Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Miért alszanak olyan sokat a kutyák?

Miért alszanak olyan sokat a kutyák?
Facebook
Twitter
Pinterest
A legtöbb gazdit nem csak a vekker ébreszti reggel, hanem egy nedves nózi és egy nyelves puszi is sürgeti a felkelést. Kikászálódsz az ágyból, séta, zuhany, reggeli mindenkinek, indulás a munkába. Visszanézel az ajtóból, a kiskutyád már újra húzza is a lóbőrt és jó eséllyel addig henyél, amíg haza nem érsz.

Miért alszanak ilyen sokat a kutyák? Az tudjuk, hogy nekünk kb. 6-8 óra alvás szükséges, de hogy van ez a kutyáknál? Van olyan, hogy túl sokat alszik egy kutya?

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a kutyák napja általában 50% alvással, 30% pihenéssel és 20% aktivitással telik. A kölyök kutyák aktív periódusa sokkal aktívabb, kb. ájulásig játszanak. Az idős kutyáknál is csökken az aktív periódus és nő a pihenés/alvás. Becslések szerint egy felnőtt kutya átlag 12-14 órát, a kölykök és idős kutyák akár 18-20 órát is alszanak.

Tudnod kell

A kutyádnak Te vagy a világ. A kutyád akkor alussza át az egész napot, ha nem történik semmi körülötte. Ha elmész dolgozni, vagy elfoglalt vagy. A legtöbb kutya viszont alvás helyett szívesen választja játékot, a sétát vagy bármilyen aktivitást a gazdival. Bár úgy tűnik, hogy békésen szuszókál egész nap, hidd el, inkább ugrálna a parkban, vagy játszana más kutyákkal. Sajnos nem tölthetjük az egész napot velük, de amint időd engedi, biztosíts kutyádnak játékot, kutyatársaságot, kalandot!

A kutyák máshogy alszanak mint mi. Napközben általában az éber-alvás jellemző, amiből nagyon hamar és gyorsan fel tudnak ébredni, elég egy szokatlan hang, mozgás vagy egyetlen hívó szó. Nekik is szükségük van viszont a zavartalan mély alvásra, fontos, hogy ezt is biztosítsuk nekik.

Kép
forrás: littlethings.com

Aggódnom kell, ha túl sokat alszik a kutyám?

Akkor kell gyanakodni valamilyen bajra, ha megváltozik az alvási/pihenési szokása. Ha letargikussá válik, ha nem kell fel az ágyból amikor játszani hívod, ha nem kuktáskodik a konyhában szokása ellenére. Ilyenkor érdemes kikérni állatorvos véleményét.

Forrás: sleep.org

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép

A csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Kép

10 forró fotó, amit Jake Gyllenhaal barátnője sosem akarná, hogy láss

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!