Mi történik „odalent”, ha túl sokat biciklizel?

Europress
Kitti

Nem kérdés, hogy a bringázás egy szuper sport, de sok nő számol be különböző kellemetlen érzésekről a nemi szerv könyékén.

A szeméremtesti ideg a fő ideg a kismedence területén, ami nyomás hatására a csonthoz tömörödik, és ha ez rendszeresen előfordul, zsibbadás, gyengeség, bizsergés lesz érezhető. Többféle problémát is okozhat, ha állandó a nyomás, történhet idegbecsípődés, de idegfájdalom is jelentkezhet. Ha valaki rendszeresen biciklizik, bizony számolnia kell a kialakulás lehetőségével, de a szülés is előidézheti. Ha pedig kialakul, állandó kismedencei fájdalommal kell számolni.

Olvasd el ezt is!
5 coelhói bölcsesség a biciklizésről – nyilván teljesen komolyan

A leggyakoribb probléma azonban a zsibbadás. Sok esetben ez az edzést követően 40 percen belül elmúlik, ha mégsem, érdemes felkeresni a dokit. De egyébként ennek nincs más hosszú távú káros hatása sem az egészségre, sem a szexuális életre. Ha nem szeretnéd, hogy bármennyire is károsodjon a legbecsesebb testrészed, figyelj ezekre oda:

Olvasd el ezt is!
Lány vagy, de szívesebben barátkozol fiúkkal? Üdv a klubban!
  • Ne az edzés előtti napon szőrteleníts odalent, mert a bőr érzékenysége csak fokozza a hatást.
  • Mindenképpen olyan bicikli vagy spinning edzésre menj, ahol az edző megtanít a helyes technikára, mert rendszerint a helytelen mozgás okozza
  • Nagyon fontos, hogyan állítod be az ülést, a kormány soha ne legyen alacsonyabban, mint az ülés.
  • Lélegző, könnyű pamutból készült fehérneműt viselj, ezzel biztosítva a komfortérzetet.