Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

"Mióta nyitott a házasságunk, a szexuális életünk egészséges lett" - Ilyen egy poliamór kapcsolatban élni

"Mióta nyitott a házasságunk, a szexuális életünk egészséges lett" - Ilyen egy poliamór kapcsolatban élni
A nap cikke

Napi horoszkóp február 20.: a Mérlegek komoly kérdésben foglalnak állást, a Vízöntők változásra vágynak

A csillagok a mi napra is ígérnek bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek 180 fokos fordulatot vesz az élete február végén: varázslatos dolgok várnak rájuk!

Ezek a csillagjegyek hatalmas változásra számíthatnak.

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki lelkiismeret-furdalás nélkül csalja meg a párját: ők később sem bánják meg a félrelépést!

Mindenkinek van egy láthatatlan mezsgyéje, hol is kezdődik a megcsalás, hiszen míg valakinek már egy csók is a kapcsolat végét jelenti, addig más ezen még képes túllépni és újabb esélyt adni a közös életnek.

Olvasd el!

Mit ne csinálj, hogy elkerüld a balszerencsét 2024-ben? Asztrológus figyelmeztet!

Egy asztrológus különös kínai újévi jóslatokat osztott meg 2024-re nézve, amiben elárulja, mit ne tegyünk meg annak érdekében, hogy elkerüljük a balszerencsét.

Olvasd el!

4 gyakorlat, amit az ortopédusok nem ajánlanak térdfájdalom esetén: hosszú távú károkat okozhatnak az ízületekben

Milyen gyakorlatokat ne végezz, ha rossz a térded? Szakértők szerint ezeket érdemes kerülni.

Olvasd el!

Madonna több tízezer ember előtt esett hatalmasat a színpadon - VIDEÓ

Javában zajlik Madonna Celebration turnéja, melynek a hétvégi seattle-i koncertjén óriásit zakózott, de profiként kezelte a dolgot.

Facebook
Twitter
Pinterest
Hallottál már a poliamór kapcsolatokról? Ha még nem, akkor a nyitott házasság és a nyitott kapcsolat kifejezésekkel egészen biztosan találkoztál már a médiában vagy a különböző online felületeken.

A mai világban, amikor a szerelem egyre bonyolultabb és nehezebben definiálható fogalommá válik, nem túl egyszerű egy sokak számára kellemetlen és igen kényelmetlen témáról, a poliamór kapcsolatok mibenlétéről beszélni. Számomra is furcsa erről a témáról írni, azonban úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy nyissunk mások felé és ne féljünk meghallgatni a történeteiket!

Tarts most velünk és bárhogyan is vélekedj a szerelemről és a párkapcsolatokról, egy kis időre tedd félre a véleményedet! Megdöbbentő és egyben furcsa szerelmi kapcsolatokról fogsz olvasni, amelyek egészen biztosan kibillentenek majd a komfortzónádból!

Na de mi is az a poliamór kapcsolat?

A poliamór kapcsolatok lényege abban rejlik, hogy egyszerre több embert is szerethetünk, és akár kapcsolatot is létesíthetünk velük. A poliamór szerelem fő filozófiája, hogy nem kell a társadalmilag elvárt normákra hallgatni, hiszen itt nem az etikus vagy éppen megbízható kapcsolatok kialakítása a lényeg - hangsúlyozza a Polyamor Society.

Sokkal inkább az kapja a fő hangsúlyt az ilyen kapcsolatokban, hogy a partnerünkkel teljes egyetértésben, tudatosan válasszuk meg, hogy hány emberrel szeretnénk kapcsolatot létesíteni.

Tehát leegyszerűsítve és a lényegre térve: poliamórnak lenni azt jelenti, hogy egyszerre több emberrel is nyitott intim vagy romantikus kapcsolatunk van. A poliamór emberek bármilyen szexuális irányultsággal rendelkezhetnek, és a poliamór kapcsolatok gyakran különböző szexuális irányultságú embereket is vonzanak. A lényeg? Nincsenek szabályok, csakis a saját örömük és boldogságuk!

A nyílt kapcsolatokkal ellentétben a poliamór kapcsolatokat a partnerek közötti szexuális vagy romantikus intimitás jellemzi.

Nagyon fontos tisztázni, hogy a hűtlenséggel, a házasságtöréssel vagy a házasságon kívüli szexszel ellentétben a poliamór kapcsolatok konszenzusos megegyezésen alapulnak, tehát minden esetben egyeztetik a partnerükkel a kívánságaikat. Itt nem tabu a másik partnerről beszélni, hiszen sokakat ez a tudat csak még jobban lázba hoz.

A poliamór szerelem fajtái

Néha a poliamór kapcsolatok nagyon is hierarchikusak (az egyik kapcsolat elsőbbséget élvez a többivel szemben), azonban az is megesik, hogy néha egyenlőek. Hierarchikus esetben egy személynek lehetnek elsődleges és másodlagos partnerei.

Na de mit is értünk ez alatt? Az elsődleges partner a hierarchikus struktúra tetején van; ez a személy lehet az a személy, akivel együtt élsz, gyerekeid vannak tőle. A poliamór kapcsolatokhoz azonban nincsen szükség elsődleges partnerre.

Előfordulhat, hogy a másodlagos partner(ek) nem annyira kapcsolódnak az élet különböző területein, mint az elsődleges partnerük. Gondolunk itt például arra, hogy nem osztoznak a lakhatáson vagy a pénzügyeken, de ettől függetlenül továbbra is teljes mértékben elkötelezettek lehetnek egymás iránt.

Kép
forrás: Jonny Kennaugh on Unsplash

A leggyakoribb kérdések, amelyekkel érdemes egy poliamór kapcsolatot nyitni

Egy poliamór kapcsolat kialakításánál már az ismerkedés fázisánál nagyon fontos, hogy a kapcsolat iránt nyitott személy tisztázza a vágyait és elvárásait. A legnagyobb hiba, amelyet ilyenkor elkövethetünk az, hogy nem vagyunk őszinték a másik féllel. Lehet, hogy mi poliamór kapcsolatot szeretnénk, ő viszont egyáltalán nem nyitott erre, vagy éppen fordítva. Annyiféle forgatókönyv létezik erre az esetre, a legfontosabb éppen ezért az, hogy őszinték legyünk a másikkal!

Íme pár beszélgetés indító a poliamór kapcsolatokhoz, amelyeket érdemes feltenni az ismerkedés során:

„Milyen típusú kapcsolatot keresel – kizárólagost vagy nem kizárólagosat?”

„Mielőtt komolyan gondolnánk, el kell mondanom, hogy nem egy monogám kapcsolatot keresek.”

„Számodra mennyire fontos a monogámia? Próbáltad már esetleg a nyitott kapcsolatot?”

„Mi a véleményed arról, hogy egyszerre több emberrel is randizhatsz?”

„Hallottál már a poliamór kapcsolatokról? Esetleg kipróbálnád?”

Eleinte furcsának tűnhetnek a fenti kérdések, ráadásul igen idegennek is, de hidd el: sokkal jobb már az elején tisztázni a dolgokat, mint később csalódni a másik félben!

Tévhitek nyomában

A legtöbben elutasítjuk a poliamór kapcsolatokat és sokszor összefüggésbe is hozzuk a szexfüggőséggel, amely téves elképzelés. A poliamór kapcsolatoknak egyáltalán nincsen közük a szexfüggőséghez, így ezt fontos tisztázni, ha nem szeretnénk kellemetlen helyzetekbe és bántó szituációkba keveredni! A szexfüggőség nem meghatározó jellemzője a poliamór kapcsolatoknak, és a poliamór emberek nem feltétlenül vesznek részt a szexfüggőségre jellemző túlzott szexuális tevékenységben. A több partner iránti vágyon alapuló szexuális függőségben szenvedők azonban különösen vonzódhatnak a poliamór közösséghez.

Poliamór kapcsolatot kipróbálók nyilatkoztak

Íme egy kis válogatás a poliamór kapcsolatot választók tárházából!

„Teljesen ledöbbentem, hogy bárkivel beszélek, nincs olyan ember akinek ismerőse, vagy ő maga ne tapasztalt volna valamiféle megcsalást, hűtlenséget. Úgy látszik, elérkezett a poliamór kapcsolatok ideje!”

„ Amikor 10 év házasság után őszintén bevallottam a férjemnek, hogy nyílt házasságra vagy poliamór kapcsolatra vágyom, bevallotta, hogy ő is.”

„ Egyedülálló, monogám férfi vagyok. Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy valaki szerelmes lehet a partnerébe, ha belemegy egy poliamór kapcsolatba!”

„Feltétel nélkül szeretem a feleségemet, de nyílt kártyákkal játszunk. Boldog, egészséges szexuális életünk van, amely a poliamór kapcsolatoknak köszönhető.”

„Mindenkinek ki kellene próbálnia a poliamór szerelmet, életében legalább egyszer.”

„Én úgy gondolom, hogy ha valaki igazán szeret, akkor megengedi, hogy boldog legyél másokkal is. Számomra erről szól a poliamór kapcsolat.”

A galériában pedig azt is felfedjük, kik azok a sztárok, akik odáig vannak a poliamór kapcsolatokért:

Galéria / 4 kép

Sztárok, akik vállalják, hogy szeretik a poliamór kapcsolatokat

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Kép

Ezekkel a szomorú indokokkal viszik vissza legtöbbször a kutyákat az állatmenhelyekre

Magyarországon is rengeteg kutyát visznek vissza az állatmenhelyekre, nem sokkal az örökbefogadás után. De miért? Mik a leggyakoribb indokok?

Kép

Velük randevúzott Elvis után Priscilla Presley! 7 férfi, akinek sikerült elcsábítania a Király legnagyobb szerelmét

Priscilla Presley a mai napig Elvist tartja élete szerelmének, ettől függetlenül első és egyetlen férje halála után is adott pár esélyt annak, hogy ismét rátaláljon a szerelem.

Kép

Készülj! A kínai asztrológia szerint a hét ezen napján lehetőség nyílik megsokszorozni a jót az életedben

A Csi, vagyis az életerő áramlásának napi minőségei folyamatosan változnak, ez pedig hatással van az életünkre. Lássuk mi vár ránk február 19-25. között!

Kép

Félelmetes kontroll: Elvis erre kényszerítette a fiatal Priscilla Presley-t a házasságuk után

A Priscilla című film továbbra is megosztja a közönséget, annak ellenére is, hogy a sztori alapját egy bestseller könyv adja.

Kép

Az Egy nap című netflixes sorozat felemel, aztán kifacsar és összetör: vajon miért zokog az egész internet miatta?

Az Egy nap megmutatja azt a típusú szerelmet, ami a mai világból a legjobban hiányzik...

Kép

Erre figyelj, ha a Temu, Shein, Wish és hasonló oldalakról rendelsz

A netes vásárlás mindig rizikós egy kicsit, pláne, ha gyanúsan olcsón tudsz beszerezni bármit. Mire figyelj, hogy biztosan ne érjen anyagi kár és csalódás? Segítünk!

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves