Utálsz sportolni? Akkor ezt a 4 tanácsot tartsd be a fittséged érdekében

Getty Images
Birta Brigi

Bár őrülten tombol a fitneszláz, nem mindenki van oda a sportolásért. Ha téged semmivel nem lehet rávenni a mozgásra, legalább ezt a 4 trükköt vesd be az egészséged érdekében.

Olvasd el ezt is!
Ha ezt elolvasod, mindenképpen sportolni akarsz majd!
  • Figyelj arra, hogy minden nap nagyjából azonos időben kerülj ágyba, és aludj el. Ha a bioritmusod kiegyensúlyozott, az hatással van a hormonrendszeredre, ami tulajdonképpen az egészségi állapotod egyik fő befolyásolója. Hatással van az étkezési szokásaidra, a szellemi működésedre, hogy mennyire vagy energikus és a többi. Szóval ez mindennek az alfája és omegája. Ha már sportolni nem szeretsz, tedd meg magadért, hogy figyelsz erre: állíts be emlékeztetőt a lefekvésre minden este nagyjából ugyanakkorra, és az ébredés időpontja is közel azonos legyen!

  • A meditáció reggelente nagyjából 10 percet vesz igénybe, ám annál többet ad. Kitisztul tőle a fejed, helyreáll a légzésed, csökken a stressz-szinted, és jóval nagyobb energiával vághatsz neki a napnak. Nem is gondolnád, hogy ez a 10 perc mennyi előnyös hatással van a fizikai és a lelki állapotodra is. A Youtube-on rengeteg oktató videót találsz ezzel kapcsolatban.
Olvasd el ezt is!
7 diétásnak hitt tipikus grillétel, ami igazából nem is diétás
  • Sétálj, amennyit csak tudsz! Ha tényleg utálsz sportolni, akkor legalább tartsd be, hogy törekszel arra, hogy minden nap meglegyen a 10 ezer lépés. A telefonod lépésszámlálójával könnyedén követheted, és ha az egyik nap végén még csak 4000-nál állsz, akkor jöhet pár kör a parkban. Ennyi mozgás kötelező!

  • Még fokozottabban figyelj arra, hogy meglegyen a napi 2,5 liter folyadék. Ezt pedig ne cukros üdítő vagy kávé, hanem szénsavmentes víz vagy ízesítetlen tea formájában fogyaszd A sejtjeidet és a szerveidet is frissen tartod, úgyhogy muszáj!
Nézd meg a galériánkat - 14 kép
5 perces tevékenységek, amik egészségesebbé tesznek