Hozzávalók:
olaj
450 gramm spagetti
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
450 gramm darált marhahús
só és frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál olaszos fűszer
1 konzerv hámozott paradicsom
½ bögre bazsalikom, apróra vágva
1 bögre apróra vágott mozzarella
1/4 bögre frissen reszelt parmezán
apróra vágott friss petrezselyem
Így készül:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olajozz ki egy közepes tepsit.
2. A spagettit a csomagolás utasításai szerint főzd al dentére, szűrd le és tedd félre.
3. Közben egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát, süsd körülbelül 5 percig. Keverd hozzá a fokhagymát, és süsd még 1 percig.
4. Add hozzá az őrölt marhahúst, ízesítsd sóval, borssal és olasz fűszerkeverékkel, és főzd körülbelül 8 percen keresztül.
5. Papírtörlővel bélelt tálban csepegtesd le az olajat a húsról, és tedd vissza a serpenyőbe. Öntsük hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot, és párold körülbelül 10 percig. Ízlés szerint fűszerezd még sóval és borssal.
6. Mehet rá a spagetti, majd szórd át az egészet a tepsibe, és szórd meg a tetejét mozzarellával és parmezánnal. Süsd, amíg a sajt megolvad és a tészta felmelegszik, körülbelül 20 percig.