Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 kevésbé ismert tény a világ legvarázslatosabb helyeiről: ez tényleg mind igaz!

5 kevésbé ismert tény a világ legvarázslatosabb helyeiről: ez tényleg mind igaz!

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Leesik az állad, ha meghallod, milyen titkokat őriznek ezek a mesés helyszínek!

Elképesztően csodás hely, ahol élünk, a Föld egészen misztikus dolgokat képes mutatni, ha egy kicsit figyelünk. Nem beszélve azokról a lenyűgöző és hatalmas alkotásokról, amelyeket a több száz vagy ezer évvel ezelőtt élt embertársaink hagytak ránk. Összeszedtünk néhány igazi CSODÁT:

Havazik a Szaharában

Eddig talán azt hitted, a sivatagban éjjel és nappal, télen és nyáron egyformán tombol a hőség, így aztán soha nem eshet hó. Ez azonban tévedés! Nem gyakori jelenség ugyan, de előfordulnak hóviharok a Szaharában is, ezek pedig akkorák, hogy viccen kívül az űrből is látszanak.

Kék tűz az Ijen vulkánban

Az Ijen vulkán Indonéziában található és nem véletlenül világhírű: kék tűz lobog fel belőle! Ezt az égés során keletkező különleges gázok idézik elő ezt a nem mindennapi színt, sokan pedig emiatt azt hiszik, a vulkán lávája is ilyen árnyalatú.

A Szfinx régen esőerdőben állt

Az egyiptomi Gízában épült nagy szfinx a világ egyik legnagyobb és legősibb szobra. Az oroszlántestű, emberfejű lény ma a sivatag kellős közepén áll, nem volt azonban ez mindig így. Egykor ezen a területen hatalmas, élettől hangos esőerdő terült el. Képzeld el, abban a környezetben milyen fenséges lehetett!

Az El Castillo piramis csiripel

Talán már te is hallottál a mexikói maja piramisról, az El Castillótól, ai már puszta látványa miatt is sokak számára bakancslistás látnivaló. Azt azonban lehet, hogy te sem tudtad, hogy a helynek egészen különleges akusztikája van. Ha éppen a lépcsősor előtt állsz meg és tapsolni kezdesz, a visszhangnak olyan a hangzása, mintha madarak csiripelnének. Nem lehet tudni, hogy ezt a hanghatást a maja építészek direkt értek-e el, de egyszerűen lenyűgöző!

Vulkáni hamuban sült kenyér

Izlandon a helyiek a lehető legjobban igyekeznek kihasználni, hogy sok-sok gyönyörű vulkán közelében élnek. Az asszonyok például előszeretettel sütnek kenyeret a vulkáni hamuban. Ehhez nincs másra szükségük, mint egy ásóra, némi vízre, valamint egy fém dobozra, amibe előzőleg már beletöltötték a kenyértésztát. Először ásnak a forró hamuba egy kis gödröt, majd beleöntik a vizet, ami egy pillanat alatt felforr. Ekkor gyorsan belerakják a fém dobozt és betemetik. Pár perccel később kész a hagyományos izlandi kenyér. Megkóstolnád, igaz?

Ezt is nézd meg!

Galéria / 8 kép

Ezek a világ legfurcsább kinézetű állatai

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.