Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Te hogy rajzolsz fát? Különös részletet fed fel a személyiségedről

Te hogy rajzolsz fát? Különös részletet fed fel a személyiségedről
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül a legnagyobb kívánsága a közeljövőben: egy őrangyal fogja őket ebben segíteni

Egy őrangyal fogja a szárnyai alá venni ezeket a csillagjegyeket, és segít nekik, hogy valóra váljon a legnagyobb kívánságuk!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 2.: az Ikrek rátermettségüket bizonyíthatják, a Mérlegek bizalmával visszaél egy bizonyos személy

A hét második felében is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel

A hónap első napja is bőséggel tartogat számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint

Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.

Olvasd el!

5 cipő a tavaszi-nyári időszakra, ha az old money a stílusod

Ezek a darabok tökéletesen beleillenek az old money stílusba.

Olvasd el!

A szakértők felfedik: ezt teszi az agyaddal, ha TV-n alszol (el)

Sokan azt gondolják, nem számít, megy-e a háttérben a TV éjszaka vagy sem, de igenis óriási hatással van az agyunkra.

Facebook
Twitter
Pinterest
Néha egy rajz többet ér minden szónál, már ha egy kis önismeretről van szó.

Az általad készített ábrák elárulják, milyen belső félelmeid vannak, mennyire vagy nyitott típus, és úgy összességében milyen a jellemed. Most pedig saját magadat is megvizsgálhatod közelebbről: ragadj papírt és ceruzát, majd rajzolj egy fát saját belátásod szerint. Ne gondolkodj rajta, csak hallgass a megérzésedre, majd olvass tovább a jellemzésedért!

Kép
forrás: Unsplash/Johann Siemens

A fa elhelyezkedése

Ha a papír bal oldalára rajzoltál, valószínűleg nagyon óvatos típus vagy, és nem szeretsz kockáztatni, emiatt viszont elég sok félelem rejtőzik benned.

A jobb oldalon áll a fa? Minél inkább ebbe az irányba húz, annál hajlamosabb vagy belemenni vitákba, és bátran konfrontálódsz idegenekkel is.

Amennyiben viszont a papír alján áll a fa, úgy bár két lábbal a földön jársz, mégis gyakran úgy állsz a dolgokhoz, hogy "nekem ez úgysem fog sikerülni."

A papír tetején elhelyezkedő fa egy szabad lelkű embert takar, de egyúttal arra is utal, hogy sokszor az álomvilágodba menekülsz, és nem nézel szembe a problémákkal.

És ha igazából egyik irányba sem mozdul a fád, hanem kifejezetten a lap közepén található, úgy te egy összeszedett típus vagy, aki szeret előre tervezni az életben.

A fa gyökérzete

Ha a fa csak úgy "lebeg" a levegőben, azaz nem rajzoltál talajt vagy gyökérzetet, az arra utal, hogy érzelmileg nem mered átadni magad valaminek, félsz a csalódástól.

Amennyiben viszont rajzoltál gyökérzetet, de ez elég sekély, és épphogy beleér a földbe, úgy valószínű, hogy kirekesztve érzed magad valahonnan, és úgy gondolod, sehova sem tartozol igazán.

A mélyre futó gyökérzet azt jelzi, hogy stabil, magabiztos jellem vagy. Fontos számodra a múltad, és gyakran kapod azon magad, hogy épp nosztalgiázol valamin. Néha túl sokat is, hiszen erősen ragaszkodsz a múltadhoz.

Plusz egy információ: mindegy, milyen mély vagy sekély a gyökérzet, ha éles ágakat, villámcsapász szerű alakzatokat rajzoltál, az valamilyen érzelmi vívódást takar.

A fa méretei

Inkább magasnak mondanád a fádat? Ez arra utal, hogy független, nagylelkű típus vagy, ám hiába vagy tisztában a képességeiddel, hajlamos vagy többet magadra vállalni, mint amennyit elbírsz lelkileg. Néha azért, mert nem mersz nemet mondani!

Ha viszont inkább alacsonynak látod a fádat, úgy valószínűleg önbizalmi téren akadnak problémáid, és nehezen mutatod meg a környezetednek, milyen is vagy igazából. Félsz a negatív kritikától, mert tudod, hogy nagyon a lelkedre vennéd.

A fa törzse

A vékony fatörzs érzékeny és gyengéd jellemre utal. Ezen kívül azt is felfedi rólad, hogy hajlandó vagy alkalmazkodni másokhoz a béke megőrzése érdekében.

Egy vastagra rajzolt törzs viszont erős, de sokszor hirtelen felindulásból cselekvő személyiséget takar. Gyakran az érzelmeid vezérelnek, és nem tudsz az eszedre hallgatni a szíved helyett.

A fatörzset se vékonynak, se vastagnak nem mondanád? Inkább teljesen átlagos? Ez belső egyensúlyra, összeszedettségre utal! Ritkán találod magad káoszban, mert mindenre felkészülsz.

Ha rajzoltál üreget a fatörzsre, úgy te valószínűleg könnyen megbocsátasz másoknak, ha viszont ez az üreg sötét, akkor biztos, hogy magaddal szemben már nem vagy ennyire elnéző.

A fa lombkoronája

Nagy, felhőszerű lombkoronát rajzoltál? Ez barátságos, nagylelkű jellemre vall; olyan valakire, aki próbálja pozitívan élni az életét.

A kisebb, de kerek lomb azt jelképezi, hogy inkább visszafogott, befelé forduló típus vagy, és ritkán beszélsz magadról. Sokszor érzed úgy, hogy az introvertáltak közé tartozol.

Ha a lombkoronádra leveleket is rajzoltál, vagy gyümölcs, esetleg virág is megjelenik rajta, az kreatív, figyelmes természetre utal, és azt szimbolizálja, hogy rendkívül precíz vagy. Ha valamit csinálsz, maximális erőbedobással végzed el!

Csak ágakat rajzoltál, maga a lombkorona elmaradt? Ez őszinte, tisztességes jellemet takar. Téged nem érdekelnek a külsőségek, és csak azután mondasz véleményt valakiről, hogy személyesen is volt lehetőséged megismerni. Egyúttal viszont kissé pesszimista, depresszióra hajlamos személyiséget is előjelez a rajzod.

A fa ágai

Faágat nem is rajzoltál, csak törzset és lombkoronát? Ez alapján te úgy érzed, valami folyamatosan visszahúz, és bár hiszed, hogy többre vagy képes, mégsem tudsz előre lépni a céljaidért.

Ha a faágak több irányba néznek, úgy te egy extrovertált, nyitottabb lélek vagy, akinek nagyon fontosak a kapcsolatai.

Ha a faágak viszont csak felfelé néznek, általában nehezen élvezed ki a jelent, és hajlamos vagy túl sokat kattogni a jövődön.

Túl a klasszikus formákon

Nem átlagos, kerek lombkoronás fát rajzoltál, hanem fenyőt vagy pálmafát? Előbbi arra utal, hogy néha észre sem veszed, de túlzásokba esel az őszinteséggel. Bár nem a rossz szándék vezérel, szókimondó jellemeddel gyakran megbántod a környezetedet, hiába csak a véleményedet szeretnéd kifejezni. A pálmafa viszont ambivalens érzésekre utal. Egyszerre két eltérő dologra vágysz: szeretnél kalandozni, új izgalmakat átélni, de közben félsz az ismeretlentől, és nem igazán lépsz ki a jól ismert komfortzónádból. Nehezen hozol döntéseket, és miután sikerül, gyakran azon jár az eszed, hogy "mi lett volna, ha?" Amennyiben nem fenyőt és pálmát, hanem egyéb fát rajzoltál, úgy nem is kérdés, te kilógsz a tömegből! Mindig hamar észrevesznek téged, épp ezért viszont megszoktad már, hogy sokszor ismeretség nélkül alkotnak rólad véleményt mások.

A cikk eredetileg a JOY 21/01-es lapszámában jelent meg Miről mesél a lelked fája? címmel.

Ebből is sokat megtudhatsz magadról:

Galéria / 12 kép

Te mit rajzolgatsz unalmadban? Ezt árulja el a személyiségedről

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Tovább dagad a botrány: Daniel Radcliffe keményen beszólt a Harry Potter írójának

Nem indul túl jól a nemzetközi Harry Potter nap, úgy tűnik, Daniel Radcliffe és J. K. Rowling között ugyanis továbbra is hűvös a viszony.

Kép

Újabb sokk: Vilmos herceg elárulta, miért szakított Katalin hercegnével

A brit királyi családhoz közel álló fotós, Arthur Edwards elárulta, miért döntött úgy a trónörökös, hogy pontot tesz a kapcsolata végére szerelmével.

Kép

Napi horoszkóp május 2.: az Ikrek rátermettségüket bizonyíthatják, a Mérlegek bizalmával visszaél egy bizonyos személy

A hét második felében is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Ismerd meg Diana hercegné magyar hasonmását: félelmetes az egyezés!

Döbbenetes a hasonlóság III. Károly brit király első felesége és Képli Barbara között, akinek fotója felrobbantotta a netet!

Kép

A szakértők felfedik: ezt teszi az agyaddal, ha TV-n alszol (el)

Sokan azt gondolják, nem számít, megy-e a háttérben a TV éjszaka vagy sem, de igenis óriási hatással van az agyunkra.

Kép

Sztárok, akik saját magukról nevezték el gyermeküket: volt, aki mindegyiket

Volt olyan is, aki mindhárom gyermekének olyan nevet adott, amiben az övé is megjelenik.