Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kapcsolatot szeretnél, de nem jön össze? Ebből tudhatod, hogy valójában nem állsz készen

Kapcsolatot szeretnél, de nem jön össze? Ebből tudhatod, hogy valójában nem állsz készen
A nap cikke

9 sztár, akinek a halálán soha nem fogjuk túltenni magunkat

A halál önmagában is szomorú, de amikor túl korán vagy túl értelmetlenül történik, még fájdalmasabb.

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Olvasd el!

Napi horoszkóp február 24.: a Szüzek befektetett energiái megtérülni látszanak, a Nyilasok önmagukra is szánhatnak végre egy kis időt

A hétvége is tartogat számodra bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

"Titkon összejöttem a főnökömmel, de ami ezután történt, arra legvadabb álmaimban sem számítottam" - Magyar nők meséltek munkahelyi románcaikról

Mi történik, ha munkahelyi románcba bonyolódsz, ráadásul a főnököd a másik fél? Magyar nők mesélték el nekünk saját tapasztalataikat.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek megoldódik minden problémája február utolsó napjaiban: siker és boldogság vár rájuk!

Hirtelen minden kitisztul, a problémák pedig elszállnak!

Olvasd el!

7 étel, amitől gyorsabban fog nőni a hajad, és sokkal sűrűbb is lesz!

Ha valóban gyönyörű hajat szeretnél, ami nem csak dús, de egészséges is, akkor az étrendedre is érdemes odafigyelned!

Olvasd el!

6 mindennapi szokás, amit a bőrgyógyászok messziről elkerülnek: ronthatják a bőr egészségét

Néhány ártatlannak tűnő szokás bizony nagyban ronthat a bőröd egészségén. Ezeket érdemes elkerülnöd!

Facebook
Twitter
Pinterest
Honnan lehet tudni, hogy az elképzeléseink és a jelenlegi élethelyzetünk nincsenek összhangban? Ha minden igyekezetünk ellenére nem teljesülnek a vélt vagy valós vágyaink, az már önmagában is elgondolkoztató lehet.

Már egy ideje vágysz egy stabil kapcsolatra, de mégsem jön össze? Van, amikor az ok végtelenül egyszerű, mégsem ismerjük fel.

Te élnél-e saját magaddal párkapcsolatban?

Először is fontos megértenünk, hogy a kapcsolatok nem csak arról szólnak, hogy valakivel összejöjjünk. Egy jó kapcsolat olyan szükségleteket, igényeket elégít ki, amitől mindketten erősebbnek, teljesebbnek érzitek magatokat. Ez pedig csak úgy valósulhat meg, ha két olyan ember találkozik, akik rendben vannak magukkal.

De honnan lehet tudni, hogy valaki jóban van magával? Abból, ha ismeri az erősségeit, a gyengeségeit, önreflexív, de nem önbántó, és képes szeretettel fordulni maga felé akkor is, amikor éppen nem a legjobb énjét hozza. Az önszeretet és az önelfogadás nem azt jelenti, hogy a hibáinkat nem akarjuk kijavítani, vagy ne szeretnénk fejlődni, hanem azt, hogy addig is, amíg ez nem történik meg, nem ostorozzuk, hanem elfogadjuk magunkat. Azt, hogy milyen a viszonyod magaddal, egy egyszerű kérdéssel le tudod mérni: élnél-e saját magaddal párkapcsolatban? Ha őszintén felelsz erre a kérdésre, máris tisztábban láthatsz.

Kép
forrás: Unsplash

Negatív narratíva a fejben és a nyomogómbjaink

Ha a kérdésre kritikus választ adtál, ha elkezdted felsorolni a negatív tulajdonságaidat, vagy csípőből nemmel feleltél, akkor biztos, hogy a te fejedben is megy egy negatív narratíva. Ha gyakran hibáztatod magadat, ha nem tudsz örülni a sikereidnek, ha alábecsülöd a képességeidet, kritizálod a külsődet, akkor az nem annak a jele, hogy készen állsz egy kapcsolatra.

Ha a fejedben egy negatív narratívát futtatsz magaddal kapcsolatban, akkor óhatatlanul mástól fogod várni ennek a cáfolatát, amit, ha nem kapsz meg annyiszor és olyan formában, ahogy igényled, azzal óriási terhet róhatsz a másikra. Egy másik ember önbecsüléséért nem lehet más a felelős, ez konkrétan a mission impossible kategória. Természetesen, erősíthetjük egymást, de az alapokat mindenkinek magának kell letennie. A stabil és jól működő kapcsolatokhoz nélkülözhetetlen az érett konfliktuskezelés is. Ennek első lépcsőfoka az önreflexió. Azaz tudnod kell, hogy mi az, ami felidegesít, azt is, hogy miért, és nem utolsó sorban azt is, hogy mivel tudod magadat megnyugtatni. Erre azért is van szükség, mert időnként mindannyian felcsattanunk a kicsinek látszó dolgokon, túlzott reakciót adunk egy bolha méretű problémára, mert rátenyereltek egy nyomógombunkra, amit a múltunkból hozunk magunkkal. Ha ezzel tisztában vagy, az indulataidat is könnyebb lesz megfékezni, de minimum megkövetni magadat, vagy elmondani a másiknak, hogy mire, miért reagálsz érzékenyen. Ha azonban ezt a gyakorlatba nem tudod átültetni, kiegyensúlyozott kapcsolatra sem számíthatsz.

Exek szelleme és a jól eső egyedüllét

Az is egyértelmű jel arra, hogy nem állsz készen egy kapcsolatra, ha folyamatosan az exedhez hasonlítod a randipartneredet. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy szeretnéd újrakezdeni az exeddel, de az biztos, hogy még nem léptél tovább, nem vagy túl a gyászfolyamaton. Adj magadnak időt és teret arra, hogy begyógyuljanak a sebeid, és csak azt követően ismerkedj!

Végül pedig az is előfordulhat, hogy pont abban az életszakaszodban vagy, amiben egészen egyszerűen élvezed az egyedüllétét, de még te sem vallottad be magadnak. Könnyen lehet, hogy korábban valóban vágytál párkapcsolatra, azonban idő közben elkezdted élvezni az egyedüllét előnyeit, de mégis benne ragadtál a társkeresés rutinjában. Ha most magadra ismertél, nyugodtan élvezd ki az egyedüllét minden előnyét, és ne erőltesd a párkeresést! Egy kis break mindenkinek jót tesz, főleg, ha épp arra vágysz, hogy egyedül, bekuckózva megnézd a kedvenc sorozatodat, fagyival a kezedben, amin nem kell osztoznod senkivel. A lényeg, hogy figyelj magadra, a valós vágyaidra, zárd ki a szüleid, a barátaid elvárásait, és amikor majd úgy érzed, hogy a kettő jobb, mint az egy, akkor vágj bele újra az ismerkedésbe!

Ha mégis belekezdesz egy párkapcsolatba, akkor is tovább kell dolgoznod magadon!

Galéria / 6 kép

6 jel, hogy te vagy a probléma a párkapcsolatodban

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Kép

Ezért beszél az egész világ Selena Gomez testéről: az emberek szerint teljesen felismerhetetlen lett!

Selena Gomez a SAG Awards vörös szőnyegén igazi menyasszonyként tündökölt.

Kép

Heti horoszkóp február 26-március 3.: az Ikreknek magabiztosságra van szükségük a sikerhez, a Skorpiók kissé túlvállalják magukat

A csillagok február utolsó hetére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Napi horoszkóp február 25.: a Kosok elismerésre méltó eredményt érnek el, a Rákok megvilágosodhatnak végre bizonyos részletekkel kapcsolatban

A csillagok szerint a hét utolsó napján sem fogsz unatkozni, érdemes tehát elolvasnod, miféle üzenetet rejt a horoszkópod!

Kép

Nosztalgiára fel! Íme a 2000-es évek legmenőbb lánybandái

Minden évtizednek megvannak a maga meghatározó arcai, akik legalább olyan híresek és népszerűek, mint mondjuk napjainkban Taylor Swift vagy Selena Gomez.