Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Csodás tengerparti élmények - Fedezd fel Málta kihagyhatatlan lehetőségeit!

Csodás tengerparti élmények - Fedezd fel Málta kihagyhatatlan lehetőségeit!
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek április 30-án véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

A következő csillagjegyek végre örökre leszámolhatnak az évek óta tartó nehézségekkel! Már nagyon régóta vártak erre a pillanatra!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 27.: a Rákok mindennél jobban vágynak a kiteljesedésre, a Mérlegek minőségi időt tölthetnek a szeretteikkel

A csillagok erre a hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

4 jel, ami egyértelműen arra utal, hogy a szomszédod leskelődik utánad

Egy rossz szomszédnál nincs borzalmasabb; hát még ha titkon folyamatosan megfigyel téged!

Olvasd el!

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Olvasd el!

9 sztár, aki szörnyű módon vetett véget a saját életének

Minden évben vesztünk el nagy sztárokat.

Facebook
Twitter
Pinterest
A mediterrán térség egyik legapróbb szigetcsoportja markánsan más, mint a többi.

A Földközi-tenger szívében, Budapesttől mindössze kétórányi repülőútra Máltán, kristálytiszta tenger, sziklás partok, aprócska homokos öblök, szikrázó napsütés és 7000 év történelem várják az idelátogatókat. Málta, Gozo, Comino valamint a lakatlan Cominotto és Filfla szigetek sok természeti és ember alkotta kincseket rejtenek.

Akik inkább homokos strandra vágynak, azoknak ideális lehet Ghajn Tuffieha és az Arany-öböl a sziget nyugati végén. Turisták és helyiek körében egyaránt nagyon népszerű. Gyönyörű elhelyezkedésével, aranyszínű homokjával, tiszta vizével és a part felett húzódó szikla meredélyekkel ez az egyik legcsodálatosabb hely Máltán, s méltán választották Európa egyik legjobb és legfesstőibb strandjának. A közeli, de csöndesebb Gnejna-öböl a zölddel borított agyagdombok túloldalán szintén tökéletes fürdőhely arany homokjával és meleg vizével, míg a Gozo szigetén található Ramla-öböl hatalmas, vörös homokos strandjával és a fölötte elnyúló dombok látványos panorámájával hívogat.

Kép
forrás: PR

A sziget déli részén, a Delimara Point csúcsánál fekvő St Peter’s Pool a bájos Marsaxlokk halászfalura néz. Szerencsére sikerült valamilyen módon elkerülnie a körülötte terjedő urbanizációt; így viszonylag érintetlen tengerpart fogadja a látogatókat. Itt nincs kiépített strand, csak hatalmas, lapos, napozáshoz ideális sziklák némileg a tengerszint fölött. Ha úszni akarunk, kénytelenek vagyunk ezekről beugrani a tiszta vízbe, ezért itt a fürdés csak jó úszóknak ajánlott.

Két további csodás, sziklás fürdőhely található Málta testvérszigetén, Gozón: Qbajjar és Dwejra. Qbajjar a Marsalforn nevű tengerparti üdülőhely kavicsos strandja, ahol ötvözni lehet a pihentető napozást a helyi hagyományokkal való ismerkedéssel. A part mentén, az öböl körül sziklába vésett sólepárlók találhatók; ezeket több száz évvel ezelőtt, a mészkőből vájták ki, és még mindig használják. Dwejra, Gozo legnyugatibb pontja, ahol a híres Azúr Ablak állt egykor. Ma is népszerű a búvárok és a naplemente vadászok körében.

Kép
forrás: PR

Némileg félreesőbb hely Málta északi partvidékén a Paradise-öböl, közel a komp kikötőhöz. Bár kicsit elszigetelt, könnyen megközelíthető, és számos élményt kínál: különösen jó snorkellezéshez, és népszerű helyszíne a hétvégi tengerparti buliknak is. Ha csendesebb partokra vágyunk, akkor fedezzük a Selmun-öböl, ahova egy ciprusok, bambuszok, valamint terméskő falak által szegélyezett keskeny, kanyargós úton lehet eljutni. A tiszta vizű öblöcske a magaslaton álló Selmun palotából is jól látható.

A strandkultúra Máltán az itt élők mindennapi életének elválaszthatatlan része, s mivel Európa legjobb strandjai közül jó néhány itt található hihetetlen-kék vízzel és hollywoodi produkciók helyszínének is beillő tájakkal, egyszerűen nem hibázhatunk: bármelyik tengerpart mellett döntünk, bízvást fejest ugorhatunk az élményekbe!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

4 étel és ital, ami képes elmulasztani a legdurvább migrént is

A migrénes roham elképesztően kellemetlen állapot, ami lüktető fejfájással, hányingerrel, hányással, de akár látászavarral járhat. De az étrendünk megváltoztatásával felvehetjük vele a harcot!

Kép

Toplista: Minden idők 10 legjobb romantikus filmje, amit MUSZÁJ megnézni

Készítsd a popcornt, aztán tarts maratont a legnépszerűbb romantikus filmekből, amelyek garantáltan mosolyt csalnak az arcodra, vagy a könnyekig meghatnak.

Kép

A citromos víz 6 áldásos hatása, amiért érdemes fogyasztanod: a súlycsökkentés mellett másban is segítségedre lehet!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép

A csillagjegy, akinek nagy szerencsét hoznak április utolsó napjai

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!