Dan Buettner hangsúlyozza, egyáltalán nem mindegy, hogy mikor fekszünk le aludni és mikor kelünk fel. Fontos, hogy ez nagyjából ugyanakkor történjen minden egyes nap, nem számít, hogy hétköznapról vagy hétvégéről van szó. A lényeg a rendszeresség és az egyéni ritmus kialakítása, ami lehet, hogy először nehezen fog menni, de a szervezet egy ponton beáll az új szokásra.
Amit megtanultam
Egy ideje már gyakorlom ezt a dolgot, kivéve, amikor épp éjszakába nyúlóan intézem az esküvőm következő pontját a to-do listán. Persze ez egy kivételes eset, egy esküvőt nem szervez az ember egy életen keresztül, mindenesetre erre az egy hétre félretettem a dolgot, és próbáltam betartani Dan utasításait. Minden nap este 10 óra körül feküdtem le aludni, és reggel 6-kor keltem fel. Nagyjából 4-5 nap telt el, mire a szervezetem felfogta az új szokást és a következő napokon már el is álmosodtam lefekvés előtt, sőt reggel mindig az ébresztő előtt pattant ki a szemem. Az egyértelmű, hogy ezt a tűpontos rutint nem lehet életünk végéig gyakorolni, de arra lehet törekedni, hogy nagyjából tartsuk az időpontokat.
6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat
Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.
10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást
Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.