Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

6 különbség a Harry Potter és a Bölcsek köve film és könyv között

6 különbség a Harry Potter és a Bölcsek köve film és könyv között
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Csak a legnagyobb rajongók veszik észre ezeket a változtatásokat, te közéjük tartozol?

Azt (szinte) mindenki tudja, hogy Harrynek a könyvben zöld a szeme, a filmben pedig kék, de sok más egyéb apróságban és 1-2 nagyobb dologban is változtattak a történeten a filmek kedvéért, te hányat vettél észre körülük?

Harry csak a szüleit látja Edevis tükrében

Kép

A könyvben viszont a teljes kiterjedt családját, például a nagyszüleit is látja, ami talán még szívbemarkolóbb.

James is fogó volt

Kép

A könyvben nem említik, milyen poszton játszott Harry apja, csupán azt, hogy ő is kviddicsezett, erről önkényesen döntöttek a Warner Bros.-nál. Később egy interjúban Rowling elárulta, hogy James hajtó volt.

Olvasd el ezt is!
Kép

Dudley és Petunia nem szőkék

Kép

A Bölcsek köve szőkének írja le Harry nénikéjét és unokatestvérét, Rowling valószínűleg ezzel is meg akarta különböztetni Harry-t a teljesen eltérő mentalitású vérrokonaitól. A filmben azonban mindketten sötétbarna hajúak.

Hermione zsenialitása

Kép

Oké, sok bekerült a filmbe, de a legfontosabb kimaradt: a könyv végén a tanári kar próbák elé állítja azt, aki meg akarja szerezni a bölcsek kövét, ezek közül pedig Piton bájitalos feladványa az egyik legfurfangosabb. Hermione azonban olyan ügyesen oldja meg, hogy fel is merül az olvasóban, nem a Hollóhátba kellett volna-e kerülnie, nagy bánatunkra a teljes feladat kimaradt a filmből.

A világ legszomorúbb szülinapi tortája

gif

Pluszjelenet a könyvhöz képest, amikor Vernon bácsi őrült mágiatagadása végeredményeként lakatlan szigetre viszi az egész családját, ezen az éjszakán tölti be Harry a tizenegyet és azzal „ünnepel”, hogy a porba rajzol magának egy szülinapi tortát gyertyákkal és elfújja.

A kedvenc bajkeverőnk teljesen kimaradt

Kép

Hóborc, a kopogószellem bosszantó figura, de rengeteg vicces jelenetet is köszönhetünk neki a könyvekben, sajnos azonban a Bölcsek kövében és később sem tűnik fel egyetlen filmben sem.

Te hányra emlékeztél közülük?

Miért mondj NEMET a kutyás társkeresőre

Óriási felháborodást váltott ki az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában bemutatkozó új kutyás „szolgáltatás”, mely érthetetlen és felfoghatatlan módon teljesen szembemegy a felelős kutyatartás alapvető szabályaival és elfogadott normáival.

Cseppet sem szokványos! Ez a nő a koszorúslányok helyett fiúkkal készített esküvői fotósorozatot

A cuki és megható esküvő előtti fotókért mindenki odavan. Rebeca Abrantes viszont kisebb problémával nézett szembe, amikor elkezdte szervezni a fotózást: nem voltak olyan barátnői, akik részt vettek volna rajta.

Amikor Kate Middleton még csak kísérletezett a ruhákkal – 20 fotó, ami akkor készült, amikor Katalin és Vilmos csak randizgattak!

Katalin hercegné stílusa most maga a tökély, ám volt idő, amikor ő sem mindig tudta, mi áll jól neki.

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!