Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Tudtad? A kötődési stílusod határozza meg, hogyan randizol

Tudtad? A kötődési stílusod határozza meg, hogyan randizol

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Te tudod, hogy melyik felnőttkori kötődési stílus passzol hozzád a leginkább?

A felnőttkori kötődési stílusunk határozza meg, hogyan tudunk kapcsolódni a párunkhoz, milyen párkapcsolatot vagyunk képesek kialakítani, ezt már az első randin tudattalanul megvillantjuk a másik félnek.

Négyféle kötődési stílus létezik:

Biztonságos

A biztonságos kötődésű emberek öntudatosak, magabiztosak, bíznak önmagukban és a párjukban, magas az érzelmi intelligenciájuk. Kommunikációval, őszinteséggel minden vitát el tudnak simítani.

Szorongó-elkerülő

A szorongó-elkerülők az első pillanattól fogva attól rettegnek, hogy a másik valójában nem is akarja őket, bármelyik pillanatban elhagyhatja őket. Alacsony az önbecsülésük, rossz az önszabályozásuk, vagyis nagyon csaponganak érzelmileg. Saját magukat értéktelennek tartják, a másikat sokra becsülik. Párkapcsolati függésre hajlamos, ijedtében sokszor mérges.

Bizalmatlan-elkerülő

Olyan egy bizalmatlan-elkerülővel járni, mintha tojáshéjon lépkednél. Vágynak ugyan kapcsolatra, mégis félnek belekerülni. Se veled-se nélküled típus. Saját önértékelésük alacsony, a párjukat is lenézik. Kiszámíthatatlanok.

Elutasító-elkerülő

Nagyon magányos érzés egy elutasító-elkerülő emberrel párkapcsolatban lenni. Magas az önbizalmuk és függetlenek, ezért nehéz a közelükbe kerülni. Általában csak egyéjszakás kapcsolatokba mennek bele, a hosszú távú kapcsolatokban énközpontúak.

Ilyen vagy az első randin

  • Egy biztonságos kötődésű személy az első randin nem különösebben van zavarban, nem túlzottan lelkes, ugyanakkor kíváncsi és érdeklődő. Az első perctől őszinte és magabiztosnak tűnik.
  • A szorongó-elkerülő kötődésű személy az első randin nagyon csendes lehet, mert már ekkor attól tart, kiderül, a másiknak nem tetszik eléggé. Ilyenkor még nem szeret magáról beszélni, ám minden kedves szóra felcsillan a szeme.
  • A bizalmatlan-elkerülő nagyon heves tud lenni az első randin, lelkes és dumál, férfiként sokat bókol. Ilyenkor ugyanis elhiszi, képes lesz egy kapcsolatot kialakítani, ez az érzés az erősebb benne. Minden erejével azon van, hogy elcsábítsa a másikat, azonban, ha ez sikerül, beijed.
  • A bizalmatlan-elkerülő azzal szeret randira menni, aki kellőképpen csodálja, neki udvarolni kell, ő maga azonban a kisujját sem mozdítja. Simán lehet, hogy a beszélgetés kellős közepén elkezd telefonálni, mintha a másik ott se lenne.

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 3 kép

A 3 típusú szerelem, ami egy életre megváltoztat téged

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A 61 éves, Parkinson-kóros Michael J. Fox küzdelmeiről vallott: elárulta, hogyan él mostanában 

Emlékszel a Vissza a jövőbe! filmsorozat sztárjára, Michael J. Foxra? Ilyen az élete most!

Kép

Hangolódjunk: a TOP 10-es Disney szerelmes dalok listája

Ugye nem csak mi vagyunk úgy azzal, hogy felnőttként is imádjuk a Disney-mesék betétdalait. Ebben a cikkben Valentin-napra hangolódva összetettünk egy 10 dalból álló playlistet, amit egészen biztosan Te is hangosan fogsz végigénekelni. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Napi horoszkóp február 5.: az Ikrek szokatlan kihívással kerülnek szembe, a Rákok átadhatják magukat a pihenésnek

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Heti horoszkóp február 6-12.: az Ikrek túl nagy nyomást helyeznek magukra, az Oroszlánok által befektetett munka bőséggel megtérül

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat tartogatnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!