Fit.Love.Réka 7 tippje, hogy a januári életmódváltás ne csak februárig tartson!

Europress
Fit.Love.Réka

Januárban mindenki gőzerővel rohan a terembe kardiózni és eszeveszett diétázásba kezd... De hogy ne add fel az első nehézségnél? És hogyan tartson ki a kezdeti lendület az év végéig?

Ne diétázz, válts életmódot!

Manapság mindenki azonnal akar eredményeket, de ami ennél sokkal fontosabb: az egészségedért vágj bele, ne azért, mert fogyni akarsz. Iktasd ki az étrendendből a káros dolgokat: fehér lisztet, cukrot, üdítőket. Mindent el tudsz készíteni egészséges verzióban is, csak tudatosság kérdése az egész!

Fokozatosan!

Ne akarj azonnal 180 fokos fordulatot venni, mert a legtöbb kudarc oka ez. Egy hét után bevágod a kukába a zöldsalátád és rohansz egy BicMacért, mert úgy érzed, nem bírod ezt a kötöttséget. Ha az a típus vagy, aki nem bírja a gyökeres változásokat, akkor inkább fokozatosan hagyj el 1-1 rossz szokást: egyik héttől már ne fehér zsömlét vegyél, következő héttől mehetnek a cukros üdítők is a tiltólistára.

Magad miatt csináld!

Persze, hogy tetszeni akarsz a pasidnak/csajodnak is, de a legfontosabb, hogy benned legyen meg a késztetés, mert sokkal motiváltabbá tesz. Sokkal inkább kitartasz a magadnak tett ígéreted mellett, mintha más miatt csinálnád.

Olvasd el ezt is!
4 tanács, amivel biztosan betartod majd a fitneszes újévi fogadalmad

Reális céljaid legyenek

Ha komoly súlyfelesleged van, ne akarj azonnal fitness modell lenni – ha csak a tempós séta megy, ne akarj rögtön maratont futni. Célok, motiváció, hajtóerő mindig kell, de jó, ha a földön maradsz és elérhető, reális célkitűzésid vannak. Jó módszer lehet még, ha kicsi, apró „minicélokat” határozol meg, és így haladsz a végcél felé.

Ne hasonlítsd magad máshoz, és ne irigykedj a sikereikre!

A legfontosabb, hogy mindenki önmagán emelkedjen felül, hogy jobb legyen a tegnapi énjénél. Felesleges magad másokhoz hasonlítani, mindenki más, mindenkinek más az útja. Nem szabad rosszul érezned magad attól, hogy bezzeg XY mennyivel többet fut vagy kondizik, a lényeg, hogy te kilépj a komfortzónádból és tegyél magadért. A tested hálás lesz érte!

Ne keress kifogásokat!

Korán kelni és edzeni, este későn főzni és dobozolni a másnapi kaját: nem titok, ez sok lemondást és áldozatot követel olykor. Ha ez olyan egyszerű lenne, akkor mindenki ezt csinálná. Kifogásokat mindig lehet találni, de te legyél az, aki nem ismer lehetetlent!

Ne add fel!

Nem mindig jönnek látványosan az eredmények. Maradj türelmes és kitartó: a kemény munka mindig kifizetődik!

Olvasd el ezt is!
Ezen kellene javítanod 2017-ben a csillagjegyed szerint