Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A legfontosabb okok, hogy miért kerüld a feldolgozott élelmiszereket

A legfontosabb okok, hogy miért kerüld a feldolgozott élelmiszereket
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Olvasd el!

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését

A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akiből a leggyakrabban lesz nárcisztikus ember

Rájuk a leginkább jellemző.

Olvasd el!

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Facebook
Twitter
Pinterest
Az idegrendszert, és az agyi sejteket is komolyan károsíthatják bizonyos élelmiszerek, amiket jobb, ha végleg kiiktatsz az életedből az egészséged megőrzése érdekében

A legfrissebb amerikai kutatások ugyanis olyan betegségekkel hozták összefüggésbe például a gabonapelyheket, vagy a zacskós készételeket, mint a szorongás, a depresszió, vagy épp az idegrendszer kognitív funkcióinak működése. Tény, hogy az Egyesült Államok lakosságának közel 60%-a fogyaszt napi szinten valamilyen feldolgozott élelmiszert, reggeliző pelyheket, csipszeket, kekszeket, fagyasztott sült krumplit, szeletelt kenyeret, vagy épp pizzát. Az ilyen jellegű ételekre általában jellemző, hogy nagyon jó ízük van, ez által újra, és újra meg is kívánja azt, aki egyszer már kóstolta. További előnyeik, hogy nagyon gyorsan lehet energiához jutni, amikor már nagyon éhes vagy, és köszönhetően a tartósítószereknek, a színezékeknek, az állagjavítóknak bárhol, bármikor kéznél lehetnek, ha épp szükséged lenne pár falatra.

Nos, a legtöbb problémát pedig épp ezek az előnyösnek vélt jellemzők okozzák. Ugyanis olyan alapanyagok kerülnek felhasználásra a gyártási folyamat során, amihez az emberi szervezet egyáltalán nincs hozzászokva. Ilyen például a kukoricaszirup, a hidrogénezett olajok, vagy épp a nagyon magas fruktóz tartalom. A táplálkozástudományi szakemberek szerint ezek a kémiai úton előállított vegyi anyagok olyan reakciókat képesek kiváltani az emberi szervezetből, amik hosszú távon az egészségünkre is káros hatással lehetnek.

Néhány évvel ezelőtt brazil tudósok osztályozták az élelmiszereket a feldolgozottsági faktoruk alapján, és négy kategóriát hoztak létre, ezek pedig a következők: feldolgozatlan, minimálisan feldolgozott, feldolgozott, és az ultra-feldolgozott.

Az első két besorolásba olyan alapanyagok kerültek, mint a gyümölcsök, zöldségek, rizs, a harmadikba kaptak helyez az olajok, a tejtermékek, bizonyos halak, és húsfélék, például a szalámik, a negyedikbe pedig konkrétan azok az élelmiszeripari gyártás során hozzáadott termékek, mint a színezékek, a mesterséges aromák, édesítő-, emulgeáló-, és tartósítószerek.

És épp ez az a kategória, amit egyáltalán nem volna szabad fogyasztanunk, a legtöbb zacskós, és készételben azonban mind megtalálható közülük valami. Nézd csak meg például egy gyorsfagyasztott lasagne hátoldalán a címkét...

Sajnos a kutatások azt is mutatják, hogy nem csak az Egyesült Államokban, de az Európai Unió tagállamaiban is borzasztóan magas a feldolgozott élelmiszerek fogyasztási aránya. A legáltalánosabb mellékhatások, mint az elhízás, a cukorbetegség, a szív-, és érrendszeri problémák, ízületi gyulladások, emésztési panaszok mellett pedig egyre inkább úgy vélik a kutatók, hogy az idegrendszerrel összefüggésbe hozható betegségekért is a helytelen táplálkozás a felelős.

Szóval érdemes egy alapos nagytakarítást tartanod a hűtődben, a kamrában, és a lehetőségekhez mérten kerülni az ilyen jellegű ételek fogyasztását az egészséged megőrzése érdekében. Ha például azzal kezded, hogy kiiktatod a felesleged szénhidrátokat,

akkor nézd végig a galériánkban, milyen alternatív ötleteket kaphatsz egy isteni vacsorához:

Galéria / 6 kép

Nem fog hiányozni a finomított szénhidrát: 6 tészta alternatíva

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Kép

A hirtelen hasi hízás 5 oka: súlyos betegséget is jelezhet

Bárkivel előfordulhat, hogy egy lazulós hétvége alatt kicsit többet eszik a szokásosnál, ezért felszalad rá 1-2 kiló. De ha ennél is többet hízol rövid időn belül, azonnal fordulj szakemberhez!

Kép

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Kép

Jobb, ha odafigyelsz! Sokan nem tudják, pedig EZÉRT is 3 bűntetőpont járhat az utakon!

Azt gondolod, hogy tényleg minden KRESZ-szabályt tökéletesen betartasz? Nos, akad egy, amiről sokan hajlamosak elfelejtkezni. Közéjük tartozol?

Kép

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.