Feladat és elvárás nélkül soha nem lesz kiegyensúlyozott a kutyád

Feladat és elvárás nélkül soha nem lesz kiegyensúlyozott a kutyád
Facebook
Twitter
Pinterest
Minden gazdi hajlamos arra, hogy a rohanó, sietős hétköznapokban kiszolgálja automatikusan a kutyáját, anélkül, hogy bármilyen feladat megoldására vagy munkára ösztönözné.

Ez viszont sokkal károsabb és sokkal nagyobb bajt tud okozni, mint gondolnánk. Karay Zoltán szakértőnk segít abban, hogy tisztán láss és megértsd, miért elengedhetetlen, hogy a kutya feladatot kapjon gazdájától minden nap.

A kutyák világa teljes mértékben a munkára épül, ugyanis a természetben meg kell dolgozniuk az élelemért, a vízért, és tulajdonképpen mindenért, ami őket körülveszi. Ha megnézzük az alomban a kölyköket, már ott is észrevehető, hogy mentális munkát végeznek azzal, hogy várják az anyjukat, aki hozza nekik az élelmet. Ez a természet rendje, az ösztöneikbe ez mélyen bele van kódolva, mégis mikor magunkhoz veszünk egy kutyát, megfosztjuk őt mindenféle munkától, elvárástól, feladattól.

Kép
forrás: pexels.com

Elé tesszük az élelmet, elhalmozzuk a legszebb játékokkal, legfinomabb falatokkal, puha fekhellyel, és mindezt úgy, hogy ő ezért semmit sem tesz. A folytonos feladat és munka mellett egy kutyának arra is szüksége van, hogy minden szituációban irányítva legyen, ugyanis ha mélyebben nézzük a dolgokat, ez is egyfajta feladatnak minősül a számukra.

A munka és feladatok hiánya miatt, gyakran felborul a természetes egyensúly és ennek következtében elkezdik „feltalálni” magukat oly módon, hogy a különböző helyzetekben megpróbálnak helytállni. Általában ilyenkor meg akarnak minket védeni a többi kutyától, embertől, a hozzánk érkező vendégektől, rendre felássák a kertet, rongálnak, szöknek, állandó izgalomban vannak, és még folytathatnánk.

A kutyanevelés egyik alapszabálya, hogy kivétel nélkül mindent meg kell mondani a kutyának, különben ő fogja megszabni a saját szabályait. Fontos, hogy dolgozzon meg az élelemért, fizikálisan és mentálisan is, azaz étkezés előtt vigyük el egy kiadós sétára. Csínján bánjunk a jutalomfalattal, ugyanis számára ennek egy bónusznak kell lennie, azaz csak akkor adjunk neki, ha azt valóban megérdemli és valami óriási dolgot teljesített. A szeretetet szintén óvatosan kell használni, mert az ő világukban nincs ilyesfajta érzelmi energia. Ezt csak tőlünk, emberektől kaphatják meg, éppen ezért ezt ne fecséreljük el a saját igényeink kielégítésére. A szeretet egy kétélű fegyver, aminek a megfelelő időzítésével tökéletes bizalmat építhetünk, de ha elforgácsoljuk, kutyánk könnyedén a fejünkre nőhet. Egy kutya csak akkor lehet kiegyensúlyozott, ha az élete apró feladatokból, valamint apró szabályok sokaságából áll.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

június 19

kos 03.21 - 04.19

Hatalmas sikerélményt okoz valami, amiért korábban egy lyukas...

bika 04.20 - 05.20

Annyi mindent vállaltál magadra, hogy azt sem tudod,...

ikrek 05.21 - 06.21

Rendkívül kényelmetlenül érzed magad abban a szituációban, amelybe...

rák 06.22 - 07.22

Alapvetően optimista embernek tartod magad, bár számos alkalommal...

oroszlán 07.23 - 08.22

Komoly terveid vannak, amelyeket nagyon logikusan fel is...

szűz 08.23 - 09.22

Dekoncentráltságodnak betudhatóan komoly lehetőség úszik el, s emiatt...

mérleg 09.23 - 10.22

Az az ember vagy, aki mindent szeret a...

skorpió 10.23 - 11.21

Régóta dolgozol egy számodra kiemelten fontos ügyön, amellyel...

nyilas 11.22 - 12.21

Kénytelen vagy stratégiai játékot játszani valamivel kapcsolatban, az...

bak 12.22 - 01.19

Hosszú ideje dolgozol egy bizonyos ügyön, amelynek a...

vízöntő 01.20 - 02.18

Valaki olyan súlyos titkot bíz rád, amelyet –...

halak 02.19 - 03.20

Egészen idáig rettegtél egy bizonyos dologtól, a lehető...

Elolvasom végig Megnézem

Híres színészek, akik nem (vagy csak alig) voltak hajlandók megcsókolni filmes partnerüket

Ezek a sztárok nem nagyon akarták megcsókolni filmes partnerüket. Egyesek végül beadták a derekukat, de mások a végletekig kitartottak!

Jason Momoa vétett egy nagy bakit

Nem igazán sikerült megjegyeznie egy fontos információt a magyarországi forgatásáról.

5 dolog, ami arra utal, hogy alacsony az önbecsülésed

Egyszerűen kiderítheted, hogy mennyire vagy magabiztos!

Megapartit rendeztek Joe Jonasnak legénybúcsúként

Kiderültek a részletek Joe Jonas világraszóló legénybúcsújáról.

Palvin Barbi és szerelme nagy mérföldkőhöz értek

Az Instagram népe elolvadt a képtől, amellyel bejelentették a nagy eseményt.

A kereséshez kezdj el gépelni!
Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem