Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Feladat és elvárás nélkül soha nem lesz kiegyensúlyozott a kutyád

Feladat és elvárás nélkül soha nem lesz kiegyensúlyozott a kutyád
Facebook
Twitter
Pinterest
Minden gazdi hajlamos arra, hogy a rohanó, sietős hétköznapokban kiszolgálja automatikusan a kutyáját, anélkül, hogy bármilyen feladat megoldására vagy munkára ösztönözné.

Ez viszont sokkal károsabb és sokkal nagyobb bajt tud okozni, mint gondolnánk. Karay Zoltán szakértőnk segít abban, hogy tisztán láss és megértsd, miért elengedhetetlen, hogy a kutya feladatot kapjon gazdájától minden nap.

A kutyák világa teljes mértékben a munkára épül, ugyanis a természetben meg kell dolgozniuk az élelemért, a vízért, és tulajdonképpen mindenért, ami őket körülveszi. Ha megnézzük az alomban a kölyköket, már ott is észrevehető, hogy mentális munkát végeznek azzal, hogy várják az anyjukat, aki hozza nekik az élelmet. Ez a természet rendje, az ösztöneikbe ez mélyen bele van kódolva, mégis mikor magunkhoz veszünk egy kutyát, megfosztjuk őt mindenféle munkától, elvárástól, feladattól.

Kép
forrás: pexels.com

Elé tesszük az élelmet, elhalmozzuk a legszebb játékokkal, legfinomabb falatokkal, puha fekhellyel, és mindezt úgy, hogy ő ezért semmit sem tesz. A folytonos feladat és munka mellett egy kutyának arra is szüksége van, hogy minden szituációban irányítva legyen, ugyanis ha mélyebben nézzük a dolgokat, ez is egyfajta feladatnak minősül a számukra.

A munka és feladatok hiánya miatt, gyakran felborul a természetes egyensúly és ennek következtében elkezdik „feltalálni” magukat oly módon, hogy a különböző helyzetekben megpróbálnak helytállni. Általában ilyenkor meg akarnak minket védeni a többi kutyától, embertől, a hozzánk érkező vendégektől, rendre felássák a kertet, rongálnak, szöknek, állandó izgalomban vannak, és még folytathatnánk.

A kutyanevelés egyik alapszabálya, hogy kivétel nélkül mindent meg kell mondani a kutyának, különben ő fogja megszabni a saját szabályait. Fontos, hogy dolgozzon meg az élelemért, fizikálisan és mentálisan is, azaz étkezés előtt vigyük el egy kiadós sétára. Csínján bánjunk a jutalomfalattal, ugyanis számára ennek egy bónusznak kell lennie, azaz csak akkor adjunk neki, ha azt valóban megérdemli és valami óriási dolgot teljesített. A szeretetet szintén óvatosan kell használni, mert az ő világukban nincs ilyesfajta érzelmi energia. Ezt csak tőlünk, emberektől kaphatják meg, éppen ezért ezt ne fecséreljük el a saját igényeink kielégítésére. A szeretet egy kétélű fegyver, aminek a megfelelő időzítésével tökéletes bizalmat építhetünk, de ha elforgácsoljuk, kutyánk könnyedén a fejünkre nőhet. Egy kutya csak akkor lehet kiegyensúlyozott, ha az élete apró feladatokból, valamint apró szabályok sokaságából áll.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A SPAR kényelmi termékeivel időt és pénzt is spórolhatsz!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Felszolgálók kitáltaltak: Ezek a sztárok adják a legtöbb és a legkevesebb borravalót

Az, hogy valakinek a bőre alatt is pénz van, még nem jelenti azt, hogy szívesen is ad belőle másoknak.

Kép

9 sztárpár, akik egy sorozat forgatásán szerettek egymásba

Igen gyakori, amikor az emberek a munkahelyükön habarodnak a kollégájukba, ami aztán egy forró kalanddal vagy egy kapcsolattal teljesül be.

Kép

"Kevesen bocsátanák meg azt, amit anyósom tett az esküvőnkön" - A legtoxikusabb dolgok, amiket egy lagzin csináltak

Volt, akinek az anyósa 15 év után is arra buzdította a fiát, hogy váljon el, mert ez a kapcsolat nem működik... szerinte.

Kép

A 30 napos manifesztációs kihívás, ami az EGÉSZ életedet megváltoztathatja

Ha egy hónapon át követed a Dr. Joe Dispenzáról elnevezett challenge-et, alapjaiban megváltozhat az életed és elérheted a céljaidat!

Kép

Ez a magyar zöldség, amiért megőrülnek külföldön: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.