Hozzávalók:
- 3 és fél csésze mag nélküli, kockára vágott görögdinnye- 3 kivi, hámozva és szeletelve
- 4-5 teáskanál cukor
Elkészítés:
Mivel ez a jégkrém szép átmenetes lesz, a két részét külön-külön kell elkészíteni. Lássuk is!
A görögdinnyét tedd a turmixgépbe és addig turmixold amíg szép egyenletes nem lesz. Az így kapott dinnyepürével nagyjából kétharmadig töltsd meg a jégkrémformákat, és kb. 2 órára – vagy addig amíg a dinnye meg nem szilárdul – tedd be a fagyasztóba. Ezután turmixold össze a kivit és a cukrot, addig, amíg a püréd sima nem lesz. A kivit öntsd bele a jégkrémformák megmaradt részébe és a jégkrémeket legalább 4 órára tedd a fagyasztóba.
7 hihetetlenül gyakori tápanyag- és vitaminhiány: a B12 hiányától sokan szenvednek, lehet, hogy nem is tudnak róla!
Bár a legtöbb alapvető tápanyagot a kiegyensúlyozott étrend fogyasztása segítségével be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, a nyugati étrendből hiányzik néhány rendkívül fontos tápanyag és ásványi anyag. Mutatjuk, mely tápanyaghiányok a leggyakoribbak!
Demencia tünete lehet, ha így étkezel: 7 jel, ami a rettegett kórra utalhat
Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutatás szerint sok esetben elsősorban az étkezési szokásokban jelenik meg.