Már épp feladnád az újévi fogadalmadat? Neeeeeeee!

Europress
Birta Brigi

Állítólag a legtöbben január végére már fel is adják az újévi fogadalmukat. Te nem szeretnél közéjük tartozni? Ezeket a tanácsokat fogadd meg:

Olvasd el ezt is!
5 egészséges újévi fogadalom, amit tényleg könnyű betartani

Többféle statisztikai adat is létezik arról, hogy mikor fuccsolnak be az újévi fogadalmak, az egyik szerint már a második héten, de mások optimistábbak, és februárra teszik. Mindegy, hogy melyik az igaz, egyik sem túl optimista: de ha ennyire nem működnek, miért fogad meg mindenki valamit? És hogyan lehet elérni, hogy ne menjen félre az ügye? Valahogy így:

  • A legfontosabb a realitások talaján maradni. Azaz, ne akarj két hónap alatt felkészülni a maratonra, ha eddig soha nem futottál, de ne is az 5km legyen a célod, ha simán megy a 3. Fontos, hogy olyan legyen, amit el lehet érni, de elég távoli ahhoz, hogy egy kicsit megijesszen, és dolgozni kelljen érte!

  • Ne add fel az első akadálynál! Ha hiba csúszik a gépezetbe, és véletlenül megbotlasz, attól még nem kell abbahagynod az egészet. Mondjuk, ha megfogadtad, hogy mostantól nem eszel hozzáadott cukrot tartalmazó ételt, és mégis becsúszott egy pilóta keksz, még nem kell cukorsokkba zabálni magad a következő napokban. Megbotlottál, de állj fel, és folytasd, amit elterveztél!
Olvasd el ezt is!
Profi tanácsok Simon Szimonettától, hogy tartós legyen az újévi fogadalmad!
  • Sokan azért adják fel, mert már a fogadalom megtételekor is arra gondolnak, hogy vajon mikor fognak elbukni. Nálad ne legyen tervben, ne legyen még opció sem, hogy nem viszed véghez a célodat!

  • Mindegy egyes kitartó hét után dicsérd meg magad, és legyél nagyon büszke arra, amit véghez vittél. Ha az elején kellenek az apró ajándékok, akkor lepd meg magad. Egy idő után már maga a siker is elég lesz, de addig is szuper motivációt jelentenek a meglepetések.