Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

6 szabály, ami már rég nem állja meg a helyét, ha divatról van szó

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Van néhány elavult íratlan szabály, amit már rég nem érdemes betartani.

1. A méretek szabják meg, milyen trendeket viselj

Kép
forrás: Getty Images/ Isa Foltin / Contributor

2022-ben bőven elérkeztünk oda, hogy véget vessünk ennek a téves elképzelésnek. Sara Brown divattervező a Who What Wear magazinnak arról mesélt nemrég, hogy ez a fajta gondolkodás a rasszizmusból és a kövérségfóbiából ered:

„Régen az erkölcsöt a test méreteihez kötötték, a nagyobb méretekkel rendelkező embereket rossznak tekintették. Mindez azt jelentette, hogy el kellett takarniuk a testüket, szinte láthatatlanná kellett válniuk. Így jutottunk el odáig, hogy ők egy ponton nem viselhettek színeset vagy nagy volumenű ruhákat.”

A szakember szerint ez a gondolkodás mélyen gyökerezik, mégis fontos, hogy mindenki szabadon kísérletezzen az öltözködésével és felejtse el a régi berögződést. Szerinte fontos, hogy a nagyobb méretekkel rendelkező egyének igenis kilépjenek a komfortzónájukból a ruháikon keresztül, merész választásaikkal bátorítsanak másokat is ugyanerre.

„Viseljen mindenki olyan ruhát, ami boldoggá teszi!”

2. Sose viselj feketét és kéket együtt

Kép
forrás: Getty Images/Edward Berthelot / Contributor

A színek együttes viselésére megannyi íratlan szabály létezik, amik között előkelő helyen szerepel a fenti állítás. Viszont nem kell sokat keresgélned a neten vagy akár Instán, hogy a saját szemeddel lásd: a közízlés formálói is simán szembemennek vele. A teljesen fekete szetteket gyakran kombinálják a kék különböző árnyalataival és nagyon jól teszik, hiszen zseniális összeállítások születnek belőlük.

3. Bizonyos kor felett a nőknek nem kellene új trendeket kipróbálniuk

Kép
forrás: Getty Images/ Edward Berthelot / Contributor

Az internet minden generáció előtt nyitva áll és szerencsére vannak, akik élnek is a lehetőségekkel. Azokra az idős influenszerekre gondolok, akik az Instagramot is meghódították különböző menő szettjeikkel és bebizonyították, hogy a jó ízlés kortalan és simán be lehet vállalni a legújabb trendeket akár a sokadik X felett is. Egyértelmű, hogy mindenkinek azt kellene viselnie, amiben jól érzi magát – kortól függetlenül.

4. Esküvőkön ne viselj feketét

Kép
forrás: Getty Images/Streetstyleshooters / Contributor

Ebben a témában korábban már született cikkünk, amit itt el is olvashatsz. Tudtad, hogy az esküvőhöz kötődő öltözködési szabályok régi történetekhez kapcsolódnak és babonákon alapulnak? A koszorúslányok például azért viselnek egyforma ruhát, hogy elűzzék a szellemeket. A fekete ruha szabálya is egy ehhez hasonló régi hagyományon alapszik, amire ma már egyre kevesebben figyelnek oda. Természetesen egy esküvőn mindig a pár szabályait kell betartani, de ha nekik nincs kikötésük arra nézve, hogy milyen ruhában jelenj meg, nem feltétlenül kell tartózkodnod ettől a színtől sem.

5. Kerüld a különböző mintákat egy szetten belül

Kép
forrás: Getty Images/Edward Berthelot / Contributor

Egy időben a minták keverését a rossz ízléssel kötötték össze az emberek, és ez a becsípődés elég sokáig megmaradt. A valóság viszont azt mutatja, hogy egyes minták nagyon is jól tudnak működni együtt, elég csak Emily-re gondolni az Emily Párizsban című sorozatból. Ő (vagyis inkább a stylistja) bebizonyította, milyen idejétmúlt ez a felfogás.

6. Ne viseld ugyanazt a szettet két különböző eseményre

Kép
forrás: Getty Images/ Edward Berthelot / Contributor

Valószínűleg veled is előfordult már, hogy nem szeretted volna ugyanazt a ruhát viselni két egymást követő szombat esti buliban. Ma már szerencsére máshogy gondolkodunk erről és sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy ugyanazt a csinos blúzt vagy menő szoknyát többféleképpen tudjunk viselni. Kulcsfontosságú lett a sokoldalúság, vagyis hogy egy adott darab sok más ruhadarabbal és kiegészítővel is szuperül mutasson.

Még több idejét múlt szabályról itt olvashatsz:

Galéria / 3 kép

Elavult divatszabályok, amiket ideje elfelejtened

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Az 5 leggyakoribb probléma, amiről az elsőszülött testvérek panaszkodnak a pszichológusnak

Az elsőszülöttek gyermekkora, élete és személyisége teljesen más, mint a kisebb testvéreké.

Kép

4 csillagjegy, akik az átlagnál is labilisabbak érzelmileg

Az egész élet önmagában is egy érzelmi hullámvasút.

Kép

Nem semmi, ahogy a különböző színek hatnak az agyunkra a tudomány szerint

A színeknek nagyobb hatalma van felettünk, mint azt valaha gondoltad volna.

Kép

Gyűlnek a felhők Jlo és Ben Affleck felett - A rajongók videókban szúrták ki az intőjeleket

Egyre aggasztóbb jeleket vélnek kiszúrni a rajongók Ben Affeck és Jlo házasságában, akikből igazi mém lett a Grammy-gála óta.