Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Bakuchiol, a természetes fiatalító szer

Bakuchiol, a természetes fiatalító szer
A nap cikke

Napi horoszkóp május 1.: a Bikák nehezen engednek el egy bizonyos szituációt, a Rákok régi konfliktust tisztázhatnak valakivel

A hónap első napja is bőséggel tartogat számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük

Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek teljesül a legnagyobb kívánsága a közeljövőben: egy őrangyal fogja őket ebben segíteni

Egy őrangyal fogja a szárnyai alá venni ezeket a csillagjegyeket, és segít nekik, hogy valóra váljon a legnagyobb kívánságuk!

Olvasd el!

5 cipő a tavaszi-nyári időszakra, ha az old money a stílusod

Ezek a darabok tökéletesen beleillenek az old money stílusba.

Olvasd el!

A B-vitamin hiányának tünetei: Hogyan lehet felismerni és kezelni?

Ismered a B-vitaminok rendkívül fontos szerepét a tested működésében, de azt tudtad, hogy a B-vitamin hiánya számos kellemetlen tünetet okozhat?

Olvasd el!

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

A szupermodell figurájával bárki lefotózhatja magát a Madame Tussauds Budapestben, amely hamarosan az első születésnapját ünnepli.

Facebook
Twitter
Pinterest
Mit szólnál egy igazán természetes bőr fiatalító kivonathoz? Az ősi gyógyászaton át vezet az út.

Bár mindenki szeretné megőrizni bőre fiatalságát és feszességét, és erre ma már nagyszerű kozmetikumok léteznek, de sajnos előfordul, hogy valakinek a bőre egyik vagy másik összetevőt nem tolerálja. Ilyen esetben nincs más megoldás, mint keresni valamilyen alternatívát. Vegyük például a bakuchiolt, ami a retinol nagyszerű helyettesítője.

Mi az a bakuchiol?

A bakuchiol egy olyan növényi kivonat, amit a malájtea nevű gyógynövény (latin nevén Psoralea Corylifolia) leveleiből és magjából nyernek ki. A hagyományos kínai orvoslásban már régóta használják, de nemrégiben felfedezték, hogy a hatása megegyezik a retinoléval, így annak természetes alternatívájaként tekinthető.

Kutatások során arra az eredményre jutottak, hogy ugyanúgy képes hatni a bőrre, mint a retinol, viszont nincsenek negatív mellékhatásai, így a bakuchiol tartalmú termékeket azok is nyugodt szívvel használhatják, akik idegenkednek a “kémiai” retinoloktól, esetleg a bőrük túlzottan érzékeny rá.

Kíméletes ránctalanítás a bakuchiol segítségével

A bakuchiol rendkívül erős antioxidáns hatással rendelkezik, mégis gyengéd a bőrhöz. A retinolhoz hasonlóan javítja a bőr textúráját, serkenti a kollagéntermelést, ezáltal halványítja a ráncokat, fiatalosabbá teszi a bőrt. Mindemellett hatékonyan száll szembe a pattanásokkal is.

Egy ilyen remek hatóanyag előnyeit kár lenne nem kihasználni, ezért a megújult Helia-D Botanic Concept termékcsalád alkotóelemei között is szerepel. A Helia-D Botanic Concept termékcsalád egyedülálló, tokaji aszú eszenciával gazdagított termékcsaládja a jellegzetes és kedvelt tulajdonságai megtartása mellett, teljesen VEGÁN összetételt és ehhez méltóan letisztultabb, modernebb csomagolást is kapott. A termékek ezenkívül plusz hatóanyagokkal is gazdagodtak, mint például hyaluronsavval, vagy a ránctalanító készítmények az erős antioxidáns bakuchiollal.

A bakuchiol hatásosságát klinikai tesztek bizonyítják, melyek arra az eredményre jutottak, hogy hatékonyan szépíti és fiatalítja a bőrt, hosszú távon alkalmazva pedig látványosan csökkenti a ráncok számát és mélységét. Jelenleg a leghatásosabb természetes ránctalanító anyag.

Mikor érdemes retinol helyett bakuchiolt használni?

Akik már próbálkoztak a retinollal, azok jól tudják, hogy körültekintően kell használni, és fokozatosan kell hozzászoktatni a bőrt. Először a gyengébb készítményekkel érdemes kezdeni, melyeket akár minden nap lehet használni, az erősebb koncentrációjú termékeket viszont csak hetente 3-4 alkalommal, különben irritálhatják a bőrt.

Aki pedig eleve érzékeny bőrtípussal rendelkezik, annak lehet, hogy még egy gyengébb retinol is problémát okozhat. A bakuchiolnál viszont nem kell irritációtól tartani, noha ugyanolyan hatással rendelkezik, mégis sokkal kíméletesebb, így bátran lehet használni, akár koncentráltabb, szérum formában is.

A retinollal kapcsolatos másik gyakori aggály, hogy fény hatására csökken a hatékonysága, ráadásul fényérzékenyebbé teszi a bőrt, így csak este célszerű alkalmazni, nappalra pedig nem szabad megfeledkezni a fényvédőről. A bakuchiolra szerencsére ez sem jellemző, nincs rá hatással a fény, ezért igény szerint reggel és este is alkalmazható. Ettől függetlenül a fényvédő kozmetikumok használata továbbra is erősen ajánlott, hiszen az UV-sugarak bizonyítottan károsítják a bőrt!

A bakuchiol további pozitív tulajdonsága, hogy a retinollal ellentétben akár közvetlenül a kémiai hámlasztók után is lehet alkalmazni, így nem kell miatta megváltoztatni a jól bevált arcápolási rutinunkat.

Összességében elmondható, hogy a bakuchiol egy gyengéd, bőrbarát alternatívája a retinolnak, amelyet mindenkinek érdemes használnia, aki szeretné megőrizni bőre szépségét, fiatalságát.

Töltsd fel bőröd élettel!

A bőr fiatalságának megőrzésének érdekében a megfelelő hidratálásról és az arctisztításról sem feledkezhetünk meg. A megújult Helia-D Botanic Concept termékcsalád - a ránctalanító készítményeken túl - hidratáló és arctisztító termékeinek is különleges összetevője a tokaji aszú eszencia. A szőlőben található jótékony hatóanyagok a polifenolok, amik az öregedésgátló, antioxidáns molekulák az epidermisz saját, természetes védekezőképességét erősítik meg, valamint rendkívül hatékonyan veszik fel a küzdelmet a bőr öregedésében szerepet játszó szabad gyökökkel szemben.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Sztárok, akik saját magukról nevezték el gyermeküket: volt, aki mindegyiket

Volt olyan is, aki mindhárom gyermekének olyan nevet adott, amiben az övé is megjelenik.

Kép

Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint

Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.

Kép

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép

Így ír egy nárcisztikus ember: ezek után pofonegyszerű lesz kiszúrni

Bár élőben azért egyszerűbb felismerni azokat, akik nárcisztikus személyiségzavarral (NPD) élnek, azért akár egy Instagram-posztból rájöhetsz, hogy éppen egy ilyen személlyel van dolgod.

Kép

3 otthon végezhető gyakorlat hasi zsír ellen, amitől formásabb leszek, mint valaha

Íme 3 egyszerű pilates gyakorlat, amit ha most elkezdesz, akkor laposabb hassal indíthatod a nyarat!