Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Neked is volt ilyen? Filmek, amik gyerekként a frászt hozták ránk

Neked is volt ilyen? Filmek, amik gyerekként a frászt hozták ránk
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nem, nem horrorfilmekről beszélünk: az alábbi mozikban felnőtt fejjel nincs semmi ijesztő, de gyerekként egyenesen rettegtünk tőlük!

Őszintén: veled is előfordult már, hogy megnéztél egy horrorfilmet, és bár tudtad, hogy ez nem a valóság, mégsem tudtál elaludni éjszaka? Tök mindegy, hogy 16 vagy 35 éves vagy, egy ijesztő film bárkit ki tud zökkenteni a megszokott kerékvágásból, és ilyenkor szükségünk van egy kis időre, míg megnyugszunk. Gyerekként sem volt ez másképp, bár tény, hogy akkoriban még egyáltalán nem nézhettünk horror filmeket. Azonban megesett, hogy egy teljesen átlagos mozi valamelyik jelenete a frászt hozta ránk, vagy csak szimplán az alapsztori túlságosan meredek volt számunkra. Ma már persze csak nevetünk azon, hogy apróságok miatt egész éjjel virrasztottunk, de tény, hogy mai napig emlékszünk rá, melyik filmtől féltünk a legjobban.

Szerkesztőségünkben is felmerült a téma, és össze is gyűjtöttünk néhány izgalmas, vicces választ azzal kapcsolatban, kit melyik film ijesztett meg igazán.

Kép

Számomra az Ollókezű Edward volt az egyik legfélelmetesebb film, amit gyerekként láttam, pedig már napokkal előtte vártam, hogy megnézhessem. Amikor viszont megláttam benne a főszereplőt, azonnal átkapcsoltam a tv-t és napokig mindenhova követtem anyukámat, annyira be voltam tojva. Egyszerűen sokkolt Edward látványa, a betupírozott hajával, az arcán lévő hegekkel és az ollóival együtt. Szóval sokáig egy horrorfilmként tekintettem rá. De egyébként ennek a sztorinak köszönhettem azt, hogy rátaláltam a Cartoon Networkre és ahogy majdnem minden 90-es években született gyerek, én is erről a csatornáról tanultam meg angolul.

- Dia, Runner's World online szerkesztő
Kép

„Bár az X-akták zenéjétől már eleve halálra rémültem, két másik film is a frászt hozta rám gyerekként. A Jól áll neki a halálban például teljesen kész voltam, amikor Meryl Streepék kitört nyakkal még sétálgattak. De, amikor először hagytak késő estig egyedül a szüleink, a húgommal az Óvakodj a törpétől című filmet kezdtük el nézni, és őszintén szólva nagyon-nagyon rossz ötlet volt. Hetekig rettegtünk tőle!" – Brigi, JOY vezető online szerkesztő

Kép

Én bevallom, nem féltem semmitől, nem hagyott bennem rossz emléket egy film sem, egyszerűen nem néztem meg a horroros és hasonló dolgokat, de ezeket a mai napig nem bírom. De volt egy sorozat, A hegy gyomrában volt a címe... Emlékeztek rá? Na, az tényleg félelmetes volt!

- Barbi, JOY online szerkesztő
Kép

„Számomra nem volt ijesztőbb film a Támad a Mars! című sci-fi komédiánál. Emlékszem, jöttek benne a földönkívüliek, akiken messziről látszott, hogy számítógéppel készültek, de én egyenesen rettegtem tőlük. Pláne azért, mert az egyik jelenetben Sarah Jessica Parker karakterének fejét egy kutya testére rakták át, és már pusztán a gondolat is nagyon ijesztő volt számomra. Utána nem mertem aludni, ez járt a fejemben, és csak az tudott megnyugtatni, hogy a filmben a földönkívülieket hangos zenével le tudták győzni." – Vivi, JOY online szerkesztő

Kép

Engem a szüleim nagyon szigorúan fogtak, így nincs ilyen élményem. Érdekes, hogy a fiamnak (10 éves volt akkoriban) a Gravitáció volt az a film, amit nem bírt megnézni, annyira hiteles volt az operatőri munka, annyira valóságos.

- Virág, sales content szerkesztő
Kép

„Olyan film, ami nagyobbaknak szól, de véletlenül láttam? Akkor Fantomas. Sok mindenre nem emlékszem belőle, mert nem mertem odanézni." – Sári, Éva magazin online szerkesztő

Kép

Egy régi film Christopher Reevevel, a Valahol, valamikor. Ebben a főhős hipnózissal utazott vissza az időben, hogy megismerkedjen egy múltban élt színésznővel. Persze beleszeret, de van egy gonosz fazon, aki minden áron meg akarja akadályozni, hogy együtt legyenek. Emlékszem, mindig iszonyú rossz, nyomasztó érzésem támadt a hipnózisos, szenvedős jeleneteknél. Az idős pasastól pedig egész egyszerűen kirázott a hideg. Kb 6-7 éves lehettem, amikor először láttam.

- Eszter Fanni, Éva magazin online szerkesztő
Kép

„Már A cápa zenéjétől is berosáltam! A fejemre húztam a paplant, és úgy nézegettem fél szemmel a tévé képernyőre. Ami meghatározóan a frászt hozta még rám, az a Hófehérke régi film változata, mikor a boszorkány megjelenik az almával, csúnya bibircsókos a feje, aztán talán úgy szabadulnak meg tőle, hogy bezuhan egy nagy szakadékba...? Már nem is emlékszem, de tudom, hogy túl rémisztő volt az én kis gyerek lelkemnek. Illetve a Szörnyeteg a mostohám című filmtől évekig rémálmaim voltak, hogy ki tudja, melyik emberekben lakozik ilyen emberevő szörny (például az egyik tanárnénimben, ahogy az álmomban volt :D)." – Petra, digitális főszerkesztő

És nálad mi a helyzet? Nálad is van olyan film, amit ma már nevetve megnéznél, de gyerekként nagyon megijedtél tőle? Várjuk kommentben a sztorikat!

Galéria / 5 kép

Megdöbbentő filmes tények, amiket még elhinni is nehéz – pedig mind igaz

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Tele van a fiók páratlan zoknikkal? Ezekre használhatod őket!

Ne dobd ki a párját vesztett zoknikat, hiszen többféleképpen is újrahasznosíthatod őket otthon.

Kép

A szakértők elárulják, milyen vibrátort kéne beszerezned, ha még soha nem vettél

Magyarország első, kifejezetten nőknek szóló szexshopja, a Lib Women's store tulajdonosai, Jani-Téglásy Lili és Dobó Nagy Fanni segítenek neked elsőre jót választani!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.