Ez a táplálkozási módszer a leghatékonyabb, ha fogyni akarsz

Europress
Birta Brigi

Mindenki esküszik valamire, ha fogyásról van szó, és persze olyankor teljesen biztos abban, hogy az ő tanácsa a legeslegjobb a világon. Most azonban kutatással derítették ki, melyik életmód a leghatásosabb a kilók leadásában.

Egy friss felmérésben 2500 ember életmódját vizsgálták, a 4 legnépszerűbb táplálkozási módszer, a paleo, a vegán, a vega és a gluténmentes vonatkozásában. Az alap feladat az volt, hogy az embereknek egy igent vagy egy nemet kellett mondani abban az esetben, ha az adott módszer segített vagy nem nekik az álomalak elérésében. Nem volt muszáj mindegyikre választ adni, ha nem is segített, és nem volt hasztalan sem, akkor „nem tudom”-mal kellett válaszolni.

Olvasd el ezt is!
Dupla krémes paleo süti recept

Ez alapján a paleo bizonyult a legjobbnak, 62% mondta, hogy könnyen leadott pár kilót ennek segítségével, 61%-nak pedig gluténmentesre mondta ugyanezt (ebben a két diétában vannak átfedések). Viszont a gluténmentesnek volt a legtöbb ellenzője 29%-kal. A gluténmentes után jött a vega, majd a vegán. A paleo sikeressége abban rejlik, hogy rost- és vitamindús, ráadásul egyáltalán nem kell aszkétának lenni ahhoz, hogy betartsd, így hosszútávon is simán élhető. Te melyikre esküszöl?