sült húsból, beletekerni egy falat avokádót (és esetleg egy csipet mustárt és kész is vagy. Pálcikákra tűzve is zseniális, ha a tekerést nem látod reálisnak. ;) És ha még ennél is extrábbra vágytok, készítsetek salátát egy kis rukkolával, lilahagymával, olíva olajjal és csicseriborsóval, ha szeretitek. A sózást, borsozást rátok bízom! ;)

Kép

Hát én pont meg is éheztem a végére, Drágáim, úgyhogy beteszek egy kis lélekemelő Mozartot, és készítek magamnak valamit gyorsan! ;) Most pedig küldjetek tippeket ti is, hadd bővüljön a repertoárom!

A kereséshez kezdj el gépelni!