Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 jele annak, hogy szörnyen megromlott a barátságotok

Europress
5 jele annak, hogy szörnyen megromlott a barátságotok
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Plusz egy jel, hogy ezt a cikket olvasod, hiszen akkor már felmerült benned: nagy a gond…

1. Csak elvesz, de nem ad

Isten őrizz, hogy listát vezessetek róla, ki hányszor tesz szívességet a másiknak. Az viszont elég feltűnő, ha kibillentek az egyensúlyból, és emiatt úgy érzed: semmit sem kapsz a rászánt idődért meg energiádért cserébe.

Ilyenkor nincs más megoldás, mint nyíltan felhozni a témát! Említs is mellé egy-két konkrét példát, hogy mikor esett neked különösen rosszul a helyzet –de fontos, hogy ne kérj számon és ne vádolj, mert azzal ellenkező hatást érhetsz el.


2. Rombolja az önbizalmadat

Vannak, akik inkább letörik a másik szárnyát ahelyett, hogy a bajban kölcsönadnák neki a sajátjukat. Ennek szinte mindig a tulajdon önértékelési problémájuk az oka, amit – tudatosan vagy tudattalanul – máson akarnak levezetni.

Ha úgy érzed, hogy csak átmeneti problémáról van szó, amit átvészelhet a barátságotok, akkor akár aktívan is segédkezhetsz neki az önbizalom-növelésben. De ez kettős körültekintést igényel, hiszen közben a sajátodra is vigyáznod kell…


3. Zavar, hogy a komfortzónájában marad

Komfortzónája mindenkinek van, csak valakinek a magashegyi bungee jumping fér bele, másnak meg egy séta a szomszéd utcában. Abban a pillanatban, amikor elkezdenek téged zavarni a másik korlátai egy barátságban, új akadállyal szembesülsz, hiszen nem egy tempóban fejlődtök.

A tudatos „kirángatással” biztosan nem teszel jót, így a kényes programokhoz keress inkább más partnert, ne őt nyúzd!


4. Mindenben lemaradt mögötted

Vagy talán az lenne a „politikailag korrekt” megfogalmazás, hogy semmiben sem jár előtted. A kiegyensúlyozott barátság alapfeltétele, hogy kölcsönösen erősítsétek és motiváljátok egymást. Hosszú távon nem működhet, ha egyikőtök „fent” van, a másik pedig „lent”.

A lemaradásnak egyébként ezer oka lehet, amelyek egy részén akár segíthetsz is – ám nem a te feladatod az összeset megoldani.


5. Ugyanazt akarja, ugyanúgy, mindörökre

Oké, hogy vannak bevált szokásaitok, kedvenc helyeitek és garantáltan tartalmas időtöltéseitek, ám egy idő után még a világ legjobb dolga is unalmas lesz. Mindketten változtok, így a kapcsolatotok is – ez így természetes.

Ha tudod vagy érzed az újdonságtól való elzárkózás okát, könnyebb átvészelned az ebből adódó kínos helyzeteket. De ha a mai találkozótok ugyanúgy zajlott, mint az öt évvel ezelőtti, a legnagyobb empátiával is azt mondjuk: fuss!


Neked van olyan barátod, akivel érzed, hogy rossz irányba tart a kapcsolatotok?

A hét gazdikeresője: Kalán néni

Kalánka egy rövid lábú, vicces fülű, hihetetlenül humoros személyiségű tacskó keverék szuka, aki ugyan valahol tíz év körül van, de viselkedése és egészségi állapota alapján egy középkorú kutyával is bátran versenyre kelhet. Kalánka lakáshoz szokott, autózni tud és mindenkivel nagyon barátságos.

Az inspiráció, amit kerestél! Íme, a 10 legszebb manikűr esküvőre (nem csak menyasszonyoknak)

Valami geometrikus, valami csillogó, valami minimalista, valami virágos...

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!