Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

6 jel, hogy mérgezően hat rád a munkahelyed

6 jel, hogy mérgezően hat rád a munkahelyed

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az egészségeddel játszol, ha ilyen munkahelyen maradsz huzamosabb ideig.

Mindenki él át nehezebb időszakokat a munkájában, amikor a szokásosnál jobban kimerül és egy kis pihenésre van szüksége. Ezzel ellentétben, ha valaki toxikus munkakörnyezetben dolgozik, folyamatos stresszhelyzeteknek van kitéve, amiből egy kis szünet nem fogja kisegíteni. Egy ponton már a pihenés (már, ha ez egyáltalán megengedett) sem fog segíteni neki, hogy jobban érezze magát, mert mindent, ami a munkahelyén történik vele, tízszeres intenzitással él át. Ha toxikus helyen dolgozol, valószínűleg már tudsz róla, ha mégsem, az alábbi lista segíthet eldönteni.

Olvasd el ezt is!

1. Hiányzik az igazi kommunikáció

Minden jó kapcsolat alapja a sikeres kommunikáció, egy vállalat zökkenőmentes működéséhez is szükség van rá. Ha viszont ez nem valósul meg, mérgező vállalati kultúráról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak gyakran szétszórtak és nincsenek világos vezetői elvárások és utasítások, így mindenki a megérzésére hagyatkozva cselekszik. A projektek ráadásul kivitelezhetetlennek tűnnek, mert nincs rá elég ember, ami miatt nagyon stresszessé válik a feladatmegoldás.

2. A pletyka a kommunikáció fő iránya

Mivel alapból rossz a kommunikáció, elterjed az irodai pletyka, ami nemcsak hamis információk híresztelését jelenti, hanem klikkek kialakulásához is vezet. Ez pedig azért rossz, mert létrejön egyfajta kirekesztő magatartás, sokkal több lesz a nézeteltérés, ami még kirúgásokhoz is vezethet.

Kép
forrás: Getty Images/MachineHeadz

3. Nincs előrelépési lehetőség

Hatalmas motiváló erő lehet, ha az ember tudja, hogy a kemény munkája egy napon meghálálja magát. De ha egy olyan cégnél dolgozol, ami beleragadt az évtizedes rutinjába és minden új ötletnek vagy felállásnak ellenáll, akkor könnyen úgy érezheted, hogy nincs értelme az adott helyen maradni. Egy másik jele lehet ennek, amikor semmi újat nem tanulsz az évek alatt, és nem fejlődnek a készségeid. Ha a saját képességeidet nehezebben ítéled meg, elég, ha körbenézel a kollégáidon és végiggondolod, ki mennyit fejlődött az elmúlt időszakban. Ha valaki hosszú évek óta ugyanabban a pozícióban dolgozik, pedig minden tehetsége és tudása megvan hozzá, hogy előbbre lépjen, az intő jel lehet.

4. Teljesen felborul a munka-magánélet egyensúly

Természetesen fontos, hogy munkaidő alatt mindent beleadja a melóba, de ha utána is e-mailekkel és telefonhívásokkal zaklat a főnököd, akkor toxikus munkahelyen dolgozol. Ha a szabadnapjaidon, a hétvégéken és még a fontos ünnepnapokon is dolgoznod kell, hamar lemerülnek az energiatartalékok, ezért ideje elgondolkodnod, hogy jó helyen vagy-e.

Kép
forrás: Getty Images/svetikd

5. Motiválatlanság uralkodik körülötted

Ha nincs megfelelő kommunikáció, nem adnak teret a növekedéshez és előrelépéshez, amihez ráadásul csak egy szerényebb fizetés társul, akkor valószínűleg alacsony a dolgozók motiváltsága. Ez magával hozza azt is, hogy senki nem hajlandó kilépni a feladatköréből és új részfeladatot vállalni. Persze ez nemcsak a motivációhiány miatt van így, hanem azért is, mert teljes mértékben kitöltik a 8 órát, és már így sincs hova besuvasztani a plusz feladatokat.

6. Jellemző a fluktuáció

Ha folyamatosan jönnek-mennek az emberek, az árulkodó jel lehet arra nézve, hogy valami nem működik jól. A fentebb említettek eredménye lehet, ha folyamatosak a felmondások és senki sem akar az adott cégnél dolgozni.

Mit tegyél, ha toxikus munkahelyen dolgozol?

Bármilyen boldogtalan is vagy jelen helyzetben, tudjuk, hogy a felmondás és a jobb hely keresése nem mindig adott. Ha úgy döntesz, tovább tűröd a dolgot, néhány aprósággal javíthatsz a helyzeten. Egyrészt alakíts ki egy olyan munkatársakból álló bizalmi kört, akikkel kölcsönösen segítitek egymást és elkerülitek a felesleges drámákat. Továbbá tedd világossá mindenki számára, hogy szeretnél kimaradni a pletykálásból és hogy a szabadidődet – amennyire csak lehet – szeretnéd pihenésre fordítani. Persze mindenképp őrizd meg a profi hozzáállást és légy kedves, bármilyen nehéz is ez adott helyzetben. Koncentrálj a hosszútávú célodra, ami segít megőrizni a hidegvéred.

És ezt olvastad már?

Galéria / 8 kép

8 gyakornok elmesélte a legdurvább munkahelyi sztoriját

Megnézem a galériát

Forrás: Purewow

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép

Az 5 leggyakoribb probléma, amiről az elsőszülött testvérek panaszkodnak a pszichológusnak

Az elsőszülöttek gyermekkora, élete és személyisége teljesen más, mint a kisebb testvéreké.

Kép

4 csillagjegy, akik az átlagnál is labilisabbak érzelmileg

Az egész élet önmagában is egy érzelmi hullámvasút.