Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A nyelvtanulás bombabiztos módszere: önállóan tanult meg 20 nyelvet Steve Kaufmann, aki elárulta módszereit

A nyelvtanulás bombabiztos módszere: önállóan tanult meg 20 nyelvet Steve Kaufmann, aki elárulta módszereit

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
A nyelvtanulás nincsen se korhoz, se valláshoz, se bármi egyébhez kötve. Csak az akaraterő és a céltudatosság szab határt.

Steve Kaufmann, svéd származású, kanadai állampolgár, aki 7 évig dolgozott kanadai diplomataként, munkája során pedig természetesen sok nyelvvel találkozott, többet pedig el is kellett sajátítania. Mivel mindig is szeretett nyelvet tanulni, ez nem volt akadály. Ám néhány év után, 2010-ben teljesen a hobbijának szentelte az életét. Módszere olyan hatásosnak bizonyult, hogy ma már 18 nyelvet folyékonyan beszél és kettőt jelenleg is tanul.

Nyelvtanulási technikáját az egész világgal megosztotta a LingQ weboldalon keresztül, amit fiával hoztak létre. Összesen 119 nyelv elérhető, így nem valószínű, hogy pont te nem találod meg kedvencedet. Az oldalnak ma már több millió felhasználója van, és minden korosztályból megfordulnak lelkes nyelvtanulók, ami nem csoda, hiszen sokszínűsége és játékossága teljesen más szintre emeli a nyelvtanulást. Videók és szövegek feldolgozásával szavakat és nyelvtani szabályokat is elsajátíthatunk. Hatalmas a választék a témák között, olyan alap dolgokról is tanulhatunk, mint a család vagy a munkahely, de lehetőségünk van politikai ügyekről vagy országok kultúrájáról is tanulni.

Steve ezen kívül a saját tapasztalatait Youtube csatornáján és Instagram oldalán is közzéteszi. Számtalan, valamilyen nyelvvel foglalkozó csatorna készített már vele interjút, ahol elmondta, hogy a jó segédeszközök használata mellett hogyan is érdemes nekikezdeni egy új nyelv elsajátításának.

1. Légy motivált

Mindig legyen kitűzve magad elé a célod. Ne azért kezdj el tanulni egy nyelvet, mert most megtaláltad a jó weboldalt vagy a jó oktatóvideókat hozzá. A lényeg, hogy úgy találd meg a megfelelő módszert, hogy elhatároztad, meg akarod tanulni azt a bizonyos nyelvet.

- Steve Kaufmann

Készülj fel rá, hogy sok időt kell rászánnod

Nem számít, hogy egy hét, vagy egy hónap után mennyire beszéled a nyelvet. Az számít, hogy egy év tanulás után mennyi mindent tudsz elmondani. A folyamat elején ne aggódj azon, hogy mennyi dolgot nem értesz még, mennyi szabályt, vagy szót nem ismersz. Arra koncentrálj, amit tudsz, és szépen, fokozatosan építsd fel a tanulmányaidat

3. Használd a TPRS tanulási módszert

(Teaching Proficiency through Reading and Storytelling)

A módszer a kérdés és válasz metóduson alapszik. Az olvasott és hallott szövegekhez kérdések társulnak, amiknek megválaszolásával a helyes mondatsorrendeket gyakorolhatjuk és a memóriánkat is fejleszthetjük. Nagyon fontos, hogy itt is fokozatosan haladjuk . Ne próbáld meg előre megfejteni a nyelvtant, amit éppen tanulni készülsz.

Sosem szabad elfeledned, hogy nyelvet tanulni sosem késő. Mindig hasznos, ha beszélsz egy idegen nyelvet, akár azért tanultad meg, mert szükséged volt rá, akár azért, mert egyszerűen csak szereted azt a nyelvet, és érteni, beszélni szeretnéd.

A legritkábban beszélt idegen nyelv elsajátításához is adunk néhány tippet.

Galéria / 5 kép

Kutyanyelv: így mondd el a blökinek, hogy szereted

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.