5 dolog, amit tudnod kell az edzésről, ha fogyni szeretnél

Europress
Birta Brigi

Az edzéssel több célod lehet, és minden cél elérése érdekében máshogy kell sportolnod. Ha a te nagy vágyad a fogyás, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell:

Olvasd el ezt is!
Ez a táplálkozási módszer a leghatékonyabb, ha fogyni akarsz

Olyan sportot válassz, amit élvezel

Ha fogyni szeretnél, akkor fontos, hogy motivált maradj, és rendszeresen sportolj. Ehhez pedig az kell, hogy szeresd azt, amit csinálsz, hogy ne add fel idő előtt.

Ne csak arra koncentrálj, hogy hány kalóriát égetsz el

Persze a fogyás alapfeltétele, hogy több kalóriát égess el, mint amennyit bejuttatsz, de azért sokkal bonyolultabb a dolog mindkét oldalon. Az edzéseid alatt fókuszálj arra, hogy kellő intenzitáson dolgozz, elfáradj, és annak biztosan meglesz a gyümölcse.

Olvasd el ezt is!
Ha ezt eszed edzés előtt, több zsírt égetsz el

Nem csak kardiózni kell

Sokan azt hiszik, hogy ha a fogyáshoz vezető út kardióedzésekkel van kikövezve. De ez nem igaz! Szükség van intervall edzésekre és erősítésre is. Csak az erősítő edzésektől lesz szép izomzatod és alakod, ráadásul minél nagyobb a testeden az izomfelület, annál több kalóriát éget el a tested. A legjobb, ha hetente 2-szer kardiózol, 2-szer erősítesz és egyszer intervall edzésen veszel részt!

A nyújtás ebben az esetben elengedhetetlen

A nyújtás és a levezetés abban segít, hogy ne sérülj le, és a testedből kihozhasd a maximumot. Ha valami bajod lesz, akkor nem tudod tartani magad az edzéstervedhez, és úgy sokkal, de sokkal nehezebb leadni a kilókat!

Nem az számít, hogy hány órát töltesz az edzőteremben

Inkább figyelj arra, hogy a nap folyamán legyen mozgalmasabb az életed, hogy sétálj többet, aztán edzőteremben bővel elég egy óra is, ha abban az időben maximálisan odateszed magadat, és intenzíven dolgozol.