Promóciók
Megszenvedtem érte, de konyhatündér lettem: elárulom, hogyan csináltam
4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük
Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!
Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel
A hónap első napja is bőséggel tartogat számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
5 cipő a tavaszi-nyári időszakra, ha az old money a stílusod
Ezek a darabok tökéletesen beleillenek az old money stílusba.
4 csillagjegy, akinek teljesül a legnagyobb kívánsága a közeljövőben: egy őrangyal fogja őket ebben segíteni
Egy őrangyal fogja a szárnyai alá venni ezeket a csillagjegyeket, és segít nekik, hogy valóra váljon a legnagyobb kívánságuk!
Az rendben van, hogy ma már olyan világban élünk, amikor egy férfi épp annyira tudhat és szerethet főzni, mint egy nő, és persze egyáltalán nem alapkövetelmény, hogy egy mai csaj tudjon ötfogásos vacsorát rittyenteni, de szerintem elég ciki, ha egy harmincas lány az alapvető dolgokat nem tudja elkészíteni.
Persze erről mindenkinek megvan a véleménye, én mégis kellemetlenül érezném magam, ha csak a rendeléshez lenne tehetségem. Huszonévesen azonban nem ezt gondoltam, pedig nálunk a családban a nők kiválóan főznek, de tényleg! Viszont sosem voltam az a kislány, akit lekötöttek a konyhai műveletek: persze ha kellett, pucoltam krumplit vagy magoztam meggyet, de az édesanyám is mindig azt hangoztatta, hogy csak zavarok a konyhában, így sosem konyítottam semmihez.
Huszonhat évek koromban ismertem meg a férjemet, vele költöztem össze először, és úgy éreztem, meg kell mutatom, mit (nem) tudok a konyhában. Persze eszébe sem volt bármit is megkövetelni tőlem, de nem hiszem, hogy sejtette, van ember a világon, aki nem tud rántottát csinálni. Én sem tudtam ezt magamról, hiszen úgy gondoltam, ez mindenkinek megy, ám az első alkalommal annyira beégtem, hogy azt el sem lehet mondani. Ez után jött az irdatlanul sós zöldséglevesem, a feketére égetett szójapörkölt - igen, épp vega voltam - és a gyilkos keménységű karácsonyi puszedli.
A sok kudarc persze nem hozta meg a kedvem a konyhához, ráadásul a férjem imád enni, és mivel jó ideig élt egyedül, a főzésben is igazi mester, így ha valami normálisat akartunk enni, nem étteremben, akkor ő szívesen elkészített bármit. Az igazság az, hogy ez a mai napig így van: ha vendégek jönnek, ő bográcsozik, ő készíti a bonyolultabb ételeket, én viszont a hétköznapokban a gyors, könnyű kajákért és a gyerek étkezéséért "felelek".
Most már azt mondom, jobb bolognait csinálok, mint anyu, a currys csirkém csodafinom, a rakott karfiolomat pedig a férjem jobban szereti, mint a sajátját, de ehhez legalább 6 év kellett. Hogy segített -e valaki? Bevallom, ez tényleg csak rajtam múlt, és persze a csodás netes recepteken. Illetve a következő 5 dolog is nagyon kellett hozzá:
Akaraterő
Ha tudsz főzni, biztosan fogalmad sincs, miért dobálózom ilyen szavakkal, de ha hozzám hasonlóan béna vagy, vagy voltál a konyhában, biztosan tudod, hogy egy rosszul sikerült fogás után sokszor feladja az ember. Nekem is volt ilyen, de tényleg csak ritkán: ha valamit igazán elszúrtam, azt addig próbáltam újra csinálni, amíg nem j9tt össze a dolog. Ha pedig valami csak közepesen jól sikerült, akkor kutattam új recept után, tanácsot kértem és gyakoroltam. Senki sem születik Jamie Olivernek!
Az alapokat tanulni kell
Igen, kigugliztam, hogy mi a fene az a rántás, a besamel, és mégis mennyi ideig kell a húsokat pácolni. Sőt, bevallom, volt olyan is, hogy egy zöldségre kerestem rá, hogy meg kell -e pucolni elkészítés előtt. Nem tartom kínosnak a bénázásaimat, mert a mai napig hibázom: karácsonykor konkrétan vérre menő harcot vívtam és 4 órát töltöttem a paleo flódnimmal, de megtanultam, amit kellett.
Igyekszem mindig alapkészletet is tartani a hűtőben
Imádok ételt várásolni, és a piacokra esküszöm, de megtanultam, hogy hiába van otthon mindig friss bazsalikom és koktélparadicsom, bizony vannak olyan alapélelmiszerek, amik nélkül nem nagyon tudok sütni-főzni. Ha pedig meg van pakolva a hűtő, és van pár szelet hús, egy kis darált hús a fagyasztóban, akkor máris nagyobb kedvvel állok neki a főzésnek, mert tudom, hogy nem kell még órákat a vásárlással töltenem.
Nem vállalok be lehetetlen dolgokat
Pontosan ismerem a saját határaimat, és tudom, hogy kipróbálok szívesen új dolgokat, de ha nagy rajtam a nyomás, vagy épp túl sok mindent kell elkészíteni, akkor egy idő után hibát hibára halmozok. Így nem vállalok el olyan dolgokat, amiket nem jókedvvel csinálok, és ha úszik a lakás, és a gyereknek is rossz napja van, akkor igenis pizzát rendelek estére, és nem állok neki még sütni-főzni a rumlis konyhában.
Kell a jó időzítés
A főzés engem igenis kikapcsol: általában, ha elfáradok a munkában, vagy végre elalszik a gyerek, nem leülök tévézni, hanem összedobok egy egészséges sütit, mert jobban szeretem, ha a család ezeket eszi a bolti vackok helyett. Viszont ha épp rossz napom van, akkor csak kötelező rossznak élem meg a főzést, és ilyenkor tudom, nincs benne köszönet. Szóval ezekre a napokra időzítem az elronthattalan ételeimet, a bolognait és a cézár salátát, és a kreatívkodást meghagyom akkorra, amikor van is hozzá kedvem.
Hogy tetszett a cikk?
Promóciók
Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!
Promóciók
Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben
Sztárok, akik saját magukról nevezték el gyermeküket: volt, aki mindegyiket
Volt olyan is, aki mindhárom gyermekének olyan nevet adott, amiben az övé is megjelenik.
Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint
Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.
8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!
8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!
Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.
Így ír egy nárcisztikus ember: ezek után pofonegyszerű lesz kiszúrni
Bár élőben azért egyszerűbb felismerni azokat, akik nárcisztikus személyiségzavarral (NPD) élnek, azért akár egy Instagram-posztból rájöhetsz, hogy éppen egy ilyen személlyel van dolgod.
3 otthon végezhető gyakorlat hasi zsír ellen, amitől formásabb leszek, mint valaha
Íme 3 egyszerű pilates gyakorlat, amit ha most elkezdesz, akkor laposabb hassal indíthatod a nyarat!