Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Mindenhol hódítanak a spárgatalpú cipők!

Mindenhol hódítanak a spárgatalpú cipők!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Erről a csuda kis fazonról - eredeti nevén espadrilles-ről - még nem nagyon esett szó, nem is értem, miért! Pedig nagyon csinos nyári darab, ráadásul pasiknak is jól áll! Operába ne vegyétek fel, de más helyeken szuperül beválik, mutatom is, hogyan párosítsátok a kedvenc darabjaitokkal.

Először indítsunk egy kis divattörténelemmel, mert szerintem nálunk még nem annyira elterjedt a cipő neve sem az eredeti, sem a magyarított formában. Maga a fazon a Pireneusokból származik, és a legrégebbi lelet korát mintegy 4000 évre teszik a kutatók, de azért jelentős átalakuláson ment át a kezdetek óta, mire elérte mai csinos kis formáját. A teteje általában egyszerű vászon vagy pamut (amit mostanában már variálnak drágább hatású, vagy épp metálos anyagokkal is), az alja pedig puha, juta kötélből font.

Hogy lássátok, tényleg nem egy új keletű dologról van szó, elárulom, hogy nagy kedvelői voltak a fazonnak Pablo Picasso, Salvador Dali, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Humphery Bogart, de még John F. Kennedy is! A jelenleg használatos nemzetközi név, az espadrilles francia eredetű, ezért nem is meglepő, hogy a hatvanas években Yves Saint Laurent is csavart rajta egy zseniálisat: neki köszönhetjük a magas sarkú (éktalpú), bokapántos háncstalpas cipőket, amit ugyan a pasik elenyésző része kedvel csak, de Ti hordjátok, Édeseim, ha jól esik! Mégiscsak klasszikusról van szó! ;)

Nekem nagy kedvenceim a tengerparti sétákat idéző tengerészcsíkos darabok, amik könnyű fehér vászonruhácskával vagy farmersorttal, lenge overallal is csodásan mutatnak – , ha ilyenre vágynátok! Új klasszikusnak számítanak a Chanel különböző fazonú, fekete orrú darabjai, amik a városban is megállják a helyüket (de még hogy!), de szerintem ez az egyszerű, is szuper, ha hasonló stílusra vágytok! Azoknak pedig, akik még mindig a virágminták romantikus bűvöletében élnek, ajánlok – ezt akár egy boyfriend nadrággal, akár egy egyszínű sárga, fehér, rózsaszín, sötétkék nyári ruhácskával is viselhetitek, persze a fehér ing, farmersort kombóval sem tévedhettek! ;)

Márk napi tipp: Ha még nem elég a cipőkből, nézzétek meg az új videómat, amiben modellfiúk választanak cipőt Szuzi élénkszínű, nyári ruhájához. Szerintetek melyik a legjobb választás, Lányok?? Várom a válaszokat! ;)

3 dolog, amire idén nyáron végre sort kell kerítened!

Mi már most szólunk, tervezz előre és használd ki ezt a három hónapot.

Próbálj meg 10 perc alatt tusolni, ha újszülött van a házban! Vajon sikerül?

Kisbaba mellett sokszor egy kiadós zuhanyzás is spa-élménynek számít. Vagy mégsem?

Gerard Butler durván megváltozott, a bicepsze a kétszeresére nőtt, nézd meg!

Gerard Butler egyáltalán nem úgy néz ki már, mint ahogy például A csúf igazságban láthattad.

A kereséshez kezdj el gépelni!