Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Sztárok és gurujaik - És Neked ki a gurud?

Sztárok és gurujaik - És Neked ki a gurud?
Olvasd el!

Fény derült arra, ki lett Meghan és Harry gyermekének keresztanyja

Bár Meghan és Harry elég titokzatosak magánéletük terén, most mégis kiderült, ki lett Archie keresztanyja.

Olvasd el!

Hogy felejthettük el őket? 8 híres ember, akik szerepeltek anno a Bűbájos boszorkákban

Hogy is felejthettük el, hogy ezek a hírességek szerepeltek egyik kedvenc sorozatunkban?

A nap cikke

6 ikonikus filmjelenet, amit a főszereplő színészek csak improvizáltak

Ikonikus jelenetek, beszólások, poénok: van, hogy ezeket nem a forgatókönyvnek, hanem a színész improvizálási képességeinek köszönhetünk!

szeptember 16

kos 03.21 - 04.19

Vedd le nyugodtan a szemüveged, hisz többé nem...

bika 04.20 - 05.20

Bizonytalanul teszed az egyik lábad a másik után...

ikrek 05.21 - 06.21

A jól megszokott, ám ma valahogy kissé nehezen...

rák 06.22 - 07.22

Ha elbizonytalanodtál, érdemes mások véleményét kikérni, hisz nem...

oroszlán 07.23 - 08.22

Ha valamely célodat komoly verítékkel és szenvedéssel érted...

szűz 08.23 - 09.22

Jó érzéssel tölt el, hogy számíthatsz a családodra...

mérleg 09.23 - 10.22

Váratlan helyzetbe kerülsz a mai napon, amely legnagyobb...

skorpió 10.23 - 11.21

Ne téveszd össze a szezont a fazonnal! Mindent...

nyilas 11.22 - 12.21

Rendkívül bosszantónak találsz egy bizonyos helyzetet, de most...

bak 12.22 - 01.19

Régóta próbálsz valamiből eredményt csiholni, amely nagyon nem...

vízöntő 01.20 - 02.18

Úgy érzed, valaki manipulálni próbál egy bizonyos folyamatot,...

halak 02.19 - 03.20

Egészen eddig a napig minden a terveid szerint...

Elolvasom végig Megnézem
Olvasd el!

8 vicces mém, amit csak azok érthetnek, akik játszottak már a Sims-szel

Van, amit csak azok érthetnek, akik megszámlálhatatlan mennyiségű időt fektettek a Simsbe. Ezek a mémek nekik szólnak!

Olvasd el!

Ha az alábbi 10 megjegyzést mostanában gyakran hallod, tuti, hogy szingli vagy

Vannak dolgok, amik elkerülhetetlenek, ha egyedülálló vagy. Az alábbi megjegyzések kétség kívül ebbe a kategóriába tartoznak!

Olvasd el!

7 lakberendezési trend, ami garantáltan felpezsdíti az otthonodat!

Stílusos eklektika, időtálló felületek, újragondolt nőiesség, organikus, buja formavilág: csokorba szedtük 2019 design trendjeit!

Facebook
Twitter
Pinterest
Sztárnak lenni nem könnyű. De sok híresség mögött áll valaki, aki terelgeti, tanítja, útjelzőként mutatja számára a helyes irányt. Most arról kérdeztünk hazai sztárokat, hogy miben, kiben találják meg a nyugalmat és az erőt, ami átsegíti őket a nehéz időszakokon.

Fókuszálás mesterfokon
Kiss Orsi műsorvezető és André Zsuzsanna jógaoktató

23838.jpg

Orsi mozgalmas életet él. Már tapasztalta, hogy a sport oldja a stresszt, de úgy érezte, hiányzik napi pár órányi nyugalom. Hallott a jógáról és arról, hogy ez a mozgásforma képes összehangolni a lelket és a testet, de túl lassúnak tűnt számára. „Egyszer egy kedves ismerősöm, Papp Tímea koreográfus mesélt a bikram jógáról, ami jó állóképességet igényel, hiszen 40 fokban, szaunához hasonló körülmények között kell végezni a gyakorlatokat” – mondja Orsi. Úgy gondolta, kipróbálja magát ezen a területen, és életét teljesen megváltoztatta a találkozás a bikram jógával és a jógaoktatóval, André Zsuzsannával. „Három éve bikram jógázom, és a szerelmese lettem – mondja. – Emellett étkezési és életmódbeli tanácsokat is kapok Zsuzsitól. Ô ismertette meg velem az oxigénnel dúsított vizet, amit azóta is fogyasztok, és a táplálkozásomra is jobban odafigyelek. Bátran fordulhatok hozzá kérdéseimmel, mindenben a segítségemre van. Egy-egy nagyobb kihívás előtt erőt ad biztatása.”

A műsorvezető úgy véli, a bikram jóga az egyik leghatásosabb zsírégető és alakformáló mozgásforma, ráadásul a segítségével megtanult össz-pontosítani. „Ha máshol járnak a gondolataim, felborulok a jógapózok alatt. Ez a tapasztalat hatást gyakorol az egész életemre: próbálok a hétköznapokban is egyszerre csak egy dologra koncentrálni. Ennek köszönhetôen a teljesítményem is sokat javult.”

Gurulesen: André Zsuzsanna Magyarországon 5 éve nyitotta meg jógastúdióját. „A bikram jóga kitűnô szálkásító, sokan terhesség és szülés után arról számolnak be, hogy semmi más nem formásítja őket ennyire. Golfozók is járnak hozzánk, mert javítja a koncentrációs képességet. Sokan életük minden területén érzik abikram jóga jellemformáló, kitartást növelô hatását. Orsi nagyon elszántan érkezett az órára három évvel ezelôtt, látszott rajta a sportolói múlt, és az évek során tovább javult koncentrációs készsége és kitartása – mondja Zsuzsi. – Gyönyörűen jógázik, öröm nézni szép mozdulatait és hajlékonyságát. Van benne valami ôserő, akarat és elszántság. Ha elbizonytalanodik karrierjében vagy önmagában, csak erre kell emlékeztetnem, és egybôl bátrabban néz szembe a kihívásokkal. A sikerélmény nagyon fontos, ezért mindig jelzem neki, ha fejlődött.”

André Zsuzsa (35) jógaoktató hazánkban 6 éve tanít bikram jógát. Az Egyesült Államokban próbálta ki először, és ez volt az első mozgásforma, amitől alakja olyan ütemben és irányban változott, hogy azzal ő maga is elégedett volt. Ezért döntött úgy, hogy részt vesz a jógairányzat megteremtője, Bikram tréningjén, Los Angelesben.
www.bikramyoga.hu
Rózsadomb Center, Budapest, II. Törökvész u. 87–91., V. emelet
Tel.: (1) 345-8435

Összhangban
Piringer Patrícia műsorvezető és Varga Erika természetgyógyász, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

23839.jpg

Patrícia a Megatánc műsorvezetőjeként nem gondolta volna, hogy egyszer az egészsége mindennél fontosabb lesz számára. „Nyáron vakbélműtéten estem át, de szervezetem a beavatkozás után megbolydult, és olyan utóhatásai voltak, amire senki sem számított” – meséli. Patrícia mindent megadott volna azért, hogy újra energikusnak érezze magát, de a klasszikus orvoslás módszereivel nem tudtak rajta segíteni. „Megbízható embert kerestem, aki testem egészét figyelembe véve gyógyít, és nem csak a tüneteket próbálja csillapítani. Szerencsém volt, mert találkoztam Erikával, aki rögtön tudott megoldást ajánlani. Elmagyarázta, hogy testünk energiákból áll, és ha megbomlik az egyensúly, betegek leszünk. Megvizsgált, és fény derült betegségem valós okára. Érzelmi tüneteimet is górcső alá véve gyógynövényekből álló cseppeket kaptam. Emellett heti kétszer-háromszor járok Erikához terápiás masszázsra – meséli a műsorvezető. – Megtanított, miként vegyem észre testem jelzéseit, hogyan értelmezzem azokat. A kezelések pedig reményt adnak, hogy van kiút a hónapok óta tartó kálváriámból. Az ember egy életre választ terapeutát, és én úgy érzem, megtaláltam a legjobbat. A masszázsok után szinte újjászületek, bízom magamban és a testemben.”

A terapeuta arra is megtanította, hogy agyógyulás javarészt rajta múlik. „Fizikai, lelki és szervi szinten újjá kell építeni magam. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, a gyógyuláshoz türelem kell. A találkozók Erikával, és a beszélgetések mindig megadják nekem azt a lökést, ami továbblendít. A betegség már nem az ellenségem, hanem egy tanító, aki figyelmeztetett: jobban oda kell figyelnem magamra.”

Gurulesen: Erika természetgyógyászként a mozgás- és masszázsterápiára szakosodott. Megismerte a thai, a japán, a svéd és a kínai masszázst és a reflexológiát. „A hátból a szervek állapota is kiolvasható, sőt fizikai és érzelmi síkon is képet kapok az illetôrôl, akit masszírozok – mondja. – Testünket behálózzák a reflexológiai pályák, és energetikai csomópontjaink kapcsolatban állnak szerveinkkel. Ezek stimulálásával beindíthatók a szervezet öngyógyító folyamatai, amit a mozgásterápia erősít.” Erika energetikai állapotfelméréssel feltérképezi a testben húzódó gócokat, hiányosságokat. „Patrícia eleinte hetente négyszer járt kezelésre. Felkészítettem, hogy amikor az öngyógyító folyamatok beindulnak, tünetei erôsödhetnek. Ilyenkor fontos, hogy teljes ember álljon a páciens mellett. A masszázs alatt és az érzelmi tünetek feltérképezésekor az orvos-beteg viszony baráti kapcsolattá alakul. Olykor a gyógyuláshoz elegendô visszaadni a reményt.”

Varga Erika (42) természetgyógyász biológia és testnevelés szakon végzett az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán. Elsőként a reflexológiával ismerkedett meg, 2002-ben pedig természetgyógyászként vizsgázott az ETI intézetében, alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként.
Rouge Szépségszalon
Budapest, II., Keleti Károly u. 15/c e-mail: ezotterika01@gmail.com
T.: (20) 444-9442

--pagebreak--

A mentalista guruja
Danny Blue mentalista és Haim Schlesinger mentalista

23836.jpg

Dannyt A kiválasztott című, Uri Geller nevével fémjelzett műsorban ismerhette meg az ország. Gyermekkorától szerette elkápráztatni környezetét. „Sokat voltam a nagyszüleimnél, akik siketek. Azt mondják, ha egy érzékszervünk nem működik, a többi képességünk élesedik. Nagyszüleimmel együtt nekem is jobban oda kellett figyelnem a metakommunikációra. Meg kellett tanulnom a szavakon kívül másként is kifejezni akaratomat, kifejlesztenem radaromat – meséli Danny, aki már 10 évesen memóriademonstrációkat tartott otthon és az iskolában. „Olyan jó volt a megfigyelőképességem, hogy pillanatok alatt meg tudtam jegyezni egy pakli kártya lapjait. Nagyon élveztem, hogy ezzel szórakoztathattam a barátaimat.” 17 évesen már az iskolában is fellépéseket vállalt, ki tudta találni osztálytársai borítékba rejtett, leírt gondolatait. „Szerettem volna egy teljes színpadi produkcióval előrukkolni, ezért felkerestem Haimot, aki igen elismert a szakmában. Ő segített rendszerezni a tudásomat. Szakmai hátteret adott, amitől tudatosabb és magabiztosabb lettem.”

Danny azóta is kikéri Haim véleményét, amikor új produkcióra készül. „Haim már nem lép fel, inkább az ismereteit bővíti, járja a világot, és az utazásai során szerzett tudását nekem is átadja. Közösen nagyon színvonalas műsorokat tudunk kitalálni. Kordában tartja az ötleteimet, és segít a kivitelezésben.”

Gurulesen: Haim Schle-singer több mint 20 éve foglalkozik mentalizmussal. Egyebek közt A kiválasztott című produkcióért is ő volt felelős, segített a műsor kitalálásában és kivitelezésében. Szerinte ennek a műfajnak semmi köze a misztikumhoz, inkább alapszik olyan tudományágakon, mint a pszichológia, a fizika, a humánetológia (emberi viselkedéstan) és a szociálpszichológia. „A mentalizmus egy szórakoztató iparág. Megmutatjuk a közönségnek, mire képes az emberi elme, természetfeletti eszközt nem alkalmazunk. Ez a szakma nem olyan misztikus, mint ahogy A kiválasztott című műsorban volt látható, de nem is csupán a jó megfigyelőképességen alapszik. Hiszen akkor hogyan találhatná ki a mentalista egy másik ember gondolatait több száz kilométerről? A bemutatott csoda megmutatja, többre vagyunk képesek, mint hinnénk. Ez az élmény inspiráló és egy életre szól.”

Haim már több mint 10 éve Danny mentora, és sokra tartja tanítványát. „Danny nagyon lelkes volt, amikor felkeresett, tele kérdésekkel és tudásvággyal. Mindemellett rendkívül tudatos volt – meséli a guruk guruja. – Amikor bekerült A kiválasztottba, kevesebbet segíthettem neki, mint a többieknek, hiszen a mentora voltam. Ennek ellenére mindig a legösszetettebb és legkockázatosabb produkciókat választotta. Ha falakba ütközik, tudhatja, hogy hozzám bármikor fordulhat. Úgy gondolom, világszínvonalú mutatványaival a mentalizmust művészi szintre emelte” – mondja büszkén a mentor.

Haim Schlesinger (41) mentalista Izraelben született. Gyerekként igazi számítógépzseni volt, első programozói állását 15 évesen szerezte. Fiatalon 3 hétre Magyarországra látogatott, és nem sokkal később itt telepedett le magyar feleségével. Számos mentalista, köztük Uri Geller tanácsadója. Haim az egyetlen magyar tagja a világ legexkluzívabb mentalista szervezetének, a P.E.A.-nak
joy@haim-schlesinger.com

Baráti útmutatás
Vámos Erika műsorvezető és Joshi Bharat műsorvezető, sorselemző

23837.jpg

A TV2 2TestŐr című produkciójának műsorvezetője, Vámos Erika már évek óta tervezgette, hogy felkeresi Joshi Bharatot. „A tévében láttam Joshit, amint a sorselemzésről nyilatkozott. A műsor után rögtön felvettem vele a kapcsolatot, de évekig nem mentem el hozzá. Amikor a TV2-höz kerültem, nem sejtettem, hogy a kollégám lesz. Leesett az állam, amikor szembe jött velem a stúdió folyosóján” – mondja a műsorvezető. Erika ezt égi jelnek tekintette, és úgy gondolta, épp itt az ideje, hogy ellátogasson Joshi „rendelőjébe”. Alig hitt a szemének, amikor kiderült, hogy Joshi irodája mindössze pár háznyira van lakásától. „Évek óta egy utcában laktunk, csak át kellett volna sétálnom hozzá. Utólag megállapítottuk: nem véletlen, hogy korábban nem jött össze adolog. Talán még nem készültem fel rá.”
Erika eleinte kétkedve fogadta Joshi tanácsait. „Emlékszem, a tenyeremet tanulmányozva kijelentette, hogy egy lánygyermeket lát az életemben. Hiába mondtam, hogy sajnos nem lehet gyermekem, ragaszkodott állításához – mondja Erika, aki évek múltán megértette az üzenetet. – Nem titok, hogy szeretnék örökbe fogadni egy gyermeket, de akkoriban még nem gondoltam rá. Hihetetlen, hogy a tenyerem vonalai talán születésem óta árulkodnak errôl.

A Gyámhivatal az örökbefogadási procedúra kezdetén pszichológiai vizsgálatnak vetett alá, és megállapították, hogy egy egy év körüli kislány illene legjobban a személyiségemhez. Amikor világra jön az, akit nekem szánt asors, a hivatal értesít majd.”

Gurulesen: Joshi Bharat az 1980-as évek közepétől foglalkozik Magyarországon sorselemzéssel. A számmisztikából, tenyérelemzésből, tarot-kártya vetésből és indiai asztrológiából álló módszert Indiában tanulta. „Ez egy komplett tudományág, ami alapos ismereteket igényel – mondja. – A sorselemzés ősi módszer. Annak idején nem létezett pszichológus, az emberek tehát akkoriban így kértek tanácsot, ha úgy érezték, megrekedtek életükben. Erika példája mutatja, hogy gondolatilag is el kell jutni odáig, hogy segítséget, útmutatást kérjünk. Meg kell érni rá, hiszen nyitottan kell fogadni az informá-ciókat, hogy azok valóban segíteni tudjanak.” Szerinte a sorselemzés valós tényeken, diszciplinákon nyugszik. Életünk jelentős eseményei, változást, fordulópontot eredményezhető történései tenyerünkből, horoszkópunkból kiolvashatók. „Nem mondhatom meg senkinek, pontosan mit rejt a jövője, hiszen ezt nem tudhatom, csak segíthetek neki, hogy észrevegye a benne rejlő lehetőségeket. Megadom a kezdő lökést, hogy kikerüljön a kátyúból.”

Joshi Bharat (54) sorselemző Indiában színésznek tanult. Hazájában ismerkedett meg az indiai asztrológiával, a tenyérolvasással, a tarotkártyával és a számmisztikával. A 80-as évek óta él Magyarországon. Közgazdasági egyetemet végzett, továbbá bábszínészként az Állami Bábszínház tagja. 2008-tól a TV2–n futó műsorában emberi konfliktusokat, problémákat orvosol tanácsaival.
T.: (30) 938-31-82

Hetedhét országból

Heather Graham és Sheila Kelley
Heather Graham egy filmszerep kedvéért kezdett rúdtáncot tanulni, és azóta is a műfaj szerelmese. „Sheila megmutatta, hogy arúdtánc is lehet művészi, emellett megismertetett a tantrikus szex tudományával. Azóta jól érzem magam a bőrömben, megtanultam élvezni, hogy nő vagyok” – meséli a színésznő, aki évente többször felkeresi mesterét, hogy szinten tartsa és fejlessze tudományát. Sheila tanítványa Kate Hudson és Teri Hatcher is.

Madonna és Eitan Yardeni
Madonna élete értelmét a kabbalában találta meg. Nemrégiben Eitan Yardeni Los Angeles-i kabbalatanítóval karöltve Londonban vásárolt egy ingatlant, hogy ott egy központot hozzon létre a kabbala hívei számára. Elvált férje, Guy Ritchie is a kabbalatanok híve lett Madonna oldalán, és most is segédkezik a központ létrehozásában.

Sting és Krishna Pattabhi Jois
Sting fiatalosságát az ashtanga jógának köszönheti, amit egy igazi jógagurutól tanult, méghozzá ugyanattól, aki Madonnát is oktatta. Sajnos a guru idén májusban, 93 éves korában elhunyt. Sting úgy nyilatkozott erről, hogy hiányozni fog neki Pattabhi, mert magával ragadó személyisége mindig új erőt adott neki, ha úgy érezte, válság került az élete. „Pattabhi volt a példaképem” – mondta Sting.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

szeptember 16

kos 03.21 - 04.19

Vedd le nyugodtan a szemüveged, hisz többé nem...

bika 04.20 - 05.20

Bizonytalanul teszed az egyik lábad a másik után...

ikrek 05.21 - 06.21

A jól megszokott, ám ma valahogy kissé nehezen...

rák 06.22 - 07.22

Ha elbizonytalanodtál, érdemes mások véleményét kikérni, hisz nem...

oroszlán 07.23 - 08.22

Ha valamely célodat komoly verítékkel és szenvedéssel érted...

szűz 08.23 - 09.22

Jó érzéssel tölt el, hogy számíthatsz a családodra...

mérleg 09.23 - 10.22

Váratlan helyzetbe kerülsz a mai napon, amely legnagyobb...

skorpió 10.23 - 11.21

Ne téveszd össze a szezont a fazonnal! Mindent...

nyilas 11.22 - 12.21

Rendkívül bosszantónak találsz egy bizonyos helyzetet, de most...

bak 12.22 - 01.19

Régóta próbálsz valamiből eredményt csiholni, amely nagyon nem...

vízöntő 01.20 - 02.18

Úgy érzed, valaki manipulálni próbál egy bizonyos folyamatot,...

halak 02.19 - 03.20

Egészen eddig a napig minden a terveid szerint...

Elolvasom végig Megnézem

Látványos szemsmink hódít szeptemberben

Egyre ősziesebb az idő, pont, ahogy kedvenc hírességeid sminkje is.

3 dolog, amiért imádjuk a termálvizet

Ázni kicsit a vízben és lelassulni. Tökéletes őszi program, aminek még jótékony hatásai is vannak!

Kulcsár Edina betekintést engedett Medox szülinapi zsúrjába

Nagyon meghatódott az anyuka, hogy ennyien ünnepelték kisfiát.

A Stranger Things szereplőjének új haja kivágta a biztosítékot a rajongóknál

Joe Keery, a Stranger Things igencsak helyes sztárja totál lesokkolta a rajongóit frizurájával.

7 lakberendezési trend, ami garantáltan felpezsdíti az otthonodat!

Stílusos eklektika, időtálló felületek, újragondolt nőiesség, organikus, buja formavilág: csokorba szedtük 2019 design trendjeit!

Fény derült arra, ki lett Meghan és Harry gyermekének keresztanyja

Bár Meghan és Harry elég titokzatosak magánéletük terén, most mégis kiderült, ki lett Archie keresztanyja.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem